2 resep pikeun trimester kadua kakandungan

Awéwé hamil masak

Dina mangsa trimester kadua kakandungan, kabutuhan nutrisi robih sacara signifikan. Upami salami sasih munggaran boro-boro diperyogikeun pikeun ningkatkeun panggunaan kalori, dina hal ieu perlu dilakukeun. Orok mimiti tumuh langkung gancang, dina kanyataanna bakal dua kali ukuranana dina sababaraha bulan ieu. Maka, limbah tanaga sareng kabutuhan ieu bakal ningkat.

Gejala bulan kahiji aranjeunna pastina bakal ngalangkung, jarang yén seueul sareng kacapean teraskeun, sanaos seueur awéwé sangsara ti aranjeunna sakedik deui. Upami ieu kasus anjeun, angkat ka bidan anjeun atanapi dokter anu nyandak kakandungan anjeun pikeun masihan anjeun sababaraha saran pikeun mitigasi gejala ieu.

Penting pisan pikeun anjeun nuturkeun sababaraha tungtunan ngeunaan tuang salami periode ieu. Ku ayeuna kacapean sareng kacapean bakal diliwatan na anjeun bakal ngagaduhan langkung napsu tibatan sateuacan. Mangrupikeun waktos konci pikeun ngajaga paningkatan beurat awak séhat. Upami dokter anjeun henteu nyarioskeun anu sanés, anu normal nyaéta naékkeun sakitar 350 kkal, gumantung kana tingkat tumuhna, awéwé sareng faktor sanésna.

Kumaha cara ningkatkeun kalori dina cara anu séhat?

Kabutuhan ningkatkeun kalori kedah dilakukeun ku cara saimbang. Salaku conto, anjeun kedah ningkatkeun protéin sakitar 20 atanapi 30 gram, anjeun kéngingkeunana ku cara nyandak bagian lauk anu rada ageung. Anjeun ogé kedah ningkatkeun jumlah kalsium, kalayan sagelas susu deui, atanapi turunan susu sapertos yogurt rendah gajih. Coba tuang tuangeun anu ngandung karbohidrat kompléks, sapertos pasta gandum, séréal sisikian, sareng seueur deui.

Resep pikeun trimester kadua kakandungan

Diét awéwé hamil henteu kedah matak pikaboseneun, anjeun henteu kedah ngawatesan diri kana lauk bakar sareng hayam kalayan salad atanapi anjeun bakal bosen. Saterusna kami ngajukeun 2 resep anu séhat sareng sampurna pikeun tahap ieu kakandungan anjeun.

Omelet brokoli

Omelet brokoli

Piring ieu beunghar kalsium, idéal pikeun kéngingkeun sumbangan tambahan anu anjeun peryogikeun dina jaman ieu. Bahanna nyaéta:

  • Satengah brokoli
  • 5 endog organik
  • 2 cengkéh tina bawang bodas
  • Sal
  • Minyak zaitun tambahan

Pisahkeun florét tina brokoli teras lebetkeun kana mangkok cai sakitar 15 menit. Teras, siapkeun casserole kalayan cai asin sareng masak sayuran sakitar 10 menit. Solokan cai ogé sareng kaluarkeun gagangna langkung kentel.

Nyiapkeun wajan sareng girimis minyak zaitun sareng tumis bawang bodas di potong irisan ipis. Tambahkeun brokoli sareng tumis sasarengan sareng bawang bodas sababaraha menit.

Dina mangkok ngéléhkeun endogna saé sareng nambihan uyah secukupnya, tambahkeun sayuran sareng gaul saé. Nyiapkeun panci kalayan handapeun minyak zaitun sareng nalika panas tambahkeun campuran. Hayu deui masak saé sateuacan dibalikkeun, ogé masak di sisi sanés dugi tortilla disetél.

Salmon en papillote

Salmon en papillote

Salmun nyumbang omega 3 minyak lemak ésénsial, penting pisan pikeun sakabéh kakandungan sareng lactation anjeun. Bahan anu diperyogikeun:

  • A loin badag tina salmon seger
  • 1 kentang leutik
  • satengah zucchini
  • wortel
  • satengah leek
  • 2 séndok anggur bodas atanapi sherry
  • rupa-rupa rempah, thyme, oregano, rosemary, cabé jsb
  • minyak zaitun parawan
  • kahayang

Mesek sareng ngumbah kentang, garing garing nganggo kertas nyerep teras potong irisan ipis. Ngumbah zucchini ogé sareng motong ogé dina lambaranana ipis anjeun tiasa. Mesek wortel sareng nganggo pengupas anu sami potong irisan ipis. Cabut lapisan luhur bawang bodas sareng cuci kalayan saé pisan ku cai, potong iteuk ipis. Panaskan oven dugi ka 200 derajat nalika anjeun nyiapkeun papillote.

Tempatkeun lambaran aluminium foil ageung dina loket, nempatkeun heula dasar kentang, teras tambihan wortel, zucchini sareng bawang daun. Cai ku anggur bodas sareng tambihan uyah sareng rempah anu anjeun pikahoyong. Tempat anu fillet salmon di luhur, nempatkeun girimis minyak di luhur sareng deui sababaraha rempah. Tutup sumur aluminium ngabentuk paket kedap udara.

Pasang papillote dina baki oven sareng masak sakitar 15 menit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.