4 tips pikeun ngirangan asupan gula di murangkalih

Ngadalikeun kaleuwihan gula

Konsumsi gula anu loba teuing di barudak ngareuwaskeun, sabab diperkirakeun, barudak tuang dugi ka 40% langkung seueur tibatan jumlah anu disarankeun. Sajumlah ageung produk nyumputkeun gula diantara bahan-bahanna sareng henteu terang inpormasi ieu tiasa janten konci pikeun konsumsi anu teu dikendali ieu. Sanaos anjeun panginten yén murangkalih anjeun henteu nyandak seueur gula, kusabab anjeun henteu kalebet langsung, éta panginten tiasa nyandak kana seueur produk sanés.

Bahaya tina kaleuwihan konsumsi gula seueur, kaséhatan anjeun tiasa kapangaruhan dina sababaraha tingkatan. Ti rongga sareng masalah gigi anu sanés dugi ka obesitas sareng sadaya akibat négatip anu dicandak, bahkan kecanduan produk adiktif ieu. Résiko sakumaha anu anjeun parantos terang penting, janten penting pikeun ngendalikeun sareng ngirangan konsumsi gula pikeun murangkalih.

Konci pikeun ngendalikeun, ngadeteksi gula tambahan

Éta henteu gampang pikeun ngadeteksi jumlah gula tambihan dina produk anu tos dilakukeun, sabab sering disumputkeun nami sanésna sapertos sirop jagong, déékstrosa, fruktosa, laktosa, atanapi sukrosa, antara séjén. Di sisi anu sanésna, penting pikeun terang yén tuangeun ngandung gula alami diantara komponénna. Buah atanapi susu, contona, ngandung gula anu alamiah ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang.

Supados henteu ngaleuwihan konsumsi anu disarankeun, penting pikeun henteu nambihan gula kana tuangeun. Numutkeun ka spesialis, konsumsi gula pikeun barudak kedah henteu ngaleuwihan 6 sendok sapoé. Pikeun masihan anjeun ideu, kaléng soda parantos ngandung ampir 13 séndok téh. Nyaéta, gula téh kedok dina seueur produk anu sering dicandak ku murangkalih, nempatkeun kaséhatan anjeun dina résiko.

Kumaha carana ngontrol kaleuwihan gula

Ngadalikeun kaleuwihan gula

Inpormasi mangrupikeun alat anu paling penting pikeun dikendali, sabab terang dimana kaleuwihan gula, bakal ngamungkinkeun anjeun pikeun ngawatesan zat ieu dina diet barudak anjeun. Produk anu diolah sacara umum nyandak jumlah gula atanapi turunan. Conto anu jelas nyaéta inuman lemes anu disebut di luhur, tapi ogé aya dina jus rangkep, cookies sareng permén anu tos diraosan, atanapi camilan anu dibungkus, diantara batur.

Tips ieu bakal ngabantosan anjeun ngirangan asupan gula pikeun murangkalih. Tapi henteu ngan ukur éta, tapi éta bakal ngabantosan anjeun pikeun ngagaduhan produk anu henteu séhat di bumi sareng sadaya kulawarga bakal dipikaresep ku éta. Émut yén diajar anu paling hébat anu dimeunangkeun ku barudak nyaéta ngalangkungan conto kolotna. Henteu gunana pikeun ngalarang konsumsi minuman ringan pikeun murangkalih anjeun, upami engké aranjeunna ningali anjeun nyandak aranjeunna unggal dinten.

  • Ati-ati labél séhat: The bar énergi atanapi snacks anu tétéla langkung séhat, tiasa ngandung gula anu disumputkeun sajumlah ageung.
  • Cegah jus rangkep: Nyatana, jus henteu disarankeun sabab buahna kaleungitan sipat sareng ningkatkeun jumlah gula na alam. Buahna, langkung saé sadayana.
  • Teu aya manisan olahan: Upami anjeun hoyong murangkalih anjeun gaduh permén ti waktos ka waktos, anjeun tiasa teras milih pikeun vérsi séhat, buatan bumi. Kue, kueh, muffin atanapi cookies naon waé anu tiasa anjeun nyiapkeun di bumi, bakal langkung séhat sareng langkung beunghar. Henteu hilap anjeun tiasa ngendalikeun jumlah gula, bahkan milih pilihan anu langkung séhat.
  • Ngawatesan trinkets: Ngalarang aranjeunna sanés jalan kaluarna kusabab murangkalih terang yén aranjeunna aya sareng bakal mendakan jalan pikeun nyandak éta, cicingeun upami diperyogikeun. Pikeun nyingkahanana, ngajar aranjeunna pikeun nyiapkeun barang-barang buatan imah sareng aranjeunna bakal teras-terasan ngubaran anu séhat.

Kabiasaan séhat

Laksanakeun olahraga sakulawarga

Cara anu pangsaéna pikeun nyingkahan kaleuleuwihiBoh tina gula atanapi produk sanés anu sanés, éta ngajarkeun murangkalih tuang leres. Pondokna, kéngingkeun kabiasaan séhat anu ngabantosan aranjeunna supaya kuat sareng séhat. Upami anjeun ngajar murangkalihna pikeun ngurus diri, anjeun bakal ngagaduhan jaminan yén aranjeunna bakal terang kumaha ngajaga kasihatanna nalika anjeun henteu aya di dieu pikeun parios.

Pastikeun barudak anjeun diajar tuang saé, terang tuangeun, bahkan masak. Jalan-jalan sareng aranjeunna, latihan olahraga salaku kulawarga sareng nyéépkeun waktos séhat babarengan. Ieu mangrupikeun konci pikeun ngajaga kulawarga anjeun tetep séhat. Upami anjeun hoyong terang sababaraha tips deui ngeunaan kabiasaan kulawarga séhat, pencét kana tautan sareng anjeun bakal mendakan kumaha ngabantosan kulawarga anjeun janten langkung séhat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.