5 panyakit umum anak anjeun tiasa kénging dina taun kahiji

Orok muriang

Pikeun barudak janten gering lengkep normal sareng kaseueuran murangkalih condong sangsara kasakit has pakait sareng budak leutik. Dina taun munggaran hirupna, orok tiasa kaserang sababaraha panyakit anu cukup umum. Dina kaseueuran kasus aranjeunna bakal janten panyakit non-serius, tapi gumantung kana kasihatan umum anak sareng komplikasi anu mungkin, éta tiasa turun janten hal anu langkung ageung.

Salila taun munggaran barudak kakeunaan sagala jinis agén éksternal, nyababkeun béda inféksi baktéri sareng virus. Taun kahiji ieu tiasa dibagi kana dua tahapan, anu mimiti ti 0 dugi ka 3 bulan sareng anu kadua, ti 3 bulan dugi ka taun kahiji. Anu kahiji tina dua tahap éta paling bahaya, sabab inféksi naon waé tiasa rumit sareng nyababkeun hal anu langkung serius.

Sapanjang taun kahiji ieu, barudak bakal diimunisasi sahingga nguatkeun sistim imunna sareng pertahanan anu bakal ngajagaan aranjeunna tina panyawat. Tapi dugi ka 2 bulan aranjeunna henteu nampi vaksin anu munggaran, ku sabab kitu inféksi tiasa bahaya pisan pikeun bayi. Ieu salah sahiji alesan kunaon nyusuan penting pisan pikeun kaséhatan orok, éta diimunisasi ngaliwatan susu indung.

Panyakit umum dina taun kahiji

Penting pisan pikeun dicatet éta barudak ngora rentan pisan, panyakit anu mimitina sigana normal sareng umum, pikeun orok tiasa bahaya pisan. Anjeun kedah henteu malire gejala, khususna di murangkalih alit pisan, sareng naon waé anu béda-béda gejala atanapi tingkah laku anak anjeun, angkat ka dokter pediatrik anjeun tanpa ragu.

Anjeun henteu kedah ngabandingkeun kasihatan anak anjeun sareng anu mana waé murangkalih anu sanés, unggal orok lahir sareng ciri masing-masing, kalayan beurat anu bénten, tingkat kematangan anu béda dina sistem imunna sareng seueur deui. Kituna, naon anu dianggo pikeun hiji budak henteu kedah saé pikeun barudak anu sanés.

Orok sareng thermometer

Panyakit umum yén barudak biasana sangsara salami taun kahiji sareng anu kedah urang perhatoskeun nyaéta:

  • Inféksi mangaruhan rélDina hiji sisi, saluran udara luhur sapertos bronchi, irung, tikoro sareng trakea. Sareng jalur handap nyaéta paru-paru.
  • Otitis, anu mangrupakeun inféksi anu mangaruhan kana Ceuli.
  • Inféksi kulit
  • Masalah gastrointestinal.
  • Inféksi kiih.

Inféksi pernapasan

Inféksi anu mangaruhan sistim pernapasan rupa-rupa sareng béda-béda jinisna parah. Barudak sering ngalaman faringitis, pilek, flu atanapi laringitis, penting diperhatoskeun gejalana sabab batuk jeung muriang mangrupakeun tanda utama tina inféksi pernapasan. Gejala ieu tiasa janten tanda tina duanana tiis sareng bronchiolitis, janten anjeun kedah angkat ka dokter supados anak anjeun dievaluasi gancang-gancang.

Éta ogé tiasa muncul inféksi langkung serius sapertos pneumonia, asma, bronchitis sareng inféksi paru-paru.

Otitis disababkeun ku peradangan ceuli, biasana disababkeun ku inféksi sareng biasana muncul siga akibat tina tiis atanapi flu. Barudak leutik rentan sangsara tina otitis sareng kanggo aranjeunna éta bangor sabab ngabalukarkeun aranjeunna seueur nyeri.

Inféksi kulit

Panyakit anu mangaruhan kulit tiasa disababkeun ku kulit nyalira parabotan sareng mites lawon ti bumi. Éta ogé tiasa muncul tina henteu nganggo produk khusus pikeun kulit halus barudak, bahkan tina némpél tatu ku panangan anu kotor. Pikeun nyingkahan jenis inféksi ieu penting pisan pikeun ati-ati pisan sareng ngabersihkeun, ngumbah leungeun ogé sateuacan némpél orok atanapi nganggo produk khusus.

Diantara inféksi kulit nyaéta dermatitis atopik sareng ruam popok, Diantarana.

Orok sareng dermatitis atopik

Gastroenteritis

Gastroenteritis biasana disababkeun ku a inféksi viral atanapi baktéri sareng nyababkeun peradangan sareng iritasi. Éta biasana dikonsumsi ku tuangeun pangan anu ngahasilkeun réaksi alérgi atanapi sababaraha pangobatan anu nyababkeun robahan dina baktéri baktéri. Umumna éta sanés masalah anu serius tapi dina kasus budak leutik sapertos kitu, disarankan pikeun indit ka dokter pikeun nganiléykeun éta hal.

Inféksi kiih

Biasana inféksi cikiih biasana némbongan akibat muriangtapi, strip test dilakukeun pikeun mastikeun inféksi henteu disababkeun ku alesan séjén.

Sanaos ieu mangrupikeun panyakit paling umum anu sering disiksa ku barudak, penting pikeun ngawas geuwat gejala sareng yén upami aya mamang, anjeun angkat ka dokter pediatrik anjeun gancang-gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.