Naha kuring tiasa janten indung saatos kanker?

Poé Kanker Dunya

Kanker tiasa nampilkeun penampilan iraha waé tina kahirupan. Janten berita dahsyat teu paduli umur. Salian ti janten panyakit kejem, pangobatan sareng ubar-ubaran anu biasa diubaran kanyeri, gaduh rangkéan efek samping anu tiasa mangaruhan kualitas kahirupan jalma-jalma anu kaserang ku aranjeunna ku sababaraha cara.

Perawatan kanker agrésif, sanaos diperyogikeun pikeun maéhan sél kanker. Masalahna nyaéta kuring ogé ngabahayakeun pisan ka daérah sanés, sapertos kasuburan. Kusabab kitu, seueur awéwé ngora anu henteu acan janten ibu panasaran naha bakal tiasa ngagaduhan murangkalih saatos merangan panyakit. Untungna, dinten ayeuna aya alternatif pencegahan anu ngajantenkeun keibuan saatos kanker, urang bakal nyaritakeun kumaha.

Komunitas médis sadar pisan kana masalah anu ditimbulkeun ku pangubaran kanker di pasién ngora. utamina awéwé anu teu acan janten ibu. Kusabab kitu sareng untungna, para profesional di sektor ieu beuki sadar, nawiskeun alternatif pencegahan pikeun penderita ngora. Maka penting pisan yén pasién nampi inpormasi anu diperyogikeun dina hal ieu sateuacan ngamimitian pangobatan.

Téhnik pelestarian kasuburan

Dina kasus lalaki, téknikna saleresna saderhana sareng biasana dilaporkeun sacara sistematis. Ngan ukur perlu dibekukan spérma na, dicandak nganggo sampel mani saderhana. Tapi dina kasus awéwé éta langkung rumit. Ayeuna, aya tilu cara pikeun ngajaga kasuburan awéwé bisi aya perlakuan agrésif sapertos anu dianggo dina kanker.

Vitrifikasi endog

  • Cryopreservation tina cikal. Téhnik ieu diwangun ku beku hiji atawa leuwih embrio, kalayan tujuan pikeun dianggo di payun. Éta diwangun ku ékstraksi endog tina ovarium awéwé, anu bakal dibuahan ku spérma nganggo téknik in vitro.
  • Vitrifikasi endog. Ngaliwatan téhnik ieu, endog diala liwat stimulasi ovarium. Sakali dicandak, aranjeunna beku ngalangkungan prosés anu khusus sareng dilestarikan pikeun kamungkinan inseminasi kapayunna.
  • Katirisan jaringan ovarium. Dina hal ieu, naon anu dibekukan nyaéta jaringan ovarium. Kengingkeun jaringanna nyaéta ngaliwatan ékstraksi parsial atanapi total ovarium. Saatos éta, jaringan anu bakal ditanamkeun dina indung telur anu sanésna bakal di cai.

Téhnik anu paling sering dianggo nyaéta vitrifikasi endog seueur alesan. Utamana kusabab aranjeunna biasana awéwé ngora, tanpa pasangan anu stabil dina nalika nyandak kaputusan. Ku cara kieu, nalika aranjeunna hoyong janten ibu, aranjeunna tiasa mutuskeun naha aranjeunna hoyong nganggo donor spérma atanapi nganggo pasangan nyalira. Salaku tambahan, seueur awéwé teu hoyong beku embrio kusabab alesan anu béda, sadayana sacara pribadi.

Di sisi anu sanésna, vitrification endog mangrupikeun téhnik pelestarian kasuburan awéwé anu épéktip pisan. Tingkat salamet endog beku nganggo téhnik ieu, luhur pisan, ngadeukeutan 100%.

Janten indung saatos kanker

Janten indung saatos kanker

Untungna dinten ieu dimungkinkeun pikeun janten indung saatos nungkulan kanker. Hal anu henteu sababaraha taun ka pengker sacara praktis teu kapikir. Tapi pikeun ieu tiasa dimungkinkeun, perlu awéwé nampi sadayana inpormasi ieu wanoh pisan aranjeunna terang yén aranjeunna kaserang kanker. Penting pikeun bertindak gancang-gancang supaya ulah ngaganggu pangobatan panyakit.

Upami anjeun mendakan diri dina kaayaan ieu, anjeun kedah terang yén ayeuna tingkat awéwé anu nungkulan kanker seueur pisan. Tapi ogé, seueur awéwé ieu aranjeunna janten ibu saatos ngungkulan panyakit. Téhnik réproduktif dibantosan langkung maju sareng ieu nawiskeun pesen anu ngarep pisan pikeun sadaya awéwé anu kedah ngalaman cobaan ieu.

Konsultasi sareng ahli onkologi anjeun sadaya kamungkinan, taroskeun ka anjeunna pikeun nginpokeun ka anjeun ngeunaan pilihan anjeun pikeun ngajaga kasuburan sareng ngajelaskeun yén anjeun hoyong gaduh kamungkinan janten indung upami anjeun parantos ngatasi kanker. Ku cara kieu, boh spesialis boh diri anjeun tiasa bertindak sateuacanna saperluna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.