4 kaulinan pendidikan DIY pikeun dilakukeun sareng barudak

Barudak ngadamel karajinan

Kahirupan murangkalih pinuh ku pangalaman énggal, diajar sadidinten sareng panguasaan kontinyu élmu. Anu leutik terus-terusan nampi inpormasi, anu aranjeunna ogé kedah nahan sareng pikeun aranjeunna nyaéta damel anu nyapekeun. Cara anu pikaresepeun pikeun ngabantosan barudak anjeun dina diajar nyaéta ngalangkungan kaulinan atikan.

Jinis kaulinan ieu sampurna pikeun barudak pikeun diajar bari senang. Ngagaduhan élmu ngalangkungan maén bakal ngabantosan murangkalih resep kana tahap kamekaranana. Aya seueur kaulinan atikan di pasar, anu tiasa anjeun anggo pikeun ngajar murangkalih anjeun. Tapi upami anjeun nyéépkeun waktos kanggo nyiptakeun aranjeunna nyalira ku bantosan barudak alit, diajar bakal langkung ageung sareng langkung pahala pikeun sadayana.

Kaulinan pendidikan pikeun barudak

Daur ulang sababaraha bahan anu anjeun parantos gaduh di bumi bakal idéal pikeun nyiptakeun kaulinan anu pikaresep anu bakal ngabantosan barudak anjeun kéngingkeun élmu anyar. Ogé, ngaliwatan karajinan barudak ngembangkeun kamampuan kréatipna, konsentrasi sareng kasabaran dianggo.

Maze bal

Maze bola DIY

Jenis kaulinan ieu sampurna pikeun ngembangkeun katerampilan motor rupa. Anak bakal dianggo dina konsentrasi na Pikeun nyandak bal ka tungtung jalur tanpa ragrag kana liang. Pikeun ngadamel cocooan ieu anjeun ngan ukur peryogi kotak karton, éta henteu kedah jero teuing. Langkung lega kotakna, langkung ageung papan permainan sareng langkung senang.

Anggo lambaran kardus kandel, upami diperyogikeun gabung sareng 2 lambar nganggo lem kanggo kéngingkeun papan anu kokoh. Kalayan kardus atanapi kartu anu langkung ipis, anjeun tiasa nyiptakeun panto sareng arah anu béda tina maze. Bor liang anu béda di sapanjang papan anu rada gedé tibatan diaméter bal. Sakali sadayana ditempelkeun sareng garing, waktosna kanggo jalma leutik ngahias sareng cet labirin na bal.

Diajar huruf

Kaulinan diajar aksara

Kalayan kaulinan ieu barudak aranjeunna bakal diajar ngawangun hurup anu béda, idéal pikeun ngabantosan aranjeunna dina prosés diajar. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun ngan ukur peryogi papan kai atanapi papan gabus sareng 9 kuku anu cukup kandel. Tempatkeun aranjeunna dina papan dina cara anu sami sapertos nembongan dina gambar. Supados murangkalih tiasa ngawangun hurup, anjeun bakal kedah pita elastis, langkung saé upami éta warna béda sahingga langkung pikaresepeun pikeun anu alit.

Anjeun kedah ngadamel buku catetan dimana sadaya huruf abjad nembongan, hiji dina unggal halaman sareng ditulis kalayan hurup ageung. Upami mungkin, laminasi unggal halaman pikeun ngajantenkeun gim langkung awét.

Jigsaw teka-teki

Tatarucingan DIY

Kaulinan ieu cocog pikeun digawé, kasabaran barudak sareng pangabisa anjeun pikeun nempatkeun potongan leres. Salaku tambahan, gampang pisan pikeun ngalakukeun éta anjeun tiasa nyiapkeun sababaraha teka-teki anu béda nganggo karakter karesep barudak anjeun. Anjeun ngan ukur kedah nyetak gambar anu dipilih dina hiji jam, atanapi upami anjeun resep, anjeun tiasa ngagambar éta nyalira atanapi murangkalih.

Anjeun ogé peryogi és krim és anu janten potongan tina teka-teki. Tempatkeun lambaranana dina sisi bodas sareng pasang lem bodas kalayan bantosan sikat sikat. Ogé anjeun tiasa nganggo pita dua sisi, mana waé anu gampang pikeun anjeun. Balik nempatkeun tusuk waos di salembar lambar, jaga-jaga yén gambar éta lengkep dilebetkeun kana tusuk waos. Sakali lem parantos garing, potong kertas ku bantosan péso utiliti.

Tabél perkalian

Kaulinan diajar ngalikeun

Pikeun murangkalih anu rada ageung, Kaulinan ieu bakal ngabantosan aranjeunna diajar tabel perkalian. Pikeun ngawangunna anjeun peryogi bahan anu didaur, sapertos botol anu cekap pikeun ngagaduhan hasil anu diperyogikeun. Upami anjeun henteu tiasa mendakan tutup warna anu béda, anjeun tiasa cet ku cet akrilik. Anu penting nyaéta anjeun ngajaga colokan lengkep, pikeun tiasa maén engké.

Sakali anjeun ngagaduhan tabel perkalian, anjeun ngan ukur kedah ngaleupaskeun colokan supados anak tiasa nempatkeunana dina urutan anu leres. Nalika anjeun diajar aranjeunna, anjeun tiasa maénkeun jinis kaulinan séjén pikeun ngabantosan anjeun ngalaksanakeun operasi matematika saderhana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jessica cenahna

    Kaulinan anu saé pisan sareng di luhur sadayana kuring latihan.