Naha anjeun pikir anjeun terang sadayana ngeunaan tombol beuteung orok anjeun?

orok umbilical cord jeung bujal
Naha orok dilahirkeun ku butut? Orok sabenerna dilahirkeun ku a ari-ari anu ngagabung ka plasénta. Dina rahim, ari ieu nyadiakeun oksigén jeung zat gizi ka orok ngaliwatan titik dina beuteung anjeun. Ari umbilical ogé fungsina pikeun miceun runtah orok.

Sanggeus orok lahir, bisa ngambekan, dahar, jeung miceun runtah sorangan, jadi tali pusarna dipotong. Nalika dipotong, sababaraha sénti umbilical cord tetep disebut tunggul, nu lalaunan bakal garing kaluar sarta layu atawa gugur kawas budug a. Di handapeun budug éta anu bakal janten pusar orok.

Kumaha ari umbilical cord dipiceun?

Para motong tali pusar, dokter nangkep dua titik tina ari ku forceps sarta motong antara dua forceps. Ieu nyegah perdarahan kaleuleuwihan.

Umbilical cords teu boga saraf, kitu teu nyeri. Dina rasa ieu bakal kumaha rasana gaduh cukuran atanapi motong kuku anjeun.

Sanajan kitu, tunggul umbilical cord masih napel na jaringan hirup beuteung orok, jadi kudu ati pisan jeung tunggul jeung wewengkon sabudeureun.

ngurus bujal orok

Miara beuteung orok

Cara anu pangsaéna pikeun miara tunggul umbilical cord anjeun nyaéta tetep beresih jeung garing nepi ka ragrag sorangan. Pikeun tetep beresih, anjeun teu kedah rutin ngumbah, tapi ulah kotor.

Ieu sababaraha tip pikeun ngurus pusar bayi:

  • Lamun ari jadi baseuh, gently tepuk eta nepi ka garing kalawan ngusap orok beresih. Anjeun ogé tiasa nyobian nganggo swab katun. Anjeun kudu ulah rubbing sarta ngalakukeun eta gently tur taliti.
  • Lipetkeun luhureun popok orok pikeun ngajauhan tunggul. Sababaraha popok bayi gaduh bal leutik dina rarancang pikeun nyegah popok ngagosok kana tunggul.
  • Maké papakéan katun beresih. Hindarkeun naon waé anu ketat teuing atanapi lawon anu teu engapan saé.

Leuwih hade tinimbang ulah ngamandian si alit sakalian jeung laksanakeun ku bolu. Pikeun ngamandian orok ku tunggul masih napel:

  • Iklaskeun anduk mandi anu bersih sareng garing di lantai di bagian haneut imah anjeun.
  • Iklas orok anjeun taranjang dina anduk.
  • Ngabersihan kulit orok anjeun kalayan gerakan anu lembut, ngahindarkeun bujal.
  • Fokus kana lipatan beuheung jeung kelek, dimana susu maranéhna inuman mindeng accumulates.
  • Hayu kulit orok urang garing hawa salami mungkin lajeng tepuk eta garing.
  • Pakéan orok anjeun dina baju katun beresih nu teu ketang teuing atawa baggy teuing.

Sabaraha lami ari tunggul umbilical rontok?

Tunggul ari umbilical biasana ragrag antara hiji jeung tilu minggu sanggeus lahir.

Lamun ngadeteksi nanah, perdarahan, bareuh, atawa discoloration, nelepon dokter anjeun geuwat.

Nalika tombol beuteung geus pinuh healed, tunggul bakal gampang layu atawa gugur sorangan. Sababaraha kolot ngajaga tunggul salaku panginget nostalgia ngeunaan sambungan orok urang jeung mom.

Saatos tunggul ragrag kaluar, éta moal nyandak lila pikeun tombol beuteung kasampak kawas pusar. Sababaraha getih atawa budug bisa kénéh tetep, sabab ari geus kawas budug.

Ulah nyabak tombol beuteung orok Anjeun atawa tunggul umbilical cord, sabab ieu bisa ngakibatkeun inféksi atawa ngairitasi wewengkon.

meresihan tunggul atawa beuteung orok

Ngabersihkeun bujal

Sakali tunggul ragrag kaluar, anjeun tiasa masihan orok anjeun mandi ditangtoskeun. Anjeun teu kedah ngabersihan deui beuteung anjeun ti sesa awak orok.

Anjeun tiasa make sudut lawon pikeun ngabersihan bujal, tapi ulah make sabun atawa scrub teuing.

Upami pusar anjeun masih katingali sapertos tatu anu kabuka saatos kabelna murag, ulah ngabersihkeunana dugi ka pulih lengkep.

Komplikasi bujal

Kadang bujal éksternal mangrupikeun tanda burut umbilik. Ieu lumangsung nalika peujit jeung gajih ngaliwatan otot burih handap bujal.

Ngan dokter anu tiasa mendiagnosis burut. Hernia umbilik umumna henteu nyeri atanapi nyusahkeun sareng aranjeunna sering ngabenerkeun diri dina sababaraha taun.

Komplikasi séjén anu mungkin tina umbilicus sateuacan tunggul ari ragrag nyaéta omphalitis. Ieu mangrupikeun inféksi anu jarang tapi ngancam kahirupan sareng peryogi perawatan darurat. Tanda tina jenis ieu inféksi:

  • redness atanapi discoloration
  • perdarahan terus-terusan
  • ambeu goréng
  • tenderness dina tunggul atawa beuteung tombol

Sababaraha minggu sanggeus tunggul ari ragrag granuloma umbilik bisa muncul. Ieu mangrupakeun lump beureum, henteu aya rasa nyeri tina jaringan. Dokter anjeun bakal mutuskeun naha sareng kumaha ngubaranana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.