10 Paréntah Sakumna Kolot Kedah Terang Pikeun Kolot Anu Saé

kulawarga bahagia di lapangan

Unggal kulawarga béda sareng masing-masing indung sareng bapak ningali parenting anu hadé anu dilakukeun ku cara anu béda. Rélatif pisan tiasa nyarios yén sababaraha kolot langkung suksés tibatan anu sanés dina ngabina barudakna. Sanaos leres yén aya kolot anu ngagaduhan prakték anu ngajantenkeun parenting langkung saé sareng murangkalihna tetep stabil sacara fisik sareng émosional.

Kusabab kitu, perlu terang ieu 10 paréntah supados sadayana kolot ngalarapkeunana dina kahirupanna. Sanajan paréntah henteu dilaksanakeun unggal dinten, anjeun bakal ngalaksanakeun kalolobaanana sepanjang waktos. Naha anjeun hoyong gaduh parenting anu suksés? Maka tuliskeun 10 paréntah ieu kusabab anjeun kedah terang aranjeunna ti ayeuna.

Anjeun bakal nyarios sareng murangkalih anjeun

Kolot anu gaduh pendidikan anu saé komunikasi rutin sareng épéktip sareng murangkalihna. Daripada linggih babarengan dina wengi ningali tipi, maén pidéo, atanapi internetan dina Internét, kolot anu parantos suksés sareng murangkalihna nyéépkeun waktos ngobrol babarengan. Henteu sadaya paguneman kedah serius, tapi sababaraha ogé bakal bener.

kulawarga dihijikeun ku kolot anu saé

Nyiptakeun tradisi komunikasi, positip boh négatif, muka panto pikeun paguneman kritis sareng sénsitip nalika murangkalih ageung. Tapi hubungan anu sapertos kitu mimiti sareng pangpentingna ku komunikasi.

Anjeun bakal nyéépkeun waktos masing-masing sareng murangkalih anjeun

Kaseueuran kulawarga gaduh seueur kagiatan kulawarga sareng nyéépkeun waktos babarengan. Tapi kolot anu suksés pisan nyéépkeun waktos sareng tanaga nyéépkeun waktos sareng murangkalihna hiji-hiji. Aranjeunna ngobrol sareng aranjeunna ku cara pribadi pikeun milari kumaha kabarna di sakola, pikeun milarian kaperhatosanna, minatna, jsb.

Kolot anu sanés resep kaluar hiji-hiji sareng murangkalihna. Waktu kualitas anu dihabiskan ku kolot sareng murangkalihna mangrupikeun pembina hubungan anu penting sareng prediktor kasuksesan.

Anjeun bakal netepkeun aturan

Éta murangkalih anjeun tumuh séhat sareng didikan anjeun saé sanés ngan ukur hartosna senang. Éta ogé ngeunaan nyebarkeun nilai sareng ngawangun sawawa anu tanggung jawab. Netepkeun aturan kulawarga sareng hirup ku aranjeunna salah sahiji cara pikeun ngajarkeun konsistensi sareng tanggung jawab. Dina kulawarga, curfews dituturkeun ketat sareng akibatna diterapkeun upami aturanana henteu diturut.

Barudak terang sateuacana naon anu diarepkeun sareng kumaha kaayaan nalika aranjeunna henteu nurut. Kulawarga sanésna ngamimitian ngajarkeun prinsip-prinsip ieu mimiti kalayan senang "kreatif bagan tugas" anu ngadorong barudak pikeun ngalengkepan tugasna sareng nuturkeun aturan kulawarga.

kulawarga bahagia di lapangan

Anjeun moal manjangan barudak anjeun

Masihan murangkalih sagala anu dipikahoyong nalika anjeunna hoyong ngajarkeun anjeunna ngagaduhan ekspektasi anu teu réalistis dina kahirupan. Diajar pentingna nyugemakeun kasenangan penting pikeun janten déwasa anu tanggung jawab. Nya kitu, ngabantosan murangkalih diajar nilai ngahémat pikeun hal anu dipikahoyong sareng ngantosan éta léta ngajarkeun kaparigelan hirup anu bakal ngabdi salamina.

