3 kabiasaan séhat pikeun merangan obesitas salaku kulawarga

Kabiasaan séhat ngalawan obesitas

Obesitas nyaéta salah sahiji masalah kaséhatan anu hébat anu dibagikeun di panjuru dunya, sabab anjeunna henteu ngartos ras, jenis kelamin, atanapi budaya. Sanaos kitu, kabiasaan tempat-tempat anu tangtu dina hal tuang atanapi gaya hirup biasana mangrupikeun faktor résiko anu penting pikeun obesitas. Masalah anu tiasa timbul akibat tina nu gendut aranjeunna henteu kaetung.

Diantarana, résiko tinggi kaserang panyakit jantung koronér, diabetes tipe 2, kanker, hiperténsi, panyakit ginjal sareng ati, masalah pernapasan sareng daptar panjang patologis anu tiasa serius pisan. Nyatana, dina pandemi global ieu anu dialaman, diperkirakeun 80% jalma anu ngalaman Covid langkung serius, ngalaman kagendutan.

Kabiasaan séhat ngalawan obesitas

Ngalawan masalah serius ieu penting pisan pikeun nyegah murangkalih ngagaduhan masalah tuangeun anu tiasa nimbulkeun résiko serius pikeun kamekaranana. Kusabab barudak anu kaleuwihan beurat di budakna gaduh ngaronjat résiko obesitas dina déwasa. Maka, diperyogikeun pikeun kulawarga pikeun nyoko kana kabiasaan séhat, ngajaga kasihatan saha waé sareng murangkalih diajar hirup séhat.

Supados tindakan janten kabiasaan, perlu dituturkeun deui sababaraha kali salami sahenteuna 21 dinten, numutkeun panilitian anu dilakukeun dina hal ieu. Nyaéta, kirang ti tilu minggu nyaéta naon anu diperyogikeun ku awak pikeun parobahanana. Dina dasar ieu, rencana tiasa dibentuk, tujuan jangka pondok pikeun dihontal salaku kulawarga sareng anu memotivasi aranjeunna pikeun neraskeunana dina jangka panjang.

Dinten ayeuna, 4 Maret, Poé Obesitas Dunya dirayakeun, dinten anu sampurna pikeun ngalebetkeun kabiasaan séhat ieu pikeun ngalawan obesitas.

Dahar sareng tuang mangrupikeun konsép anu béda

Kabiasaan séhat ngalawan obesitas

Sugan anu mimiti sareng pangpentingna nyaéta diajar yén tuang sareng tuang sanés hal anu sami. Kusabab dina konsép ieu perenahna bagian ageung tina masalah obesitas. Dahar diperyogikeun pikeun hirup, kusabab ngalangkungan nutrisi anu dikandung ku pangan, awak kéngingkeun bénsin anu kedah di fungsina. Nanging, tuang mangrupikeun kalakuan nyerep tuangeun, hal anu dilakukeun sanajan awak henteu peryogi "béngsin" éta sareng dina seueur kasus henteu perlu pisan.

Ngarobih kabiasaan sanés gampang, tapi ku kahoyong sareng kahoyong hirup séhat dimungkinkeun. Upami di bumi anjeun gaduh kabiasaan snacking antara tuang, nyandak camilan kantong sareng manisan anu sanés, anjeun tiasa mimitian ku ngarobih produk éta pikeun anu séhat. Buah-buahan mangrupikeun sekutu anu hébat pikeun nenangkeun lapar, atanapi dorongan tuang nalika teu acan waktosna linggih dina méja.

Aktivitas fisik rutin

Pikeun ngahindaran obesitas perlu dijaga awak tetep gerak, nyaéta olahraga rutin. Kusabab kaleuleuwihan tuangeun anu lebet kana awak unggal dinten, ngan ukur dileungitkeun ku olahraga. Kukituna kagiatan fisik kitu penting pikeun awak pikeun ngaduruk gajih sareng ngarobih kana énergi. Pikeun jalma anu henteu gemuk, leumpang sahenteuna sajam unggal dinten tiasa cekap.

Janten upami ieu kasus anjeun sareng kulawarga anjeun, untungna teu aya kasus kaleuwihan beurat atanapi obesitas, anjeun tiasa biasa ngalaksanakeun jalan-jalan anu saé unggal dinten. Anjeun ogé tiasa nyandak numpak sapédah, maén olahraga kelompok, sapertos maén bal atanapi baskét atanapi ngan saukur kaluar pikeun nikmati alam kalayan jalan anu saé.

Ngurangan konsumsi produk anu henteu séhat

Sanés ngeunaan ngaleungitkeun adat istiadat ayeuna dina akar, tapi sakedik-sakedik jantenkeun pola makan sareng gaya hirup anu ngabantosan ningkatkeun kasihatan kulawarga sakulawarga. Cadangan pikeun kasempetan khusus produk anu henteu séhat, sapertos camilan asin atanapi manisan. Sanaos cara anu pangsaéna pikeun henteu kedah masihan aranjeunna, nyaéta nyiapkeun aranjeunna di bumi ku cara anu langkung séhat.

Upami anjeun hoyong masihan murangkalih anjeun sababaraha kacang jelly séhat, anjeun tiasa nyiapkeun aranjeunna di bumi, dina tautan ieu kami ngajarkeun kumaha cara ngalakukeun éta. Anjeun tiasa ogé masak sacara praktis dina sagala produk di bumi, donat anu séhat, pancake, manisan sareng bahkan hamburger atanapi pizza basis sayuran. Kalayan imajinasi, sakedik usaha, sareng komitmen sadaya kulawarga, kabiasaan séhat tiasa dituturkeun pikeun merangan obesitas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.