5 buku murangkalih pikeun ngadidik keragaman séksual

Kulawarga dua kolot

Pikeun sababaraha kolot éta tiasa sesah pisan, ngajelaskeun ka murangkalih anjeun naon rupa-rupa jinis séksual diwangun. Sanés sual modéren atanapi kabuka-kapikiran. Sababaraha jalma langkung saé tiasa ngobrol sareng murangkalih ku cara terbuka, anu sanés henteu seueur, sareng ieu sanés hal anu goréng. Dinten ieu kami gaduh seueur inpormasi anu tiasa kami anggo pikeun ngobrol sareng barudak ngeunaan naon waé.

Buku mangpaat pisan pikeun ngajelaskeun sababaraha hal. Utamana carita barudak anu diluyukeun sareng pamahaman barudak. Kusabab kitu, ngamangpaatkeun kanyataan yén dinten ayeuna urang ngagungkeun Hari Bangga Internasional, urang badé nyebatkeun séri buku murangkalih kaayaan homoseksualitas. Nyaho carita anu aya hubunganana sareng kasetaraan, barudak bakal tiasa tumuh sareng nilai-nilai anu hébat dibina dina keragaman séks.

Buku-buku ieu aya hubunganana sareng koléktif LGTBI tina sudut sareng sudut pandang anu béda. Sababaraha diantarana ditungkulan langsung, ngadasarkeun carita ngeunaan homoseksualitas. Dina kasus anu sanés, éta ti sudut pandang sékundér tanpa maok kasohor tina carita.

1. Pensil ajaib (Édialial Édialial)

Carita pondok "Pensil ajaib"

Protagonis carita ieu disebut Margarita, anu ngagaduhan dua indung sareng kembar Daniel sareng Carlos anu ngagaduhan dua bapak. Ieu tiasa dijantenkeun dasar carita, sanaos kanyataanna carita na tentang silaturahim sajati sareng sihir. Pulpen sanggup ngajantenkeun sadaya impian tina 3 sobat ieu janten kanyataan, anu ngabagi gadget gaib ieu. Carita anu pinuh ku silaturahim sareng sasaruaan, anu ngurus sacara alami sareng kanyataan seueur kulawarga ayeuna. Tanpa masihan kaunggulan anu langkung ageung pikeun kanyataan yén dasar kulawarga ieu sanés anu dianggap tradisional.

2. Indung abdi henteu tiis deui (Redaksi Patlatatonalli)

Carita "Indung abdi henteu tiis deui"

Carita ieu nyaritakeun kahirupan budak awéwé anu cicing sareng indungna, di gedong sepuh jangkung anu disebut Oriente. Imahna pinuh ku buku tapi teras tiris pisan. Sadayana terang éta hal anu pangsaéna pikeun nyabut tiis nyaéta rangkulan anu saé sareng aya di perusahaan jalma anu dipikacinta. Dina hiji dinten, mojang angkat sareng indungna ka bioskop wayang dimana anjeunna pendak sareng anu gaduh téater. Mimitina, anu protagonis carita ieu henteu katingalina pikaresepeun pikeun sosobatan anyar indungna. Tapi dumasar kana waktos, anjeunna sadar yén indungna tungtungna bahagia sareng anjeunna henteu tiis deui.

3. Oliver Button mangrupikeun murangkalih (Editorial Everest)

Pondok carita "Oliver Button is babe"

Oliver Button nyaéta budak lalaki anu henteu resep ngalakukeun hal-hal anu dipikaresep ku budak lalaki sanés. Anjeunna resep luncat tali, leumpang ngalangkungan leuweung tempat anjeunna nyokot kembang sareng dangdan ku barang-barang anu anjeunna mendakan di bumi pikeun jogét sareng nyanyi. Bapana Oliver henteu resep ku hobi budak, tapi éta di sakola dimana anjeunna paling sangsara tina akibat tina béda. Réréncangan sakola na ngaco sareng anjeunna ngagorowok anjeunna Oliver Button mangrupikeun murangkalih! Tapi Oliver bakal ngalawan kalayan sakuat tanaga pikeun ngahontal impianana, pikeun jogét.

4. Rey y Rey (ti Linda de Haan sareng Stern Nijland)

Carita "Raja sareng Raja"

Nalika waktuna nikah pikeun janten raja di nagara jauh, masalah dimimitian pikeun protagonis ieu. Kusabab kurangna minat pikeun milarian pasangan, indung pangeran mutuskeun pikeun milarian pamajikan pikeun putrana sareng ngagero sadayana awéwé karajaan sahingga putrana milih pamajikan. Pangeran anu henteu minat awéwé, nyaéta nolak masing-masing calon. Dugi ka calon pamungkas sumping dibarengan ku lanceukna, Pangeran Charming. Maka protagonis urang sangsara naksir, tapi sanés pikeun mojang, tapi pikeun lanceukna.

5. Tres con Tango (Éditorial Simon & Schuster)

Pondok carita "Tres con Tango"

Dongéng ieu nyaritakeun carita aslina ngeunaan dua pinguin lalaki anu cicing di New York Zoo. Salah sahiji zookeepers mendakan hiji dinten yén pinguin ieu sering babarengan, yén éta pasangan. Saatos niténan kalakuanana anu lembut, anu tanggung jawab pikeun kebon binatang mutuskeun pikeun masihan aranjeunna kasempetan pikeun nyiptakeun kulawarga sareng masihan aranjeunna endog. Endog ieu tina pasangan kebon binatang lalaki sareng awéwé anu sanés, anu henteu tiasa nahan langkung ti hiji endog dina hiji waktu. Tina endog éta lahir orok anu namina Tango, sabab pikeun jogét tango anjeun peryogi dua. Carita anu émosional pisan anu dipasihkeun ku alam.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.