5 pancaindera barudak: Toél

Ngembangkeun pancaindera penting pisan pikeun épolusi budak sabab éta mangrupikeun kendaraan anu ngalangkungan anu alit ka luar, terang sareng, akibatna, mekar dina diajar. Kami henteu kedah hilap yén berkat indra anu urang komunikasi sareng manusa sanésna sareng ngawangun hubungan sayang sareng aranjeunna.

Keuna
Éta mangrupikeun rasa anu mimiti anu dilahirkeun ku bayi. Dugi ka bulan katilu kahirupan, sensitipitas taktil orok utamina kentel dina sirah, sungut sareng kalapa. Budak leutik ngaréspon tekanan, tékstur, suhu, jarak, sareng nyeri. Maka pentingna nyusu (waktos komunikasi tara kaunggulan antara indung sareng anak), ngelus, rangkulan sareng mandi. Pijat ogé nempatan tempat anu kasohor pikeun ngembangkeun orok. Salaku tambahan pikeun ngirimkeun rasa sayang ku kontak kulit, éta ngamungkinkeun rélaxasi sareng karaharjaan anjeun.

Antara genep sareng salapan bulan hirup, si alit ngamimitian ngajajah dunya disakurilingna. Batang anjeun, panangan, suku, leungeun, sareng ramo janten alat éksplorasi anu sampurna. Ieu waktos kanggo ngantepkeun anjeunna ékspérimén sareng tékstur, suhu, sareng bentuk anu béda. Kusabab anjeunna henteu acan tiasa gerak sareng condong nempatkeun sagalana dina sungutna, panggunaan gym orok kalayan objék anu bénten ciri mangrupikeun sumber stimulasi anu hadé.

Nalika murangkalih ageung sareng raos sentuhan na berkembang, penting pisan yén anjeunna mimiti ngolah sareng ngahubungkeun inpormasi anu disayogikeun ku pangalaman. Kaulinan anu condong ngahibur budak leutik pisan diwangun ku nempatkeun leungeun kana kotak karton anu béda-béda, di jero objék anu rupa-rupa ukuran, bentuk sareng tékstur parantos disusun heula. Nyangka naon objék anu aranjeunna keuna saatos ngajelaskeun ciri-cirina, janten janten tantangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.