Naon akte kalahiran literal

Akte kalahiran literal

Sapertos sabagéan ageung prosedur birokrasi anu kedah urang laksanakeun sapanjang kahirupan urang, urang tiasa gélo nyobian milarian situs anu tiasa dipercaya dimana urang tiasa terang naon akte kalahiran literal sareng léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun pikeun kéngingkeun éta. Dina portal wéb resmi, dina sababaraha waktos, aranjeunna henteu ngajelaskeun naon waé sareng sababaraha anu sanésna ngamangpaatkeun disinformasi ieu pikeun ngadamel artos.

Entong hariwang, Kami tina publikasi ieu bakal nyobian ngabantosan anjeun dina naon anu kami tiasa pikeun ngabéréskeun sagala mamang éta nu gaduh ngeunaan naon akte kalahiran literal, dimana eta dicandak tur naon anu kudu dipigawé pikeun ménta eta.

Naon akte kalahiran literal?

Lahir deui

Anjeun tiasa mendakan rupa-rupa jinis sertipikat anu dipikabutuh pikeun seueur, sareng prosedur birokrasi anu béda. Dinten ieu kami bade difokuskeun akte kalahiran literal. Pikeun anu henteu terang naon sertipikat ieu, Urang keur diajak ngobrol ngeunaan salinan pasti tina akte kalahiran, hiji dokumen anu biasana dipénta sababaraha poé sanggeus kalahiran anak urang, sakali data na kadaptar dina pendaptaran Sipil pakait.

Sakali kami jelas ngeunaan naon anu urang nyarioskeun nalika ngarujuk kana sertipikat ieu, urang angkat ka momen dimana sadaya mamang muncul, sabab aya sertipikat anu béda anu tiasa dipénta ku kolot atanapi wali. Salah sahijina nyaéta anu urang bahas di dieu, sertipikat literal anu mangrupikeun salinan dimana sadaya data pasti orok muncul. Di sisi anu sanésna, aya ogé ekstrak akte kalahiran, dimana anjeun tiasa mendakan ringkesan data anu paling penting.

Naon tujuan akta kalahiran literal?

Fungsionalitasna aya hubunganana sareng kakuatan konsultasi inpormasi ngeunaan Pendaptaran Sipil pikeun ngarujuk ka bayi pikeun alesan pribadi. Upami dokumén ieu dipénta ku administrasi umum mana waé, sigana anjeun ngan ukur tiasa ngatur dokumen anu saluyu sareng sertipikat literal. Sababaraha prosedur ieu pikeun meunangkeun DNI atawa paspor, enrollment di sakola, aksés ka warisan, jsb.

Kumaha akta kalahiran dipénta?

tanda tangan sertipikat

Upami anjeun badé ngalamar sertipikat kalahiran literal, anjeun kedah angkat ka Pendaptaran Sipil dimana bayina kadaptar, anjeun tiasa angkat ka dinya sakumaha anu parantos disebatkeun atanapi nyuhunkeun ku mail. Aya 4 léngkah anu anjeun kedah perhatikeun.  Pikeun kéngingkeun akte kalahiran gratis, anjeun ngan ukur kedah nuturkeun léngkah-léngkah ieu anu bakal kami nunjukkeun. 

Dilahirkeun di demarkasi konsuler ieu

Sertipikat tiasa dipénta ku mail pos, email atanapi di jalma di kantor konsulat. Pikeun kéngingkeun sertipikat ieu, dokuméntasi di handap ieu kedah dipidangkeun:

  • Formulir aplikasi
  • Salinan KTP pelamar
  • Jilid sareng halaman pendaptaran (némbongan dina buku kulawarga)
  • Jinis sertipikat anu dipénta kedah dituduhkeun dina pamundut.
  • Upami anjeun hoyong ku mail, tuliskeun alamat pelamar

Salian sadaya dokuméntasi ieu, dokumén tambahan bisa jadi dipénta di kantor consular ka assess file. Janten disarankeun pikeun ngagantelkeun nomer telepon atanapi alamat email.

Dilahirkeun di demarkasi consular séjén

Akte kalahiran dina hal ieu Éta bakal dipénta langsung di kantor konsuler anu cocog sareng aranjeunna, nuturkeun léngkah-léngkah anu aranjeunna nunjukkeun dina portal wéb na.

Dilahirkeun di Spanyol atanapi didaptarkeun

Anjeun tiasa langsung ka kantor Pendaptaran Lahir Sipil, boh sacara pribadi atanapi ku surat, nuturkeun runtuyan léngkah anu dipedar dina kaca Kamentrian Kaadilan. Dokumén ieu ogé tiasa dipénta dina halaman wéb anu sami anu kami tinggalkeun anjeun.

Sakumaha anu geus kami disebutkeun, akte kalahiran literal mangrupa salinan pasti tina dokumen kalahiran aslina, nu sagala data bayi némbongan. Urang terang yen masalah birokrasi bisa jadi bit slow sarta kacau, tapi kami miharep kami geus mantuan Anjeun sareng katerangan ieu léngkah nuturkeun pikeun ménta sertipikat ceuk.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.