9 kaulinan élmu anu dilakukeun pikeun barudak di bumi

Laboratorium sains sareng kimia

Kaulinan élmu anu dirancang pikeun murangkalih mangrupikeun conto anu paling jelas pikeun mindahkeun ngaliwatan gimna sareng mékanika na, kana lingkungan pendidikan-propésionalna. Kami meunang tujuan anu nguntungkeun pisan sapertos tiori, katerampilan sareng tindakan konkret.

Salaku Poé Internasional Awéwé sareng Gadis Élmu Internasional, urang kedah ngagungkeun kumaha anjeun tiasa kéngingkeun aksés kana kailmuan anu henteu kaetung dina pasaran, sababaraha anu rada panasaran. Sugan urang tiasa ningali yén éta mangrupikeun waktos anu saé nalika janten budak aranjeunna parantos badé ngamimitian ngotéktak dunya anu hebat ieu.

Numutkeun kana data UNESCO, ngan ukur 30% murid anu milih studi anu langkung luhur dina bidang sains, sareng dina data ieu kedah dilebetkeun yén ngan 30% awéwé anu hoyong mendakan dunya ieu. Data ieu negeskeun yén data na handap, 3% condong kana élmu alam sareng matématika, 5% dina statistik sareng 8% dina rékayasa, manufaktur sareng konstruksi.

Kaulinan élmu anu dilakukeun pikeun barudak di bumi

Éta mata pelajaran leutik dikembangkeun dina bentuk kaulinan. Seueur murangkalih kataji ku cara mendakan seueur pamanggihanna, tapi aya anu henteu kéngingkeun meunteun éta sabab henteu percanten yén aranjeunna tiasa percanten. Kolot tiasa masihan sakedik dorongan éta ku ngabantosan aranjeunna ngartos sapertos naon élmu éta.

Pak Élmu Mimiti Kuring

Éta bakal janten kit élmu munggaran anjeun anu dirancang ti umur 4, janten anjeun tiasa nyandak léngkah munggaran anjeun. Anjeun bakal mendakan kagiatan sapertos nyiptakeun warna primér, ékspérimén sareng massa gélo, atanapi nyerat pesen anu jelas, jelas ku kristal.

Laboratorium sains sareng kimia

 

Kaulinan ieu cocog pikeun mendakan sadaya unsur kimia sareng nunjukkeun kumaha kimia damel sareng langkung ti 100 percobaan dina unggal buruan. Di laboratorium ieu kami mendakan tabung uji, pipét sareng instrumen, sajaba ti kumaha mendakan pH seueur tuangeun di dapur urang sareng mendakan warna anu spektakuler berkat kimia. Di laboratorium ilmiah kami mendakan instrumen anu sami sareng ogé mikroskop sareng centrifuge. Anjeun bakal tiasa ékspérimén sareng kimia, biologi sareng mikrobiologi.

Pabrik Magnetik sareng Élmu Cai

Laboratorium sains sareng kimia

Kalayan pabrik Magnetik aranjeunna bakal tiasa ngajalajah ku kakuatan magnétisme sareng seneng-seneng sareng kelereng sareng cincin magnét. Aranjeunna bakal tiasa ékspérimén sareng langkung ti 25 kagiatan sareng bakal tiasa ningkatkeun kreativitas, konsentrasi sareng alesan aranjeunna. Élmu Cai mangrupikeun pelengkap sanés anu mangrupikeun bagian tina laboratorium, dimana sihir cai bakal kapendak ku 23 percobaan sareng aranjeunna bakal mendakan kumaha ngadamel gelembung sabun raksasa.

Pabrik Penemuan sareng Élmu ngabeledug

Pabrik Penemuan sareng Élmu ngabeledug

Kalayan élmu panemuan aranjeunna bakal tiasa ngawangun sirkuit listrik sareng mendakan kumaha telepon na bahkan kompas asalna. Kaulinan ieu bakal nyandak murangkalih kana sinopsis sabaraha penemuan urang anu kapendak sareng bakal nambihan langkung ti 20 percobaan ilmiah sareng pendidikan.

Kalayan élmu peledak aranjeunna bakal senang mendakan ledakan hebat tanpa bahaya. Aranjeunna bakal tiasa ékspérimén sareng elemen anu béda sahingga tiasa ngadamel rokét atanapi bom épékténsi, tantangan anu pikaresepeun pisan sareng pendidikan pikeun ngembangkeun kréativitasna.

Habitat serangga atanapi élmu sabun

Habitat serangga atanapi élmu sabun

Pendakan sadayana anu anjeun tiasa titénan ngurus serangga leutik Éta mangrupakeun tantangan anu aranjeunna moal mopohokeun. Éta mangrupikeun tim anu parantos didamel sareng sadaya langkah kaamananna sareng ku kubah transparan pikeun tiasa niténan sakabéh habitatna.

Kalayan élmu sabun bakal kauninga berkat bahan-bahan anu teu dikenal, kumaha aranjeunna tiasa ngadamel sabun anu bentukna pikaresepeun, warni, seungit siga mawar atanapi bintang. Barudak tiasa ngadamel laboratorium sabun nyalira sareng ngadamel pakét énggal kanggo dipasihkeun ka réréncangan sareng kulawargana.

Kami henteu kedah hilap yén jenis kaulinan ieu Éta dirarancang ti umur 8 taun. Kami parantos marios iket gim anu munggaran pikeun anjeun mendakan yén ogé aya sababaraha anu dirancang pikeun budak umur 4 taun. Nanging, penting pisan aranjeunna henteu kaleungitan ilusi pikeun mendakan sagala rupa anu ngalingkup élmu, kimia, flora atanapi fauna. Pilarian terang kumaha ngartos otak barudak ngalangkungan élmu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.