7 sipat anu tiasa ngahartikeun kapribadian budak

mojang didukung ku panangan anu ngagambarkeun kapribadiananaKapribadian barudak sok janten bahan anu dipikaresep pisan pikeun psikolog, pedagogues, dokter sareng psikiater. Ayeuna, jalma anu paling kataji ku diménsi ieu pasti aya kulawarga, kolotna ... Naha mojang bakal siga bapakna? Naha anjeunna parantos ngawariskeun karakter pemberontakan nini na?

Hal kahiji anu urang kedah terang nyaéta kapribadian sanés anu khusus, éta sanés hal anu nembongan sapeupeuting dina diri urang. Atan teu kedah urang ngalakukeun kasalahan mikir yén orok "henteu ngagaduhan kapribadian." Aya faktor genetik, biologis, kimia bahkan lingkungan anu bakal ditangtukeun parantos di bulan kahiji yén urang ngiringan sipat-sipat anu tiasa masihan kami pitunjuk anu saé ngeunaan genius barudak urang. Dina «Ibu Dinten» urang ngajelaskeun ka anjeun.

Faktor anu tiasa nangtoskeun kapribadian budak

Sakumaha anu parantos kami tunjukkeun sateuacanna, aya aspek anu lengkep di luar kendali urang, sareng anu bakal ditangtoskeun dugi ka seueur teuing naha jalma ngembangkeun hiji jinis kapribadian sareng sanés anu sanés.

  • Aya komponén genetik.
  • Atawa urang moal tiasa ngaluarkeun unsur biokimia. Conto ieu bakal janten uteuk dimana neurotransmitter dopamin overexcited: dina hal ieu, urang ngembangkeun tingkah laku anu berorientasi milarian, ganjaran anu teras-terasan ... Éta bakal jelas-jelas sipat ékstrovert.
  • Aspék sanés anu kedah diémutan nyaéta éta kapribadian mangrupikeun konstruk psikologis anu diwangun unggal dinten ngalangkungan pangalaman, sareng évaluasi anu dilakukeun ku kami.

Dimimitian tina prinsip-prinsip ieu yén, sakumaha anjeun tiasa nyorang, teu aya anu tiasa ngendalikeun, ngabimbing atanapi nangtoskeun (maka éta magis tina kapribadian manusa, sareng kabutuhan ngémutan unggal murangkalih salaku unik sareng khusus), perlu dipertimbangkeun séri pilar anu tiasa bantosan kami pikeun ngawangun kapribadian anu langkung percaya diri sareng dewasa dina murangkalih urang.

  • Beungkeut anu munggaran anu bakal dikembangkeun ku anak urang nyaéta kantétan. Mangrupikeun beungkeutan émosional anu nyayogikeun kaamanan barudak urang, sareng anu ngabantosan aranjeunna ngembangkeun hubungan sosial anu munggaran sareng kulawargana.
  • Peryogi kantétan éta séhat, éta nawiskeun panyumputan, kaamanan, kapercayaan, bari kamajuan ngadorong ka arah otonomi.
  • Nyaéta, aya kolot anu ngembangkeun "detasmen" boh sareng tiisna émosional anu seueur tiasa nangtoskeun kapribadian budak, atanapi di sisi anu sanés, Aya résiko kaleuleuwihan diri urang sorangan sareng nyiptakeun "barudak gelembung", barudak anu gumantung teuing.
  • Aspék sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta cara urang sosialisasi murangkalih urang, janten: "cara urang ngenalkeun aranjeunna ka dunya." Di dieu, sakali deui, penting pikeun teras nawiskeun stratégi pikeun murangkalih janten otonom, ngarah mendakan kabagjaan sareng kanyamanan ku muka batur, maén, ngajajah sareng mendakan.
  • Urang ogé kedah ngembangkeun gaya pendidikan demokratis, nyingkahan otoriterisme. Mangrupikeun hal anu penting anu tiasa ngabantu barudak urang seueur énjing.

Kapribadian barudak urang unik: kenalkeun gancang-gancang

budak lalaki nunjukkeun kapribadianana bari neuteup indungna

Seueur kolot anu salah percanten yén kapribadian budak parantos nincak umur ngora. Sareng éta henteu leres. Watek budak katingali sareng dirasa unggal dinten ti saprak anjeunna sumping ka dunyaSumawona, orok ngan ukur sababaraha bulan parantos béda-béda, aya anu nungtut langkung perhatian, anu ceurik beuki kirang, anu langkung merhatoskeun sareng anu réaksi langkung parah kana rangsangan énggal.

Sadaya ieu mangrupikeun pitunjuk, basa anu engkéna bakal diwangun sareng aspék énggal berkat pangalaman sareng interaksi sareng dunya caket anu ngurilingan aranjeunna. Sareng hal anu urang kedah ngartos kolotna nyaeta urang moal tiasa ngarobih watekna, budak moal pernah janten cerminan kolotna.

Masing-masing murangkalih urang unik sareng istimewa, sareng padamelan urang nyaéta ngartos, ngabimbing sareng ngabimbing aranjeunna salawasna dina kabagjaan, kabuka sahingga énjing, aranjeunna bakal janten déwasa mandiri anu tiasa ngahontal cita-cita anu parantos ditangtukeun ku aranjeunna.

Kusabab kitu, ti mimiti mula urang tiasa ngaguar kapribadianana ngalangkungan aspek ieu.

