9 alesan naha rumaja anjeun panginten peryogi terapi

Bunuh diri parantos janten panyabab kadua nomer maotna nonoman (di Amérika Serikat)

Tiasa waé anjeun merhatoskeun nonoman anjeun langkung hanjelu tibatan normal, yén anjeunna mimiti ngalaman masalah di sakola, peunteun na henteu sami, yén anjeunna ngagaduhan tingkah anu anéh ... kamungkinan ogé anjeun henteu terang naha éta kusabab parobahan hormonal atanapi upami aya kajadian anu leres-leres kajantenan ka anjeun. Anjeun teu yakin kana naha anjeun peryogi bantosan profesional.

Nyatana, terapi henteu kedah dianggo ngan ukur pikeun momen traumatis dina kahirupan atanapi jaman sesah. Bade Terapi tiasa nyegah masalah minor tina janten masalah ageung.

Upami anjeun mikir yén budak leutik anjeun tiasa nguntungkeun ngobrol sareng ahli terapi, anjeun panginten leres sareng bakal janten ide anu saé pikeun ningali salah sahiji. Dina pengertian ieu, panginten sareng jalma anu aya di luar inti kulawarga anak anjeun tiasa muka sareng masihan koméntar ngeunaan masalahna. Anjeun tiasa nyarios sareng pediatrik kanggo dirujuk ka psikolog kasihatan umum atanapi ngadamel janji langsung sareng psikolog di klinik swasta. Sakapeung, sababaraha sési terapi pondok tiasa ngadamel bédana ageung dina karaharjaan murangkalihna.

Mangpaat badé terapi

Nonoman tiasa nguntungkeun tina angkat ka terapi sanaos henteu ngagaduhan gangguan ageung. Rapat sareng ahli terapi pikeun ngabahas rupa-rupa topik tiasa ngabantosan budak ngora anjeun mersihan pipikiranana. Anjeun tiasa mairan tina mamang ngeunaan seksualitas kana topik anu sanés. Upami anjeun peryogi sababaraha alesan kunaon nonoman anjeun tiasa angkat ka terapi, tong luput garis ieu.

Remaja sedih

Nyegah déprési

Gangguan haté sering dimimitian nalika nonoman. Upami teu dirawat, nya antukna tiasa memicu déprési anu tiasa lumangsung kana kahirupan déwasa. Upami nonoman anjeun ngagaduhan suasana haté anu moody, ampir-ampiran sok jengkel, sedih, atanapi ditarik, anjeun kedah ngobrol sareng pediatrik anjeun.

Diagnosis anu akurat sareng campur mimiti mangrupikeun komponén konci pikeun pencegahan karusuhan ieu sareng ogé tiasa nawiskeun gangguan anu épéktip upami diperlukeun.

Gangguan hariwang

Seueur nonoman ngalaman gangguan kahariwang tanpa terang naon anu kajantenan aranjeunna, sabab teu aya anu nyaritakeun aranjeunna ngeunaan jenis émosional ieu sateuacan. Teu aya anu ngawartosan anjeun kumaha kahariwang tiasa mangaruhan kahirupan anjeun ogé, utamina nalika anjeun ngalaman kahariwang anu parah.

Upami nonoman anjeun ngagaduhan masalah nyarios di payuneun kelasna atanapi terus hariwang ngeunaan hal-hal goréng anu anjeunna pikir panginten tiasa kajantenan, terapi tiasa ngabantosan anjeunna pikeun ngendalikeun perasaan cemas ieu.

Pies

Masalah tingkah laku

Kadang-kadang nonoman, henteu terang kumaha carana ngontrol doronganana, tiasa ngagaduhan masalah dina paripolahna. Sugan anjeunna dina titik anu berontak dimana anjeunna ngajawab anjeun, nyarios parah ka anjeun, henteu ngahargaan aturan ... sareng upami éta ogé dibarengan ku tingkah laku agrésip ieu tiasa janten gejala masalah anu langkung serius. Terapis tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngungkabkeun poténsial masalah kaséhatan méntal, Kurangna katerampilan atanapi masalah sosial anu nyababkeun kalakuan ieu dina murangkalih anjeun.

