5 buku anu pangsaéna pikeun ibu hamil

Buku pikeun ibu hamil

Pikeun awéwé hamil naon waé, jaman kehamilan ngajantenkeun roller coaster tina sensasi. Hususna kanggo ibu-ibu énggal, unggal dinten aya masalah anyar, takwa sareng seueur mamang timbul, sadayana logis kusabab teu pasti kana sagala rupa anu bakal datang. Anu sieun dina waktos ngalahirkeun, ngurus budak anyar, parobihan fisik sareng émosional kakandungan, jst.

Dinten ayeuna aya sababaraha cara anu béda pikeun tiasa ngawartosan anjeun sadaya anu anjeun peryogikeun. Via inpormasi sapertos anu kami nawiskeun unggal dinten di Mothers Today, dina panglawungan ibu-ibu anu nyaritakeun pangalamanana atanapi ngalangkungan kelompok anu kadang-kadang didamel di puskesmas, kanggo ibu hamil kanggo ngabagi pangalaman. Tapi salah sahiji cara anu paling saé pikeun méréskeun mamang anjeun nyaéta ngalangkungan buku.

Upami anjeun resep pisan maca, anjeun pastina bakal milarian buku ngeunaan kakandungan, ngalahirkeun, bayi anu anyar sareng sagala anu anjeun alami. Mangga mendakan rupa-rupa buku ngeunaan hal éta, sababaraha tina sudut pandang ilmiah sareng anu sanés tina narasi anu paling ayeuna, anu langkung pikaresepeun. Intina nyaéta aya buku pikeun sagala rasa, ieu mangrupikeun pilihan urang.

«Naon anu diarepkeun nalika anjeun ngarepkeun»

Ku Heidi Murkoff (Diédit di Spanyol ku Planeta Publishing House)

Panutup Buku Naon Anu Dipiharep Nalika Sadérék Ngarepkeun

Gambar: Infantilandia

Buku ieu parantos janten patokan pikeun jutaan ibu ka hareup di sakumna dunya. Dianggap salaku "bibel ibu hamil", ngalangkungan langkung ti 600 halaman anjeun tiasa mendakan inpormasi tina perencanaan, evolusi kakandungan minggu ka minggu, sababaraha kakandungan, jst. Kalayan manual anu lengkep ieu ngeunaan kakandungan, anjeun bakal tiasa méréskeun sadaya mamang anu tiasa timbul ngeunaan kakandungan.

"Diét kanggo ibu hamil"

Ku Marta Anguera (Éditorial La Esfera de los Libros)

Panutup buku Diét pikeun ibu hamil

Gambar: Relibrea

Dahar penting pisan pikeun kakandungan janten normal berkembang sareng orok tumuh kuat sareng séhat dugi ka lahirna. Buku ieu ditulis ku ahli gizi anu terkenal Marta Anguera, sareng di jerona, anjeun tiasa mendakan tips penting ngeunaan nutrisi nalika kakandungan. Salaku tambahan, anjeun tiasa diajar ngadamel ménu séhat pikeun ngurus diri nalika kakandungan sareng dina waktos pamulihan postpartum.

Kalayan tips berharga ieu, anjeun tiasa rngirangan ngarareunah khas sapertos kabebeng, nyeri haté atanapi kaleuwihan beurat diantara batur.

"Cium kuring pisan: kumaha carana ngasuh murangkalih anjeun ku cinta"

Panutup buku "Bésame mucho"

Gambar: Rogues

Ku Carlos Gonzalez (Éditor Éditor Dinten Ayeuna)

Ieu kedahna buku samping ranjang pikeun sadaya ibu hamil. Dina buku, panulis ngabélaan tina sudut pandang psikologis, naon pangaruh tina didikan anu kaku sareng sakedik aféktif dina orok. Pertahanan anu teu kompromi ngeunaan kolot anu hormat, dumasar kana naluri. Panulis nyarioskeun ngeunaan pentingna nyepeng murangkalih anjeun, nyium sareng nangkeup anjeunna sareng ningalikeun anjeunna sadaya cinta anjeun, sajaba ti kauntungan émosional anu sadayana diperyogikeun pikeun ngembangkeun orok.

«Kakandungan sareng ngalahirkeun: sadayana anu anjeun kedah terang»

Panutup buku "Kakandungan kagok"

Gambar: Pequelia

Ku Emilio Santos Leal (Éditorial Anaya multimedia)

Panulis mangrupikeun ahli gynecologist sareng psikiater terkenal, khusus dina ngalahirkeun alam. Dina halaman na anjeun bakal mendakan lpikeun ngajawab patarosan ngeunaan tés médis anu anjeun kedah kirimkeun, ngawaskeun kakandungan atanapi prosés pangiriman diantawis seueur masalah anu sanés. Pitunjuk penting pikeun ibu hamil anu munggaran anu hoyong ngantepkeun sagala rupa anu aya di payun.

«39 minggu sareng pangalaman kuring salaku indung anyar»

Panutup buku "39 minggu sareng pangalaman kuring salaku indung anyar"

Gambar: Awan orok

Ku Esther Gili (éditor Lunwerg éditor)

Buku anu pikaresepeun ieu ditulis ku ibu anu anyar, panulis blog anu namina sami sareng buku. Panulis nyaritakeun dirina petualangan sareng misadventures salaku indung anyarSadaya ieu ku cara pikaseurieun anu matak pikahareupeun ibu-ibu pikahareupeun anu aya dina kaayaan anu sami. Esther Gili ngabahas masalah anu penting sapertos parobahan émosional, nyusu, sareng masalah sanés anu bakal kaalaman ku indung anyar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.