Abdi gaduh putra panyakit diabetes, ayeuna kumaha?

Diabetes budak leutik

Diabetes tipe 1 mangrupikeun panyakit kronis, ayeuna, éta mangrupikeun panyakit anu paling aya di budak. Salah sahiji data anu paling matak pikahariwangeun nyaéta yén dina taun-taun ayeuna umur di mana patologi ieu muncul parantos dikirangan, kumargi sababaraha taun ka pengker éta langkung sering dina umur rumaja sareng ayeuna, umur kajadian diitung sakitar 6 taun.

Diabetes mellitus mangrupikeun sakumpulan panyakit anu mangaruhan metabolisme, gangguan dina produksi insulin, ngabalukarkeun kadar gula darah tinggi. Pankreas tanggung jawab ngahasilkeun hormon anu disebut insulin, unsur penting pikeun sél tiasa ngarobih glukosa kana énergi.

Kanaékan gula getih atanapi glikemia, tiasa disababkeun ku kagagalan dina produksi insulin. Tapi tiasa ogé kusabab hormon ieu henteu ngalaksanakeun tugasna leres. Bahkan diabetes mellitus tipe 1 tiasa disababkeun ku duanana panyababna. Konsékuansi tina patologis ieu tiasa janten serius upami henteu leres dikontrol.

Tipe 1 diabetes mellitus nalika budak

Budak mariksa diabetesna

Diabetes mellitus éta mangrupikeun panyakit kronis, nyaéta panyakit jangka panjang anu kedah dikontrol kalayan saé pisan. Upami teu kitu, épékna tiasa mangaruhan kahirupan budak nepi ka sababaraha tingkat. Tingkat glukosa anu luhur dina getih tiasa nyababkeun gangguan dina fungsi organ anu béda sapertos panon, ginjal, jantung atanapi pembuluh darah.

Upami anjeun ngagaduhan murangkalih diabetes, penting pisan anjeun ati-ati nuturkeun perlakuan anu ditangtukeun ku spesialis pikeun murangkalih. Mangrupikeun gangguan anu mimitina éta bakal nyababkeun sangsara sareng bingung pikeun sakumna kulawarga. Boh kolot boh budakna sorangan kudu diajar ngontrol tingkat glukosa dina getih. Anjeun ogé kedah diajar nyuntik insulin anu ngabantosan ningkatkeun kaayaan ieu.

Sanaos panginten janten kaayaan anu rumit, éta penting yén budak ngartos pentingna pikeun ngendalikeun panyakit anjeun. Pikeun ngahontal ieu, anjeun kedah nyarios seueur sareng murangkalih sareng ngajelaskeun sacara leres naon éta, ku cara anjeunna tiasa ngartos.

Perawatan pikeun diabetes di barudak

Perawatan pikeun ngendalikeun diabetes didasarkeun kana tilu tihang dasar:

  • Atikanana ngeunaan panyakit
  • Tuang séhat, kagiatan fisik sareng insulin
  • El -Kadali diri

Titik kahiji ngarujuk kana naon anu kami sebutkan di luhur, perlu pikeun anak nampi pendidikan ngeunaan panyakitna. Upami anak anjeun henteu ngartos pentingna nuturkeun pola dahar, nalika anjeun henteu aya anjeunna bakal anjeun bakal ngalanggar aturan nempatkeun kaséhatan anjeun dina bahaya. Sanés ngeunaan nyingsieunan budak, anjeun ngan ukur kedah terang résiko anu aya dina henteu nuturkeun perlakuan anjeun leres.

Kulawarga masak séhat

Diét penting pisan pikeun pengobatan diabétes, spesialis bakal masihan anjeun pedoman pikeun nuturkeun dina tuangeun murangkalih anjeun. Sakabeh kulawarga kedah aub dina masalah ieu, kusabab kabiasaan goréng tiasa mangaruhan sadayana jalma dina cara anu sami. Upami sakulawarga tuang langkung saé na adaptasi saloba mungkin pikeun diét anak, anjeunna bakal ngaraos dukungan emosi pisan.

Nya kitu, kagiatan fisik penting pisan pikeun nyegah panyakit sakumaha pikeun perlakuan anjeun. Deui sadayana kulawarga kedah aub dina perkara ieu pikeun ngabantosan si alit pikeun ngahontal tujuan anjeun. Salaku tambahan kana olahraga anu kedah dilatih ku budak pikeun ningkatkeun kasihatanana, cobi ngatur kagiatan kulawarga anu ngalibatkeun olahraga.

Sedengkeun pikeun insulin, untungna ayeuna aya cara anu mempermudah prosés ieu barudak. Boh pikeun ngendalikeun tingkat glukosa getih sareng pikeun administrasi insulin, anjeun tiasa ngakses sistem anu diciptakeun pikeun anu alit. Sakali operasi diajar, budak moal ngagaduhan masalah ngagunakeunana leres.

Ningkatkeun kabiasaan gaya hirup séhat

Pencegahan di budak leutik penting pisanJenis panyakit ieu, anu ngirangan kualitas kahirupan barudak ku sababaraha cara, tiasa nyingkahan dina seueur kasus. Meunangkeun kabiasaan gaya hirup séhat penting pisan, dumasarkeun kana diet séhat sareng aktivitas fisik. Nyingkahan gaya hirup cicing waé, obesitas budak leutik sabab utama diabetes tipe 1 pikeun barudak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.