6 carita animasi sareng calana pondok pikeun ngadidik murangkalih anjeun dina Kecerdasan Emosi

Ilustrasi Barudak Budak Sareng Kukupu Ngadidik Kecerdasan Emosi Ngadidik Kecerdasan Emosi mangrupikeun kabutuhan anu ngalangkungan ruang kelas sareng kurikulum sakola. Penting pikeun urang ngajak barudak urang ilubiung kana kamampuan dasar ieu anu bakal ngabantosan aranjeunna sanés ngan ukur langkung terang ka dirina nyalira, tapi ogé pikeun mempermudah hubunganana sareng anu sanés anu ngabantosan aranjeunna supaya langkung bahagia.

Pondok animasi mangrupikeun jandéla jiwa anu bakal ngajantenkeun anjeun mikir ku cara anu saderhana sareng grapik, dina kaayaan dimana fantasi ngadeukeutkeun aranjeunna kana kanyataan anu jelas pisan: pikeun ngatur amarah, ngartos kasedih, hormat ka batur atanapi bahkan ningkatkeun konsép diri. Kusabab kitu, ti "Mothers Today" kami ngajak anjeun linggih sareng murangkalih sareng sasarengan, ngaliarkeun produksi anu saé ieu anu anjeun bakal resep.

Pondok pikeun ngadidik dina Kecerdasan Emosi: «Bulan»

Kami nyanghareupan produksi Pixar anu luar biasa dimana urang badé pendak sareng budak anu lebet ka dunya déwasa pikeun kahiji kalina, kana tanggung jawab nuturkeun tradisi kulawarga: yén ngabersihkeun bulan tina sagala béntang anu murag tina langit.

Di jerona, anjeun bakal mendakan sadaya aspek ieu:

  • Kabutuhan ngadangukeun sora barudak sareng ngartos yén aranjeunna ngagaduhan hak pikeun milih jalan nyalira, janten kréatip sareng gaduh soanten nyalira.
  • Barudak anjeun bakal tiasa ngartos nilai janten bagian tina kulawarga, kanggo ngahadiran ka kolot, ka nini-nini, pikeun kalibet dina proyék-proyék umum ieu, sok nyumbang gandumna keusik. Kusabab aranjeunna ogé gaduh hak didangukeun, dihargaan sareng dipikacinta.
  • Éta bakal ngamungkinkeun aranjeunna ningkatkeun imajinasi, ningali saluareun naon anu dipibanda sateuacan aranjeunna sareng terang naon anu disebatkeun ku tanggung jawab. Hiji proyék.

Pondok pikeun ngadidik dina Kecerdasan Emosi: «Mosterbox»

Monsterbox mangrupikeun pangalaman visual anu didamel ku seniman Perancis ngora: Ludovic Gavillet, Derya Kocaurlu, Lucas Hudson sareng Colin Jean-Saunier. Nyaéta sadayana ledakan warna sareng mahluk anéh dimana urang badé ngincer silaturahmi panasaran antara mojang sareng sepuh.

  • Kalayan Mosterbox murangkalih anjeun bakal diajar ngembangkeun konsép dasar Kecerdasan Emosi: hormat, silaturahim, nempatkeun dirina dina tempat anu sanés, komitmen sareng kaasih.
  • Hal anu paling narik ngeunaan Mosterbox nyaéta hubungan antargenerasional, sareng naha henteu nyarios éta, antar ras. Urang bade ningali kumaha silaturahim dijalin antara mojang sareng sepuh, sareng kumaha mahluk tina bentuk sareng warna anu paling beragam ngawangun sakumpulan émosina, empati sareng hormat.
  • Diménsi sanés Mosterbox anu kedah dipertimbangkeun nyaéta konsép "kasabaran". Kadang-kadang hubungan henteu salawasna ngamimitian dina suku katuhu, urang ngalakukeun kasalahan sareng sakedik "mischief." Tapi Upami batur ngahargaan sareng percanten ka urang ku masihan kasempetan anyar, silaturahim gancang diwangun.

Pondok pikeun ngadidik dina Kecerdasan Emosi: «Ambek»

Sabaraha kali anjeun kedah nengtremkeun anak anjeun saatos amarah pikareueuseun anu nyababkeun kalakuan teu kaampeuh? Seueur, henteu diragukeun. Barudak ngarasa kabebeng ku émosi sareng henteu terang kumaha ngendalikeunana atanapi kumaha ngartos naon anu kajantenan ka aranjeunna. Hésé pisan ngartos frustasi, atanapi momen-momen éta nalika aranjeunna henteu kéngingkeun naon anu dipikahoyong.

Ku alatan éta, pondok anu lezat ieu bakal mangpaat pisan upami murangkalih anjeun yuswa antara 2 sareng 6 taun.

  • Éta bakal ngamungkinkeun aranjeunna ngartos perasaanna, sareng kunaon aranjeunna resep nangis atanapi miceun objék.
  • Aranjeunna bakal ngartos naon hartosna ambek.
  • Éta bakal ngabantosan aranjeunna pikeun ngaéksprésikeun sareng rusak dugi ka basa ngamungkinkeun aranjeunna, naon anu aya di jero aranjeunna sareng naon anu ngaganggu aranjeunna.
  • Aranjeunna bakal tiasa nyalurkeun sareng ngendalikeun amarah éta, hal anu penting.

