3 resep pikeun trimester mimiti kakandungan

Gebeg tuang sayuran

Dahar anu leres salami kakandungan anjeun penting pisan pikeun orok anjeun berkembang sareng tumuh leres. Di sagigireun éta, ogé éta penting pikeun jaga diét pikeun kasihatan anjeun nyalira, sahingga anjeun kakandungan séhat sareng hindarkeun nambihan beurat badan. Kaleuwihan beurat badan henteu ngan ukur mangaruhan anjeun, tapi éta tiasa gaduh akibat négatip pisan pikeun anak pikahareupeun.

Kabutuhan gizi henteu sami salami kakandungan. Baheula panginten yén diet mangaruhan fétus saatos 4 bulan, tapi panilitian anyar parantos ditangtoskeun yén ieu henteu leres-leres leres. Sagalana éta tuang nalika kakandungan mangaruhan kana perkembangan orok anjeunKituna, anjeun kedah nonton sadayana anu anjeun tuang ti momen munggaran.

Kumaha mitigasi gejala trimester kahiji

Tiasa waé nalika trimester kahiji anjeun sangsara teu ngarareunah khas kakandungan. Seueul, nyeri haté, sareng panolakan sababaraha kaléng tiasa pangaruh négatip diét anjeun. Penting pisan pikeun anjeun henteu lirén tuang dina sagala hal, pikeun nyanghareupan ngarareunah ieu anjeun tiasa nuturkeun tips ieu:

  • Dahar antara 5 sareng 6 tuang sapopoe. Supados orok nampi jumlah glukosa anu diperyogikeun, anjeun kedah tuang sababaraha tuangeun sadinten dina bagian alit. Ku cara kieu anjeun bakal ngajaga tingkat glukosa leres sareng hindarkeun bingeing sareng kaleuwihan beurat.
  • Candak sahenteuna 2 liter cai sapoé. Henteu ngan ukur saé kanggo anjeun, éta ogé ngabantosan pembentukan cairan amniotik.

Resep kanggo trimester munggaran

Kumaha bidan anjeun atanapi dokter anu mariksa kakandungan anjeun parantos parantos bébéja, anjeun kedah ayeuna dosis tinggi asam folat, beusi, sareng yodium. Resep ieu bakal ngabantosan anjeun kéngingkeun sumbangan anu diperlukeun tina unsur-unsur ieu.

Brokoli sareng sup kacang polong

Krim tina brokoli

Bahan-bahanna pikeun nyiapkeun resep ieu nyaéta:

  • Satengah brokoli
  • 1 cangkir kacang héjo
  • 1/2 bawang
  • 1/5 liter tina Sayur sup (langkung saé buatan bumi)
  • 1 gelas susu semi-skim
  • Minyak zaitun parawan

Bersihkeun sayuran kalayan saé sareng dadu rendang bawang sareng brokoli. Pasang casserole kana seuneu kalayan girimis minyak zaitun parawan sareng enteng kagorengan bawang. Sakali transparan, tambahkeun brokoli sareng kacang polong sareng tumis salami sababaraha menit.

Tambahkeun kaldu sayuran sareng susu kana kaserol sareng masak dina panas sedeng sakitar 15 menit. Akhirna, adun rata sareng mixer dugi ka kéngingkeun a krim lampu tanpa lumps.

Bayam sareng salad buah beureum

Salad kangkung

Bahan-bahanna diperyogikeun nyaéta:

  • Seueur kangkung seger, sakitar 150 gram. Pastikeun pikeun yén aranjeunna bersih pisan.
  • Kéju mozzarella, penting pisan pikeun mastikeun yén éta pasteurisasi.
  • Cangkir tina buah beri
  • 1 séndok siki kembang matahari

Dina mangkok salad ageung angkat nempatkeun sadayana bahan, mimitina kangkung bertunas teras mozzarella anu dadu.

Nyiapkeun vinaigrette nyalira supados emulsif ogé, anggo 3 atanapi 4 séndok minyak zaitun parawan tambahan sareng 2 séndok cuka sari apel. Coba henteu nganggo uyah, sanaos upami diperyogikeun, anjeun tiasa nambihan sakedik uyah iodisasi.

Campur kangkung ogé sareng vinaigrette sareng akhirna tambahkeun buah beureum sareng pipa kembang sun.

Brokoli sareng burger kéju

Burger brokoli

Resep saderhana pikeun tuangeun enteng, bergizi sareng gampang dicerna. Bahan-bahan pikeun nyiapkeun resep ieu nyaéta:

  • Satengah brokoli
  • 2 keureut tina kéju lampu havarti
  • 1 endog L
  • remah roti

Potong brokoli, cabut batang saloba mungkin. Tempatkeun buket tina brokoli dina mangkok cai sareng angkat sahenteuna 15 menit. Teras solokan ku bantosan tukang ngagosok sareng miceun seueur cai sabisa-bisa.

Rendang sadayana brokoli kalayan saé pisan, sahingga éta tiasa saé mungkin. Nyiapkeun mangkok ageung sareng tambih brokoli, kéju potong sakedik sareng endog. Campur sadaya bahanna saé, upami éta kandel teuing anjeun tiasa nambihan sakedik susu semi-skimmed.

Tungtungna, tambahkeun serbuk roti sakedik-sakedik, campur dina waktos anu sami, dugi ka ngagaduhan adonan anu tiasa anjeun cekel. Tutup wadahna ku bungkus plastik sareng iTempat dina kulkas sakitar 30 menit. Saatos waktos éta anjeun bakal tiasa dianggo langkung saé sareng adonan. Candak bagian kalayan pitulung séndok sareng ku panangan anjeun, taliti bentukna janten hamburger.

Nyiapkeun gandum atanapi panci anu henteu nganggo iteuk minyak, sumebar saé kalayan bantosan sikat atanapi kertas dapur. Tempat anu burger na masak pikeun sababaraha menit, dugi ka coklat di unggal sisi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.