3 resep puree séhat pikeun murangkalih

Barudak tuang puri

nu sayuran Aranjeunna kedah janten bagian tina pola makan sadayana kulawarga, khususna pikeun murangkalih. Mangpaat tina kelompok pangan ieu pikeun kaséhatan anu penting pikeun tetep séhat. Supados diét barudak janten cekap, éta kedah lengkep sareng saimbang. Dina éta kedah kalebet tuangeun tina sadaya kelompok ngirangan sabisa-bisa produk olahan, pastry jsb.

Masalahna nyaéta kaseueuran murangkalih nuju hoream tuang sayuran sakabeh. Téktur tuangeun ieu panginten henteu raoseun pikeun barudak leutik. Kusabab kitu, purees sayuran sareng krim mangrupikeun alternatif anu hadé pikeun barudak pikeun tuang katuangan penting ieu. Kalayan sayuran sareng sayuran naon waé anjeun tiasa nyiapkeun kursus anu séhat sareng bergizi.

Ragaman sareng kreativitas di dapur

Tapi penting pisan pikeun henteu asup kana rutin nalika masak, teras-terasan tuang piring anu sami ngaborosan sadayana, langkung seueur murangkalih. Ngalereskeun sakedik di dapur bakalan ngabantosan anjeun nyieun ménu anu beragam sareng lengkep. Anjeun sadayana bakal ngaraosan macem-macem di dapur, janten ulah ragu pikeun nyobaan resep ieu, pastina ku sentuhan khusus anjeun éta bakal langkung ngeunah.

Anjeun panginten henteu ngagaduhan waktos anu anjeun badé méakkeun di dapur, tapi kabeneran, purees sareng krim disiapkeun dina waktos anu singget. Salaku tambahan, anjeun tiasa nyiapkeun sajumlah ageung sareng beku dina porsi anu sanés, éta bakal sampurna dilestarikan. Ku cara kieu, anjeun bakal teras-teras ngatasi tuang siang ku ngan saukur miceun wadah tina freezer.

Dihandap ieu anjeun bakal mendakan resep pikeun masak piring sayuran anu lezat. Barudakna bakal di tuang saé, aranjeunna bakal nyandak vitamin sareng mineral anu diperyogikeun sareng aranjeunna ogé bakal resep tuangeun.

Krim waluh

Krim waluh

Bahan-bahan anu diperyogikeun pikeun 5 porsi nyaéta:

  • 500 gr tina waluh koneng
  • 2 wortel
  • 1 leek
  • 1 kentang ageung
  • minyak zaitun Parawan

Persiapanana saderhana pisan, mimitina urang mesék sareng ngumbah sayuran kalayan saé, rendang sareng cadangan. Kami nyiapkeun casserole ageung dina seuneu kalayan girimis minyak zaitun parawan, tumis sayuran pikeun sababaraha menit dina panas sedeng. Akhirna, tutup ku cai sareng asak sakitar 20 menit. Saatos waktos éta, urang campuran sareng mixer sareng nambihan uyah secukupnya.

Krim kacang polong

Krim kacang polong

Bahan-bahan anu diperyogikeun pikeun 5 porsi nyaéta:

  • 650 gr tina kacang héjo
  • 600 ml kaldu jangjangan
  • 150 ml krim cair
  • kahayang

Pikeun nyiapkeun krim ieu anjeun kedah nempatkeun panci kana seuneu kalayan kaldu unggas dugi ka ngagolak. Teras, ngumbah kacang polong ogé sareng nambihan kana kaserol, ngantep éta masak sakitar 5 menit. Kalayan adun panangan, tumbuk kacang polong ogé teras lebetkeun seuneu dina hal ieu kana suhu anu handap. Tambahkeun krim cair sareng uyah secukupnya sareng aduk nalika éta asak, tinggalkeun sababaraha menit deui sareng éta waé.

Salaku pangiringan sareng ngajantenkeun puri ieu langkung lengkep, anjeun tiasa masak dua endog sareng nambihan kana potongan kana puree masing-masing. Anjeunna ogé saé pisan sababaraha lembar roti bakar di momen.

Puri asak

Puri asak

Bahan-bahan pikeun nyiapkeun puree anu lezat ieu nyaéta:

  • 400 ml tina Kaldu asak
  • 4 wortel
  • 2 kentang
  • 1 leek
  • 1 sapotong roti
  • minyak zaitun parawan
  • kahayang

Persiapanana saderhana, anjeun kedah nempatkeun kaldu rebus kana seuneu sareng tambahkeun sayuran anu dikumbah sareng dicincang. Masak sakitar 15 dugi ka 20 menit, atanapi dugi ka perhatoskeun yén sayuranna lembut. Teras, campuran pisan sareng mixer dugi ka anjeun ngagaduhan puri anu murni. Tambahkeun roti, girimis minyak zaitun sareng uyah secukupnya, béréskeun campuran sareng anjeun bakal siap puree anu lezat ieu.

Resep ieu idéal nganggo sésa rebusan, kumargi biasana seueur kaldu disiapkeun. Upami anjeun gaduh sésa sayuran anu asak, anjeun ogé tiasa nganggo éta kanggo nyiapkeun puree ieu. Anjeun tiasa nambihan salaku pangiringan sababaraha tacos ham serrano atanapi hayam abon upami aya sésa tina rebus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.