4 resep pikeun manisan Natal pikeun nyiapkeun salaku kulawarga

Natal mangrupikeun salah sahiji waktos anu dipikaresep ku barudak. Reuni kulawarga, sihir, ilusi sareng, tangtosna, manisan lezat anu pikaresepeun sakulawarga. Toko-toko dieusian ku manisan sagala rupa sareng, naon waé adat istiadat urang, Teu aya bumi dimana tempat tuangeun kado Natal dina tanggal khusus ieu.

Tapi, kumaha saur anjeun upami taun ayeuna, tibatan ngagaleuhna, anjeun nyiapkeun éta di bumi sareng murangkalih anjeun? Barudak resep masak sareng kami sareng aranjeunna pasti bakal bungah pisan tuang anu disiapkeun ku nyalira. Naon deui, hasilna bakal langkung séhat kusabab didamel di bumi éta moal ngagaduhan seueur bahan tambahan sapertos anu prefabrikasi. Tong ragu, pasang apron sareng damel!

Homemade marzipan

Manisan Natal

Marzipan mangrupikeun rasa anu ngeunah sareng nutrisi saprak nyiapkeun ngan ukur kalebet almond, madu / gula sareng endog. Asal muasalna ti saprak jaman Mudejar, balik ka abad ka-XNUMX, nalika urang Arab ngenalkeunana ka Toledo.

Persiapanana saderhana pisan sareng murangkalih bakal gaduh waktos anu hébat dina meresan sareng ngadamel patung.

bahan

  • 300 g almond taneuh
  • 300 g gula kawung
  • endog 1
  • 2 séndok cai
  • Cai kembang jeruk, kayu manis sareng jeruk nipis (opsional)

Campur almond sareng gula sareng endog bodas dugi ka anjeun kéngingkeun massa homogen. Hayu barudak anjeun misahkeun bagian leutik sareng pasihan aranjeunna bentuk anu dipikahoyong. Anjeun tiasa nganggo pemotong cookie atanapi ngaluarkeun imajinasi anjeun.

Sakali figurines didamel, urang cet ku konéng endog sareng Panggang dina 200ºC dugi ka coklat emas.

Bal kalapa

Manisan Natal

Dessert ieu saderhana sareng gancang pikeun nyababkeun murangkalih anjeun tiasa nyiapkeun ampir tanpa bantosan anjeun.

bahan

  • 140 g kalapa parut
  • 140 g susu pekat
  • Coklat molten (opsional)

Cadangan 40 gram kalapa sareng campuran sésana sareng susu pekat. Dingin 30 menit dina kulkas. Saatos waktos ieu, ngantep murangkalih anjeun ngadamel bal sareng ngalapis éta dina kalapa anu anjeun cagar. Upami anjeun resep coklat anjeun tiasa ngaliwat éta coklat dilebur. Paduli finish, anjeun kedah antepkeun aranjeunna istirahat sakitar 30 menit dina kulkas sateuacan disiapkeun. Anjeun ogé tiasa ngabekukan aranjeunna sareng nyandak éta sajam sateuacan dikonsumsi.

Log Natal

Manisan Natal

Manisan anu sanésna asalna ti jaman kuno, nalika éta biasa ngagungkeun solstis usum salju ku cara ngaduruk kayu salami tilu dinten sareng nyiramkeun nganggo anggur atanapi minyak.

bahan

  • Coklat tina jenis anu anjeun paling resep
  • 250 g biskuit
  • Séndok bubuk koko
  • Susu 125 ml
  • 200 ml krim cair
  • krim pastry (anjeun tiasa mésér éta parantos disiapkeun)

Tumbukkeun cookies sareng bubuk koko. Tambihkeun susu sareng gaul dugi ka kéngingkeun adonan homogén. Simpen campuran kana bungkus plastik sareng tutup ku potongan anu sanésna. Lemes ku roller anu kandelna sakitar 1 cm.

Teras cabut lapisan luhur kertas sareng sumebar krim pastry di luhur. Gulung adonan nyalira sareng ngantepkeun éta kulkas sahenteuna dua dugi ka tilu jam. 

Bawa krim kana kulub ku cikopi. Hayu tiis sareng mecut campuran siga krim éta sorangan. Panutup log ku éta sareng cet alur nganggo garpuh. Anjeun tiasa ngahias sareng gula kawung sareng buah beureum.

Coklat nougat

Manisan Natal

Budak naon anu henteu resep coklat? Ieu mangrupikeun resep saderhana pikeun murangkalih anjeun ngaraosan coklat nougat lezat anu disiapkeun ku nyalira.

bahan

  • 300 g coklat susu
  • 250 g coklat poék
  • 100 g koko atanapi mentega babi
  • 80 gram béas anu dibungkus. Anjeun tiasa ogé milih kacang sapertos kacang almond, kemiri atanapi kenari.

Ngalembereh mentega dina panci sareng nambihan coklat parut. Tetep di seuneu dugi ka coklat dilebur ogé sareng campuran na homogén.

Cabut tina panas teras tambihan buah garing atanapi nasi anu kembung. Tuang kana cetakan kuadrat sareng tiis dina kulkas dugi ka atur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.