3 percobaan bumi pikeun dilakukeun sareng barudak

Budak awéwé leutik ngalakukeun ékspérimén

Barudak panasaran ku alam, aranjeunna sadayana ngagaduhan kamampuan gumun sareng panasaran kana sagala hal anu henteu dipikaterang ku aranjeunna. Salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngembangkeun panasaran éta sareng ngajantenkeunana janten faktor positip nyaéta ngalangkungan élmu. Hanjakalna, kirang sareng kirang barudak anu resep kana élmu, sareng ieu aya hubunganana sareng cara ngajar mata pelajaran ieu di sakola.

Ngenalkeun barudak kana dunya sains anu saé tiasa janten tugas anu pikaresepeun pikeun kolot. Aya seueur percobaan bumi anu tiasa dilakukeun, gumantung kana umur barudak, anu bakal ngabantosan anjeun pikeun nyiptakeun murangkalih anjeun kedah terang langkung seueur. Y penting pisan barudak asup ka jagat raya ilmiah, dimana aranjeunna tiasa diajar pelajaran anu hébat.

Percobaan bumi

Usum panas masihan pukulan terakhir na, dina waktos anu singget pisan éta bakal masihan jalan ka taun ajaran anu anyar, janten sadayana anu di bumi kedah biasa kana ideu éta. Sareng kumaha cara anu langkung saé pikeun ngeureunkeun usum panas ieu, tibatan ngararasakeun sababaraha percobaan élmu kulawarga saderhana. Kalayan ékspérimén ieu anjeun bakal ngagabungkeun karajinan sareng élmu, supados barudak bakal diajar bari senang.

Gagasan anu hébat sahingga tanpa disadari, konsep asimilasi yén dina waktos anu singget aranjeunna kedah damel langkung tuntas. Dihandap ieu anjeun bakal mendakan sababaraha ideu pikeun ékspérimén bumi anu gampang pisan anu tiasa anjeun laksanakeun sareng murangkalih anjeun.

Cabe anu kabur

Pepper anu kabur

Ieu mangrupikeun percobaan anu saderhana, anjeun boro peryogi bahan sareng henteu résiko pikeun barudak. Cocog pikeun barudak leutik. Anjeun ngan peryogi:

  • Pelat jero
  • pimienta taneuh
  • sabun cair
  • agua

Ku ékspérimén

Mimiti anjeun kedah nutupan handapeun piring sareng cai, cekap ku éta ditutupan. Engké, naburkeun cabé taneuh sakedik permukaan. Waktuna parantos sumping pikeun ngajantenkeun cabé kabur, pikeun ngalakukeunana, anjeun kedah nempatkeun séép sabun cair dina ujung jari anjeun. Simpen jari anjeun di tengah cai, anjeun bakal ningali kumaha gancang cabéna ngajauh ti tengah sareng konsentrasi lengkep dina ujung pelat.

Puting beliung dina botol

Puting beliung dina botol

Pikeun percobaan ieu anjeun peryogi dua botol plastik ageung, sapertos soda 2 liter. Cabut topi sareng lemkeun éta nyanghareup ka dua bagéan luhur, anggo lem anu dituduhkeun pikeun plastik. Teras kalayan bantuan bor, anjeun kedah ngadamel liang di tengah dua colokan. Pikeun masihan anjeun rujukan ngeunaan diaméterna, anjeun tiasa nganggo sedotan palastik.

Eusian salah sahiji botol cai sareng tambihan ngawarnaan katuangan, anjeun ogé tiasa nempatkeun hérang, ieu bakal ngabantosan arus langkung gampang dititénan. Simpen tutupna kana botol anu aya cai, tutupna pageuh, teras tempatkeun botol kosong dina tungtung tutup anu sanésna.

Ku ékspérimén

Puterkeun botolna, tinggalkeun anu nganggo cai di luhurna, sedengkeun cai murag kana botol anu kosong. Ayeuna, pindahkeun dugi cai dina botol mimiti muter. Nalika cai ngalirkeun kana botol kosong, hawa anu bakal lebet ngalangkunganana cai ngaliwat ku nyieun pangaruh puting beliung.

Bayah ponggawa

Lung dina botol

Percobaan anu idéal pikeun barudak ngartos fungsi paru-paru, bahan anu anjeun peryogikeun nyaéta:

  • Botol plastik kosong sareng 2 kosong
  • Kantong sampah
  • Pita karét kalayan kandelna saé
  • Balon Grande
  • Sedotan plastik
  • pléster plastik
  • Sakedik plastelin
  • Gunting

Ku ékspérimén

Potong botol dua, bagian anu anjeun peryogikeun nyaéta luhur. Ayeuna, potong kuadrat tina kantong sampah, anu nutupan diaméter botol ogé sareng masih aya sababaraha séntiméter sésana. Tempat dina dasar botol sareng kentelkeun kantong nganggo karét. Anginkeun balon supados karétna jalan sakedik, ngalirkeun jarami ngalangkungan corong sareng ngantepkeun ngacleng.

Lebetkeun balon dina nozel botol sareng supados henteu gerak sareng napel na leres, knead bagian tina moyok sareng bentukna janten bal. Luluskeun plastisin kana jarami sareng nozel botol, supados teu aya hawa anu tiasa lebet atanapi kaluar.

Anu pamungkas, potong sapotong saluran saluran teras tilep kana dua. Anjeun kedah nempelkeun salah sahiji bagian dina tengah kantong plastik, di handapeun. Operasi ékspérimén diwangun, nyandak pita perekat sareng tarik laun, anjeun bakal ningali kumaha hawa kentel ngaliwat kana balon anu nyababkeun éta mengembang lalaunan. Dina cara nu sami sareng fungsi organ ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)