Tingkat kagiatan

Ieu mangrupikeun hal anu gampang urang anggap dina sasih munggaran. Aya murangkalih anu ampir teu mungkin pikeun urang ngaluarkeunnana kaluar ti imah. Anjeun nyandak éta dina panangan anjeun atanapi dina karanjang sareng aranjeunna henteu kantos lirén ngalih, aranjeunna "peryogi rohangan" kanggo mobilitas, aranjeunna boro-boro lirén sareng aranjeunna sok narik perhatian.

Di sisi anu sanésna, anu sanés gampang bobo, sareng adaptasi sareng tenang nalika nyandak aranjeunna kaluar ti bumi. Nanging, Hayu urang henteu nyangka yén kusabab murangkalih pisan terharu anjeunna tiasa nyandak masalah ka urang énjing, sakapeung tingkat kagiatan aya hubunganana jeung panasaran. Teu kedah janten hal anu matak pikahariwangeun urang.

bapa di imah orok

Regularitas

Barudak anu biasa pisan ngajantenkeun seueur hal anu langkung gampang pikeun kolot: aranjeunna tiasa diprediksi, urang tiasa adaptasi sareng kabiasaan aranjeunna sareng ngatur hal-hal sapertos jalan-jalan, perjalanan ... Kami jelas yén aranjeunna bakal tuang dina jamna, yén éta ogé bobo napsu ...

Di sisi anu sanésna, urang ngagaduhan murangkalih anu sanés anu lami-lami bobo, anu henteu hoyong tuang nalika giliran sareng saha, contona, henteu ngan ukur "adaptasi wirahma biologisna", nyaéta hésé pisan pikeun anjeun miceun popokna, ngontrol cikiih ... jsb.

Kalayan ieu, anjeun parantos tiasa ngaganggu saha waé anu peryogi langkung perhatian sareng tanaga ti anjeun.

Réaksi kana rangsangan énggal

Orok umumna henteu saé kalayan stimulus sareng parobihan anu teu disangka-sangka. Aranjeunna resep rutin sareng kaduga. Ayeuna, lingkunganana moal stabil sapanjang hirupna, sareng umum pikeun aranjeunna réaksi ku cara anu seueur rupa-rupa pikeun faktor-faktor anyar sapertos tamu, jalma anu nyandak éta, musik, sora, lampu, ingon-ingon énggal, wisata. ..

Aya barudak anu langkung rumit anu nampi kaayaan anyar ieu kalayan parah pisan, sareng hal anu penting pikeun kami nyaéta ngingetkeun aranjeunna gancang-gancang pikeun langkung saé ngatur kaayaan ieu ku cara méré tenang sareng kaamanan. Hal anu dasar sahingga isukan aranjeunna adaptasi ogé pikeun dinten ka dinten sareng pamekaran sosialna.

Inténsitas réaksi

Kumaha réaksi anjeun kana hal-hal? Orok tiasa ngaréaksikeun rangsangan énggal ku ngagorowok, nangis atanapi panasaran sepi. Sadaya ieu nyarios seueur ngeunaan aranjeunna, aya sababaraha anu ngambek, anu sanésna cicingeun cicingeun.

Paduli réaksina, anjeun kedah salawasna ngabantosan aranjeunna pikeun nganyatakeun perasaanna.

Kumaha milih cocooan kanggo orok ti 0 dugi ka 3 taun

Sabaraha lami tingkat perawatan anjeun?

Sadaya ieu pastina bakal bénten-bénten seiring waktos nalika aranjeunna asak, tapi aya orok anu merhatoskeun pisan kana rangsangan, batur sanésna tetep dina objék, inohong, cocooan anyar éta ...

Pantes diajak ngobrol barudak tentang objék ieu pikeun ngarangsang minatna, pikeun museurkeun perhatian sareng henteu paburencay. Inget yén éta patut masihan aranjeunna ngan ukur hiji cocooan tibatan seueur dina hiji waktos.

Sensitipitas sénsor

Aya murangkalih langkung peka tibatan anu séjén pikeun rasa, lampu, tékstur, sora sareng suhu. Kadang-kadang sensitipitas indrawi éta aya hubunganana sareng karakterna, kalayan cara raos sareng berinteraksi sareng dunya.

Salawasna perhatoskeun tingkat sensitipitas murangkalih anjeun pikeun tiasa ngatur sadaya rangsangan anu aranjeunna interaksi unggal dinten.

kembar

Naon wanda anu dominan dina orok anjeun?

Aya orok anu seuri nanaon, batur anu réaksi kalayan tantrums, batur anu leuwih isin ... Percanten atanapi henteu, ieu parantos jelas ngeunaan kapribadianana, hal anu bakal ngajantenkeun urang langkung ngartos aranjeunna sareng ngabantosan aranjeunna ngatur émosina. langkung optimal. Dinten beurang.

Upami orok anjeun nangis sareng diréaksikeun ku cara narik rambut anjeun atanapi ngagorowok kana naon anu anjeunna henteu hoyong atanapi henteu resep, perlu pikeun ngendalikeun sareng nyalurkeun réaksi ieu. Sabalikna, Upami parasaan budak anjeun rada pareum, ajak anjeunna nunjukkeun, pikeun hubungan, toél, ngaraosan ... Jantenkeun kontak fisik kandaraan anu émosi seuri sareng reuwas.

Ngokolakeun kabagjaan sadidinten anjeun, sareng mendakan kumaha kapribadian anjeun berkembang pikeun ngartos sareng ngabantosan anjeun nalika anjeun meryogikeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.