3 fase tanaga kerja

fase tanaga gawé

Waktos kanggo nahan orok dina panangan anjeun beuki caket sareng caket, saatos lami ngantosan lami. Beuteung parantos beurat teuing, teu ngarareunah beuki nambahan sareng kahoyong ningali raheutna nambahan ku menit. Kolot ngarepkeun dinten anu bakal janten salah sahiji kulawarga. Hayu urang marios mana anu 3 fase tanaga kerja anu ngajantenkeun réuni ieu tiasa.

Fase tanaga kerja

Di dieu urang badé ngadugikeun salah sahiji fase a kalahiran alamiah. Dugi ka momenna sumping, éta moal dipikaterang upami éta bakal kalahiran alami atanapi ku bagian sesar, tapi langkung seueur inpormasi anu urang ngagaduhan ngeunaan éta, bakal langkung tenang urang bakal saatos caket. Normal upami karaos gugup, utamina kanggo ibu-ibu énggal, tapi kedah tenang. Awak anjeun siap pikeun momen ieu.

Fase ngalegaan

Dina fase ieu, gejala mimiti kuli dimimitian: kontraksi. Nya éta panggung pangpanjangna tanaga gawé, éta tiasa lepas jam atanapi bahkan sababaraha dinten. Dina gilirannana, fase ieu dibagi kana sababaraha tahapan:

Tahap awal atanapi laten

Dina tahap ieu, cervix mimiti ngalegaan kusabab pangaruh kontraksi, biasana dugi ka 3 sentimeter. Épéksi tina serviks dimimitian, anu diperyogikeun pikeun ngaleungit ngantepkeun orok lulus. Aya ibu anu ngalaman kontraksi anu kuat dina tahap ieu, sedengkeun aya awéwé anu henteu ngalaman kontraksi atanapi anu ngaraos tapi henteu ngalegaan. Hal anu normal nyaéta dina tahap ieu antara 6 sareng 10 jam kanggo ibu-ibu énggal tiasa dilebar dugi ka 3 séntiméter, tapi tiasa seueur rupa-rupa. Pikeun ibu anu parantos ngagaduhan murangkalih, prosés ieu biasana langkung gancang.

Di dieu cai tiasa peupeus atanapi panginten engké. Entong kantun tulisanana 8 mamang ngeunaan cai pecah pikeun terang sadayana detil.

Tahap anu aktip

Rahimna dilebarkeun kana 4 atanapi 7 séntiméter. Dina tahap ieu awéwé parantos ngagaduhan peran langkung aktif dina ngalahirkeun. Kontraksi beuki kuat, konstan sareng sengit, unggal 3-5 menit. Dina tahap ieu nyaéta nalika epidural dikaluarkeun upami anjeun meryogikeunana.

Tahap transisi.

Dilation of cervix ngahontal nepi ka 8 atanapi 10 séntiméter, anu tiasa lepas numutkeun awéwé antara 20 menit sareng 2 jam. Éta tiasa ngajantenkeun anjeun hoyong nyorong tapi henteu merenah pikeun ngalakukeunana dugi ka dokter nyarios ka anjeun. Waktosna beuki caket.

tahapan tanaga gawé

Tahap ngusir

Dilebar ngahontal 10 sentimeter, cervix lengkep dibasmi sareng dokter masihan paréntah nyorong. Waktosna parantos sumping. Kalayan unggal dorong, sirah sareng taktak orok parantos ngalangkungan saluran lahir pikeun ka luar. Kontraksi janten langkung nyeri sareng langkung lami, sanaos langkung lega jarakna. Gumantung kana seueur variabel, fase ieu tiasa nyandak kirang langkung.

Sakali sirah sareng taktak orok kaluar, bagian kuli anu paling hésé bakal réngsé.

Fase pangiriman

Orok anjeun kadieu! Sakali orokna kaluar plasénta dikirimkeun anu napel na témbok rahim ngalangkungan kontraksi henteu aya rasa nyeri. Prosés ieu tiasa dugi antara 15 menit sareng sajam. Upami henteu dihapus ku nyalira, éta kedah dipiceun ku dokter. Saatos mariksa yén sadayana henteu kunanaon. Upami aya cimata atanapi episiotomi, jahitan bakal dipasihkeun sareng daérah bakal diberesihan sareng diinféksi. Ieu ngalengkepan prosés babaran.

Salila di jam-jam ayeuna indung énggal bakal di panjagaan pikeun mariksa yén sadayana saé jalanna. Upami teu aya masalah nalika ngalahirkeun, orok anjeun tungtungna bakal aya dina panangan anjeun. Saatos ngantosan anu pikaresepeun anjeun ayeuna tiasa ngaraosan anggota anyar kulawarga sareng masihan anjeunna sadayana cinta anu anjeun pikahoyong pikeun anjeunna.

Kusabab émut ... unggal kalahiran béda, henteu paduli sabaraha pangalaman anu dicarioskeun ku anjeun, cobi angkat sareng pikiran anjeun kosong tina harepan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.