Biasana, nalika aya kalakuan anu goréng, aya waé émosina anu parah dikokolakeunana atanapi anu henteu dipikaharti pisan. Sakali therapist masihan anjeun cekap pakakas pikeun ngartos kumaha anjeun ngarasa iraha waé sareng naon anu kedah dilakukeun numutkeun kaayaanana dina unggal kasus anu khusus.

Nyiksa zat

Nonoman resep nyobian hal-hal anu énggal sareng gaduh pangalaman énggal dina raraga netepkeun idéntitasna nyalira. Kadang-kadang, sareng biasana kusabab pangaruh anu goréng, nonoman tiasa nyobian sareng nyalahgunakeun narkoba sareng alkohol. Ieu tiasa janten masalah anu serius.

Bade therapist pikeun mamatahan anjeun ngeunaan naon anu tiasa kajadian ka anjeun upami anjeun nyiksa zat ieu, sareng pikeun nganilai kaayaan anjeun, bakal ngabantosan pangobatan anu paling pas upami anjeun meryogikeunana. Terapi individu, terapi kelompok, detoksifikasi atanapi perlakuan padumukan tiasa janten pilihan gumantung kana parahna masalah rumaja.

Setrés

Hanjakal barudak sangsara setrés ti alit. Nalika murangkalih alit, penting pikeun nyingkahan setrés anu henteu pantes ieu pikeun kaséhatan méntalna. Dina kasus nonoman, aranjeunna ogé tiasa ditekenkeun ku kaayaan kahirupan.

Naha éta tekanan pikeun nilai anu saé atanapi masalah anu normal pikeun umur aranjeunna, setrés tiasa mangaruhan serius dina kahirupan budak ngora. Terapi tiasa ngabantosan saurang rumaja diajar katerampilan pikeun ngatur setrés kalayan berhasil, sareng éta mangrupikeun hal anu bakal ngalayanan aranjeunna kalayan saé salamina kahirupan aranjeunna.

Masalah di SMA

Premanisme, masalah hubungan, masalah sareng guru ngan ukur sababaraha conto masalah anu tiasa kaalaman ku nonoman di SMA. Para nonoman sering teu yakin dimana badé milarian bantosan nalika ieu kajantenan.

Dina hal ieu, Terapi tiasa ngadukung nonoman sareng masihan aranjeunna katerampilan anu bakal ngabantosan aranjeunna napigasi hasil ngaliwatan SMA.

Awéwé rumaja sedih

Kasulitan ku hukum

Aya nonoman anu nyobian nyobian henteu ngan ukur wates di bumi, tapi ogé watesan sosial. Dina pengertian ieu, aranjeunna tiasa maok, nyababkeun gelut di jalan, nginum atanapi ngaroko salaku budak leutik ... Ieu sababaraha conto naha nonoman tiasa masalah sareng hukum.

Nalika ieu kajantenan, terapi diperyogikeun pikeun nonoman pikeun diajar nyandak kaputusan anu langkung saé sareng langkung séhat pikeun hirupna sahingga nyegah masalah hukum sareng sosial.

Handap harga diri

Kaseueuran nonoman condong ngagaduhan masalah kapercayaan diri dina sababaraha waktos atanapi anu sanés. Sababaraha ngalaman masalah harga diri anu serius anu sacara serius tiasa mangaruhan kualitas kahirupan sareng bahkan kaséhatan méntal sareng émosina.

Nalika masalah ieu teu diubaran, nonoman aya résiko anu langkung luhur pikeun masalah sapertos penyalahgunaan narkoba sareng kagagalan akademik. Terapi tiasa ngabantosan ningkatkeun harga diri saurang rumaja sareng ningkatkeun kaayaan pribadi sareng sosialna.

Upami anjeun ngagaduhan jinis trauma

Naha éta pangalaman anu hampir pati, serangan seksual, atanapi alesan naon anu nyababkeun anjeun trauma, éta tiasa mangaruhan serius dina kahirupan budak ngora. Terapi tiasa ningkatkeun stamina sareng ngirangan pangaruh tina kajadian négatip dina kahirupan anjeun.

Campur dini ku saurang propésional anu saé tiasa janten konci pikeun ngabantosan budak ngora tina kaayaan traumatis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.