10 Tip pikeun Ngaleungitkeun Nyeri Gigi Kahiji

relief huntu munggaran

Huntu mimiti orok sering janten sumber kabingungan pikeun sepuh, sanaos orok sering raoseun rada teu raoseun dina prosés. Prosés ieu dimimitian ngeunaan 6 bulan umur orok sareng tandana jelas. Di dieu kami ninggalkeun anjeun 10 tips pikeun meringankeun nyeri waos anu munggaran ka orok, supados tahapan ieu langkung kabebanan.

Naon tanda-tanda yén huntu mimiti bitu?

Sakumaha anu parantos urang tingali di luhur, umur langkung 6 bulan, huntu munggaran biasana némbongan, khusus incisors, sanaos waktos ieu bénten-bénten ti hiji murangkalih ka anu sanés. Sababaraha panginten aranjeunna langkung tiheula sareng murangkalih anu sanés kaluar nalika ngahontal taun mimiti hirup. Tong hariwang upami butuh waktu, sabab éta bakal gancang atanapi engké. Prosés na puncakna sakitar 24-30 bulan.

Tanda ogé béda-béda ti anak ka budakSababaraha gaduh waktos anu parah pisan sateuacan sareng salami prosés na, sareng di sisi anu sanésna, murangkalih anu sanés némbongan waos ti hiji dinten dugi ka énjingna tanpa kanyamanan jelas. Ieu bakal gumantung kana sabab genetik.

Sababaraha bulan sateuacan waos kaluar urang tiasa ningali yén orok nempatkeun sagalana dina sungutna sareng ngegel éta ku hariwang pikeun meredihkeun kanyeri. Aranjeunna gaduh dorongan konstan pikeun ngegel dina sagala hal anu aranjeunna mendakan. Anjeun tiasa ogé ngagaduhan permén karét anu ngabareuhan.

El ningkat drooling Biasana mangrupikeun tanda anu jelas yén waos anu munggaran nyababkeun penampilanana. Parobihan fisik anu sanésna nyaéta malaise umum, langkung nangis tibatan biasana, sareng gangguan tuang sareng bobo. Peleburan konstan tiasa nyababkeun éksim dina anus nalika tai orok janten langkung asam. Éta ogé tiasa mangaruhan karakter orok kalayan sababaraha iritasi sareng gugup.

nyeri huntu munggaran

10 Tip pikeun Ngaleungitkeun Nyeri Gigi Kahiji

Kalayan tips praktis ieu urang tiasa meringankeun nyeri éta supados langkung tahan pikeun anjeun. Hayu urang tingali naon éta:

  • Aya di pasar sababaraha tétéh parantos ditujukeun pikeun prosés ieu. Upami éta urang lebetkeun kana kulkas éta bakal ningkatkeun épék na ku ngirangan peradangan karét. Aranjeunna kedahna cekap ageung ngarah moal ngelekna. Upami orok henteu hoyongna tiis, maka dina suhu kamar. Anjeun kedah pastikeun yén anjeun henteu nyimpen nanaon dina sungut anjeun.
  • Ganti popokna sering pisan janten anjeun henteu ngagaduhan éksim dina kulit anjeun.
  • Daripada téét aya di apoték sareng pusat khusus, ramo silikon nempatkeun kana kulkas sareng gosok kana permén karét. Ngarah aranjeunna tiasa ngegel tanpa sieun.
  • Pasang lawon tiis, beueus dina éta, atanapi ogé pacifier tiis anjeun sorangan tiasa nenangkeun anjeun.
  • Beurang nempatkeun bib dina anjeunna pikeun nahan drool na, sareng ngarobih janten anu garing nalika baseuh.
  • Ngumbah panangan sareng masihan permén karét nganggo ramo sakedik. Éta bakal ngilangkeun ngarareunah kusabab tekanan dina permén karét.
  • Coba tetep bersih raray orok. Lendir tiasa nyababkeun réaksi sareng iritasi dina pipi anjeun sareng sakitar sungut anjeun. Jaga kulitna tetep bersih sareng garing pikeun nyingkahanana.
  • nempatkeun a soaker handapeun sirah anjeun nalika anjeun bobo. Ieu bakal nyerep kaleuwihan drool anjeun saatos bobo.
  • La tuangeun atanapi puri langkung saé pasihkeun ka anjeunna sedeng sareng nganggo sendok lemes.
  • Upami anjeun parantos tiasa tuang tuangeun padet, dahareun seger kawas buah tiasa ngabantosan anjeun. Roti kerak ogé tiasa ngabantosan ngarareunah.
  • Sabar. Mangrupikeun tahapan anu bakal lulus sareng murangkalih kedah dipasihan katenangan, kasabaran sareng kaasih salami prosés ieu.

Aya gél anu ditujukeun pikeun ngaraheutkeun nyeri dina waos anu munggaran, tapi éta ngandung analgesik topikal, janten dokter anjeun anu kedah ngaidinan panggunaan na. Sarua sami pikeun ubar naon waé pikeun tujuan éta.

Kusabab émut ... tong pernah masihan ubar ka budak tanpa konsultasi heula ka dokterna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.