7 kadaharan bahaya pikeun orok

Purees orok hipu

Susu boh susu ibu atanapi susu formula kedah janten kadaharan utami orok salami taun kahijina hirup. Kana ngahontal umur 6 bulan, orok tiasa nambihan tuangeunana sareng sajumlah kadaharan. Mangrupikeun waktos anu penting kumargi si alit kedah biasa ngusahakeun rasa sareng tékstur anu béda nalika ngeunaan dahar.

Sacara prinsip, aranjeunna tiasa tuang sadayana, sanaos aya sababaraha tuangeun anu kedah dijauhan ku sepuh sahingga si alit henteu ngalaman tina sagala rupa masalah kaséhatan.

Awas pikeun sababaraha lauk

Aya sababaraha jenis lauk anu teu tiasa dicandak orok dugi ka yuswa tilu taun. Ieu kasus tuna atanapi lauk pedang anu ngandung dosis raksa anu tinggi, mampuh ngabahayakeun pikeun organisme barudak leutik. Éta ogé henteu disarankeun pikeun masihan aranjeunna kerang kumargi aranjeunna tuangeun rawan nyababkeun masalah alergi salian ti rada kaambeu. Émut yén beuteung orok nuju kabentuk sareng henteu sabar kana sagala rupa kadaharan.

Miel

Madu lumayan bahaya sabab tiasa nyababkeun botulismeu. Éta mangrupikeun panyakit anu langka tapi tiasa bahaya pisan pikeun kahirupan orok. Para ahli mamatahan ngantosan dugi ka umur tilu taun kanggo ngalebetkeun kana tuangeun murangkalih.

Kacangan

Pisan bahaya pikeun masihan murangkalih alit kusabab éta sesah sareng aranjeunna tiasa nyababkeun sesek di alit. Disarankeun supaya ulah masihan kacang dugi ka umur 3 taun. Henteu aya anu masihan aranjeunna umur 6 bulan, salami éta ogé ditumbuk sareng diintegrasikeun kana bubur atanapi purees. Kadaharan anu dilarang anu sanés kumargi résiko tinggi sesek anu tiasa disababkeun nyaéta popcorn.

Resep puree pikeun orok ti 1 taun

Gula

Gula mangrupikeun tuangeun anu henteu kedah dilebetkeun kana tuangeun orok. Éta henteu nyumbangkeun nanaon tina sudut pandang nutrisi sareng mangrupikeun panyabab tina sababaraha masalah tina sudut pandang kasihatan sapertos obesitas atanapi diabetes. Ieu ogé kalebet produk anu henteu dihoyongkeun sapertos pastry industri, coklat atanapi dessert susu sapertos kétang atanapi pawang. Pikeun ngasupan tuangeun, anjeun tiasa milih pikeun fruktosa, nyaéta gula alami anu aya dina buah.

Susu sakabeh

Susu sapi dilarang pisan pikeun orok kusabab seueur protéin sareng mineral anu dikandungna. Sistem pencernaan orok henteu tiasa dicerna kalayan leres, ngabalukarkeun masalah beuteung anu serius. Orok kedah nginum susu ibu atanapi susu formula.

Daging buruan

Daging bodas sareng beureum biasana ditambihkeun dina diet pelengkap orok ti umur 6 bulan. Nanging, daging buruan kedah dihindari dugi ka murangkalih 6 taun. Jinis daging ieu biasana aya tilas kalungguhan, anu cukup bahaya pikeun kaséhatan orok.

Bayam sareng chard

Ahli mamatahan ulah masihan kangkung sareng chard ka orok dugi ka taun mimiti hirup. Ayana nitrat dina katuangan ieu bahaya pikeun kaséhatan orok. Ti umur sataun, kolot tiasa ngalebetkeun aranjeunna dina diet tapi dina jumlah sakedik sahingga nyingkahan masalah peujit.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Nalika umur 6 bulan, budak leutik tiasa tuang ampir sadayana. Penting pikeun ngarengsekeun pola makan anu bergizi sabisa-bisa pikeun pamekaran saé budak. Nanging, anjeun kedah ati-ati pisan sareng séri kadaharan anu henteu disarankan pisan pikeun orok sareng sepuh anu kedah dijauhkeun pisan. Sabulan mangbulan-bulan, budak bakal ngarengsekeun tuangeun dugi ka ngahontal jinis diet anu séhat sareng saimbang-gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.