Anjeun bakal ningalikeun murangkalih anjeun cinta ku basa

Bahasa tiasa janten bahasa sunda. Barudak ngalaman cinta ku cara anu béda pisan. Nyaluyukeun ungkapan cinta anjeun kana basa cinta murangkalih anjeun bakal ngabantosan aranjeunna ngaraoskeun kacintaanna ku cara anu langkung dipuseurkeun. Cinta dikedalkeun ku polah sareng kalakuan, tapi panggunaan basa sareng kecap ogé ngagaduhan seueur kakuatan kumargi ibarat belus dina jiwa.

Anjeun bakal maca sareng murangkalih anjeun

Maca sanés kawajiban, éta kedah dianggap pikaresepeun. Nalika murangkalih mekarna resep maca, aranjeunna ngagaduhan kamampuan sareng arah anu unik pikeun kahirupanna. Kamampuhna pikeun maca sareng ngartos masihan aranjeunna kasempetan pangsaéna pikeun suksés di hareup. Kolot anu suksés nyéépkeun waktos maca sareng barudakna ti mimiti tahap kahirupan.

Anjeun bakal bogoh ka indung barudak anjeun saha anjeun cicing

Sanaos henteu sadayana kolot cicing sareng indung budakna, upami anjeun ngalakukeun, mikacinta indungna mangrupikeun hadiah anu pangsaéna tiasa dipasihkeun ka anak. Barudak gaduh kasempetan pangsaéna pikeun suksés nalika aranjeunna cicing sareng indung sareng bapakna. Kolot anu suksés nanem modal dina hubunganana sareng indung budakna. Nya kitu deui tibalik.

didikan kulawarga anu saé

Anjeun moal nyarios parah ka indung (atanapi bapak) murangkalih anjeun

Utamana saatos cerai, aya cocoba anu hadé pikeun kolot pikeun nyarios goréng ka kolot anu sanés. Sigana kaperyogian bersaing pikeun cinta barudak dirasa. Kolot kalayan dididik anu saé nolak godaan ieu. Dina jangka panjang, barudak bakal ngahargaan yén anjeun parantos nyandak posisi ieu.

Jelas, upami indungna atanapi bapakna boga kalakuan nyiksa atanapi ngagunakeun zat, anjeun kedah nangtayungan murangkalih anjeun tapi henteu kedah nyindiran atanapi ngahinakeun saha waé. Upami indung atanapi bapak ngagaduhan sikap toksik ka murangkalih, maka aranjeunna kedah ngartos yén bapa atanapi indung sanés ngan ukur ngajaga aranjeunna, tapi ogé aranjeunna bakal janten conto anu saé pikeun stabilitas sareng cinta dina kahirupan aranjeunna.

Anjeun bakal pendak sareng babaturan barudak anjeun

Kolot kalayan dididik anu saé pastikeun aranjeunna kenal sareng murangkalih anu diséépkeun ku barudakna. Ajak babaturan barudak anjeun ka bumi anjeun pikeun nongkrong sareng kenalkeun aranjeunna saliwatan. Idéalna, salian ti pendak sareng babaturan, anjeun ogé pendak sareng sepuhna.  Ku cara ieu anjeun bakal tiasa terang pangaruh anu ngagaduhan babaturan ieu ka murangkalih anjeun sareng anjeun bakal ngabantosan aranjeunna pikeun ngabimbing murangkalih ka arah anu hadé pikeun jalma-jalma ieu.

Anjeun bakal ngajagaan murangkalih anjeun tina bahaya

Kolot kedah waspada kana bahaya anu nyumput di dunya modéren urang sareng ngabantosan murangkalihna ngajauhan aranjeunna. Penyalahgunaan séks, penyalahgunaan narkoba, gorombolan, premanisme, pornografi, sareng résiko anu sanés sapertosna sok aya. Ajar barudak anjeun nilai-nilai sareng kakuatan nyarios henteu pikeun jalma-jalma anu bakal ngabahayakeun kahirupan sareng karaharjaan. Kolot anu gaduh pendidikan anu saé nyiapkeun murangkalihna sareng nangtayungan aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.