Abdi janten bosen anjeun!

orok anu nangis

Sababaraha kali kolot kedah narik napas panjang nalika murangkalihna teu leres sabab upami henteu, aranjeunna sanggup nyarioskeun hal anu paling nganyenyeri. Tapi Kakuatan kecap sareng karuksakan émosional anu hébat anu tiasa aranjeunna laksanakeun pikeun barudak entong diremehkeun. Peryogi waspada kana kecap-kecap anu nyarios sareng hindarkeun frasa sapertos: 'Kuring janten capé ka anjeun'.

Nalika kolot nyarios ka murangkalih yén 'Kuring nuju bosen ka anjeun', budak leutik nampi tatu émosional anu sesah diubaran. Anjeunna bakal ngaraos yén anjeunna ditolak ku jalma anu paling penting pikeun anjeunna, bapakna atanapi indungna. Sareng upami kolot anjeun sanggup nampik anjeun, saha deui anu moal? Perasaan ninggali émosional tiasa nganyenyeri pisan pikeun murangkalih kumaha waé umur ngupingkeun kalimat ieu tina sungut kolotna.

Dina cara nu sami, upami anjeun ngawartosan ka murangkalih anjeun yén anjeun ambek kusabab aranjeunna nunjukkeun yén anjeun henteu kuat sacara émosional, tong ngantep diri méwah nyalahkeun murangkalih ku émosina sorangan! Tanggung jawab pribadi pikeun pipikiran, paripolah, sareng parasaan anjeun, sareng tong nyarios ka anak anjeun yén anjeunna, atanapi saha waé ogé, ngagaduhan kakuatan pikeun ngajantenkeun anjeun ngaraos sesuatu. Cara anu hadé pikeun nyusun hanjelu ieu nyaéta nyarios sapertos: "Kuring resep pisan kana pilihan anu anjeun dinten ayeuna."

Nalika anjeun ngabantah sareng budak anjeun, anjeun kedah terang henteu ngabantah upami salah henteu hoyong. Upami anjeun ngingetan anak anjeun yén anjeunna kedah ngeureunkeun perdebatan sareng anjeun, éta kusabab anjeun tetep nunjukkeun ka anjeunna yén anjeun henteu satuju kana hal. Langkung saé nawiskeun peringatan ku akibat atanapi ngan saukur teu malire naon anu dicarioskeun ku anak anjeun pikeun nyegah diskusi tina janten langkung ageung. Pilih perang anjeun ogé pikeun nyingkahan ngadamel gunung tina molehill.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.