10 Hal Anu Kedah Anjeun Terang Ngeunaan Kasuburan

data kasuburan

Dina masalah kasuburan aya seueur mamang, kapercayaan sareng mitos. Éta masih ngarobih hal anu tabu, hiji poko anu henteu dikaitkeun sareng sadayana dianggap entep, anu nyiptakeun langkung misteri sareng kayakinan palsu ngeunaan kasuburan. Kapercayaan anu salah ieu tiasa nyababkeun seueur masalah émosional nalika aya masalah kasuburan. Upami anjeun milari orok atanapi museurkeun masalah éta, kami tinggalkeun anjeun 10 hal anu anjeun kedah terang ngeunaan kasuburan. 

Langkung seueur pasangan gaduh masalah kasuburan

Mindeng dianggap yén aranjeunna kasus khusus, perséntase leutik, tapi anu leres éta parantos 17% pasangan gaduh masalah kasuburan. Sareng inohong na bakal naék unggal taun. Langkung seueur jalmi anu kedah narékahan téhnik réproduktif dibantuan pikeun ngagaduhan orok. Entong kantun tulisanana "Mitos ngeunaan réproduksi dibantuan", dimana urang ngungkabkeun seueur kapercayaan anu salah ngeunaan téhnik beternak.

Ngagaduhan masalah kasuburan sanés hal anu matak éra. Justru kanyataan henteu nyarios séwang-séwangan ngajantenkeunana tabu sareng jalma-jalma anu sangsara karasana terasing sareng salah paham. Ngawangkong ngeunaan poko dina cara normal bakal ngabantosan urang pikeun nga normalisasi sareng terang naon anu urang carioskeun.

Kasuburan henteu diwariskeun

Kaseueuran panyabab subur aranjeunna henteu katurunan. Ngan kusabab awewe atanapi lalaki ngalaman masalah kasuburan sanés hartosna murangkalihna ngagaduhanna ogé.

Anu nyababkeun subur di lalaki sareng awéwé seueur sareng rupa-rupa, sapertos anu urang tingali dina tulisan "Bisa nyababkeun kasuburan lalaki sareng awéwé." Tapi henteu sadayana katurunan, sanaos leres éta sababaraha panyakit genetik tiasa nyababkeun subur tapi henteu umum pisan.

Panyakit anu ditularkeun sacara séksual mangaruhan kasuburan

Gaduh panyakit anu ditularkeun séksual tiasa nyababkeun subur. Naon deui, éta mangrupikeun panyabab utama subur. Panyakit sapertos chlamydia, gonorrhea,… Éta tiasa ngantunkeun séla anu serius bahkan saatos aranjeunna parantos leres-leres kapok.

Éta sababna penting pisan pikeun ngajaga diri tina panyakit anu ditularkeun séksual, sareng sanés ngan ukur kusabab kakandungan anu henteu dihoyongkeun atanapi kusabab panyakit, tapi kusabab éta bakal mangaruhan masa depan urang.

inpormasi kasuburan

Beurat urang ogé pangaruh kasuburan

Janten langkung atanapi dina beurat awak urang bakal mangaruhan kasuburan. Éta pisan sababna naha dina sababaraha kasempetan nalika milarian orok, dokter nyarankeun kaleungitan beurat atanapi nambihan beurat sateuacan nyandung. Nyaah ka spesialis tiasa ngabantosan urang pikeun ngahontal beurat anu dipikahoyong.

Obesitas tiasa nyababkeun henteu saimbangna hormonal, anu kalibet dina siklus réproduktif. Jaga kabiasaan beurat sareng gaya hirup urang (lirén ngaroko, tuang séhat, maén olahraga) penting pisan pikeun ningkatkeun kamampuan urang nyandung.

Kasuburan lalaki ogé turun sababaraha taun

Dugi ka ayeuna dipercaya yén umur awéwé mangaruhan baranahan tapi parantos dipikaterang yén ieu sanés masalahna. Bener nya éta umur hiji lalaki ogé mangaruhan kasuburanana. Mangtaun-taun, kualitas spérma turun. Henteu sakumaha tandana sapertos dina ovarium awéwé, tapi ogé mangaruhan.

Salaku tambahan, faktor éksternal sapertos setrés mangrupikeun musuh kasuburan. Jalma anu kateken kana tingkat setrés anu hébat ningali kasuburanana kapangaruhan.

Pasangan anu ngaroko gaduh seueur kasusah nyandung

Sakumaha anu urang tingali sateuacan kabiasaan hirup mangaruhan kasuburan boh awéwé boh lalaki. Roko mangrupikeun salah sahiji kabiasaan anu mangaruhan konsepsi.

Bako di awéwé mangaruhan kualitas ovarium, abnormalitas kromosom, ménopause dini sareng résiko keguguran. Pikeun lalaki, bako mangaruhan kualitas spérma sareng tiasa nyababkeun fragméntasi DNA spérma.

Kusabab émut ... kasuburan mangaruhan langkung seueur pasangan unggal dinten. Anu penting nyaéta pikeun ngadeteksi éta gancang-gancang pikeun ngubaranana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.