Pondok pikeun ngadidik dina Kecerdasan Emosi: «Kembang pangageungna di dunya»

Kami nyanghareupan carita anu menawan ku José Saramago. Sakumaha anjeun parantos terang, carita barudak kedah dicarioskeun ku cara saderhana, grapik sareng kuat. Ku pondok ieu barudak anjeun bakal resep ayeuna damel kana aspek-aspek penting tina Kecerdasan Emosi sapertos solidaritas, alam, budak leutik atanapi kaindahan.

Éta ngan 10 menit dimana anjeun tiasa nampi pesen sareng musikna, dikarang ku Emilio Aragón. Ogé dicarioskeun ku José Saramago nyalira, sihir néwak ampir ti mimiti sareng ngajantenkeun urang mikir, ngajantenkeun urang ceurik.

Pondok pikeun ngadidik dina Kecerdasan Emosi: «Scarecrow»

"Katerangan yén scarecrows moal ngagaduhan réncang ..." Anjeun teu kedah sono pondok anu luhur ieu dimana émosi ngajebak urang ampir ti mimiti. Upami anjeun resep ka alam semesta Tim Burton, produksi animasi ieu nganyam pesona halus dimana chiaroscuro gaul sareng polos sareng bangsawan. Di dieu, cimata langkung ti kapastian.

  • Scarecrow nyéépkeun siang di kebon gandum ningali waktos anu ditingali ... Sareng manuk: anjeunna hoyong pisan janten babaturan sareng jalma-jalma jangjang leutik anu ngulampreng disakuriling sadidinten. Nanging, aya hal anu anjeunna henteu ngartos: Sadayana sieun ku anjeunna!
  • Barudak bakal diajar yén urang henteu kedah kabawa ku penampilan sareng rumor. Jalma anu ngagaduhan haté anu mulya sanggup ngalakukeun tindakan anu saé, sareng silaturahim, hormat sareng wani mangrupikeun nilai anu urang kedah ditetepkeun ku aranjeunna sareng, ti pondok ieu, bakal ngabantosan urang pikeun ngirimkeunana ku cara anu saderhana sareng endah. Mangrupikeun nikmat animasi sareng Kecerdasan Emosi.

Pondok pikeun ngadidik dina Kecerdasan Émosional: «Ciuman sateuacan bobo»

Karep, karep, lelembutan ... Ieu mangrupikeun aspek anu barudak biasana diajar ti urang sabab aranjeunna ningali éta unggal dinten, sabab urang kirimkeun ka aranjeunna. Nanging, anu keuna ngalangkungan gerakan saderhana. Isukan anu alus, rangkulan sareng ciuman mangrupikeun jinis basa émosional anu nyiptakeun hubungan, sareng yén anu alit kedah terang kumaha ngartos.

  • Émosi positip ngajarkeun langkung ti sakecap. Pelukan nawiskeun kaamanan sareng pangakuan, henteu kedah hilap yén kontak fisik penting pisan dina taun-taun mimiti pikeun ngamajukeun kadewasaan sareng kamekaran budak.
  • Nalika murangkalih urang tumuh aranjeunna bakal hoyong ngalakukeun tanpa kontak anu kirang saeutik. Aranjeunna bakal nyaritakeun yén "aranjeunna langkung sepuh." Nanging, hal anu kedahna aranjeunna ngartos nyaéta sapuan lelembut komunikasi, sareng aranjeunna komunikasi hal-hal universal anu bakal langkung milih hubungan sosial sareng Kecerdasan Emosi.
  • Kalakuan sasalaman, ngartos yén belaian mangrupikeun hal anu teras-terasan diapresiasi, anu ngalaunan tegangan, setrés sareng hariwang, mangrupikeun pilar penting dina kahirupan urang sadidinten.

Kalayan pondok anu saderhana ieu, barudak di handapeun sataun tiasa ngartos nilai nawiskeun rangkulan sareng ciuman ka jalma anu dipikacinta pisan mimiti. Kami ngajak anjeun pikeun ngaraosan éta.

Pikeun nyimpulkeun, sagampil penting sareng praktis sapertos pondok pendidikan sareng sihir ieu, nya éta yén urang sorangan di bumi, sanggup ngawangun kontéks idéal pikeun barudak alit pikeun internalisasikeun aspék dasar Kecerdasan Emosi, sapertos pangetahuan diri, empati, hormat, terang kumaha komunikasi ...

Sadaya ieu kaala sakedik-sakedik sareng sakedik waktos, nanging, émut yén kami, bapa sareng ibu, mangrupikeun arsiték sadaya kajadian ieu kalayan cara anu paling saderhana sareng paling positip.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Valeria sabater cenahna

    Hatur nuhun pisan Alex, parantos maca kami sareng parantos nuturkeun «Ibu-ibu Ayeuna». Hatur nuhun ogé kanggo rekomendasi ti «El perruco», kami bakal tumut kana akun karya-karya pikahareupeun. Pelukan ti sakabeh tim!

bool (leres)