Éta normal mun gaduh ngurangan konéng nalika kakandungan?

aliran kakandungan

Loba parobahan lumangsung dina awak nalika kakandungan. Awak ngalaman runtuyan parobahan alatan parobahan hormonal anu kaget loba awéwé. ngalakukeunÉta normal mun gaduh ngurangan konéng nalika kakandungan?? Patarosan ieu mangrupikeun patarosan ti seueur ibu-ibu énggal anu teu sadar kana parobahan aliran anu lumangsung sapanjang 9 bulan.

Kabeneran aya, teu saperti siklus awéwé biasa, nalika kakandungan, kanaékan hormonal ngabalukarkeun runtuyan alterations nu manifest sorangan ku sababaraha cara, kaasup parobahan dina warna jeung tipe aliran. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan topik ieu, teraskeun maca.

warna aliran

Urang terang yen salila siklus bikang, éta normal pikeun aliran robah sapanjang siklus. Saatos haid, aliran jarang tapi nalika ovulasi ngadeukeutan - dina dinten ka-14 siklus - kaluaran jadi bodas jeung leuwih loba pisan. Keur poé ovulation momen nu aliran acquires tékstur bodas endog jeung pisan transparan. Saatos ovulasi, periode postovulasi dimimitian sareng tingkat hormonal turun, kitu ogé tingkat aliran.

aliran kakandungan

Siklus cairan ieu béda dina kakandungan, sanajan hal anu penting mah lain éta tapi ngadalikeun warna aliran salila salapan bulan éta pikeun ngadeteksi parobahan atawa masalah. Nalika kakandungan, aliran tiasa langkung beurat, khususna dina sababaraha bulan munggaran. Kaseueuran umumna aya sékrési susu anu jelas, mirip pisan sareng anu kajantenan sateuacan haid.

Diantara alesan pikeun jumlah gede fméwah nalika kakandungan Aya kajadian éstrogén, anu ningkat dina tahap kahirupan ieu, sareng résiko ningkat getih ka daérah heunceut. Sanajan kitu, saluareun kaayaanana, aliran warna bodas. Ayeuna, teu normal mun gaduh kaluaran konéng nalika kakandungan. Dina hal ieu, kamungkinan yén éta téh sababaraha jenis inféksi atawa vaginitis.

Lamun ngadeteksi a ngaluarkeun konéng nalika kakandungan atanapi semu konéng, langkung saé anjeun angkat ka dokter, khususna upami éta ogé bau atanapi upami anjeun ngarasa gatal, nyeri atanapi beureum.

Discharge konéng sareng inféksi

Parobahan hormonal ngarobah pH tina heunceut jeung alesan yén aya kacenderungan gede pikeun inféksi disababkeun ku mikroorganisme. Inféksi ragi heunceut pisan umum, jadi lamun aya bewara a ngaluarkeun konéng nalika kakandungan nu penting konsultasi. Sacara umum, bareng jeung kaluaran konéng, itching némbongan duanana di jero jeung sabudeureun heunceut malah bisa jadi teu ngarareunah mun keur hubungan seksual.

Dina hal éta, dokter bakal resep krim antifungal atanapi ubar anu dituduhkeun upami éta inféksi baktéri. Nanging, anjeun kedah ati-ati sareng turutan petunjukna sabab dumasar kana jinis inféksi, pangobatan anu bakal dilaksanakeun. Aya inféksi ragi anu tiasa ditularkeun ka orok nalika ngalahirkeun, ku kituna pangobatan anu dituduhkeun kedah dilaksanakeun pikeun ngahindarkeunana. Dina sababaraha kasus, dokter bakal resep suppositories, gél, sarta alternatif séjén pikeun ngubaran inféksi jeung nyegah resiko.

Parobihan dina ngaluarkeun heunceut nalika kakandungan
Tulisan anu aya hubunganana:
Parobihan dina ngaluarkeun heunceut nalika kakandungan

waktu éta normal mun gaduh kaluaran konéng nalika kakandungan Dibikeun kacenderungan tinggi pikeun inféksi lumangsung dina salapan bulan ieu, idéal nyaéta ngabogaan ngurangan semu bodas. Kadang-kadang ngaluarkeun konéng henteu hartosna nanaon tapi kedah diturutan, khususna upami dibarengan ku gejala anu sanés. Pikeun ngahindarkeun inféksi nalika kakandungan, anjeun tiasa ngalaksanakeun sababaraha pancegahan. Laksanakeun kabersihan anu teratur di daérah nganggo sabun sareng cai, paké baju jero katun anu longgar sareng ulah nganggo baju anu ketat. Ulah make tampons jeung garing bagian intim kacida alusna sanggeus mandi atawa maén olahraga. Sarta ulah make wipes Scented atawa deodorant heunceut atawa produk lianna nu bisa mangaruhan wewengkon sagala cara.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.