Naha anjeun terang yén linea alba parantos aya sateuacan anjeun hamil?

Garis alba kakandungan

Éta tiasa némbongan nuju trimester kadua kakandungan, janten langkung pas antara bulan kaopat sareng kagenep, sareng panyababna nyaéta hormon, sapertos kitu seueur pisan parobihan sanés anu nalika kakandungan urang tiasa niténan dina awak awéwé anu hamil; sakumaha anu parantos kami mairan dina mini tulisan ieu, anu alami mangrupikeun variasi leutik ieu, sanaos upami (dina hal ieu) miara kulit, urang bakal ngalakukeun éta pikeun ngaraos rada saé. Urang nyarioskeun anu disebut linea alba (atanapi linea nigra), anu henteu langkung ti éta 'garis' anu dimimitian di pubis sareng tiasa ditungtungan dina bujal, atanapi bahkan sakedik langkung luhur: dina diafragma.

Éta henteu matak pikahariwangeun, sanaos pikeun sababaraha awéwé éta ngaganggu; tapi anu anjeun sadayana kedah terang nyaéta anu leres-leres kajadian nyaéta garis subuh parantos aya sateuacan urang nyandungUrang ngan ukur henteu ningali éta sabab ampir teu katingali kusabab warna na hérang, éta kakandungan anu nyababkeun médan warna, kusabab kanyataan yén tingkat progesteron sareng estrogén (sareng ku éta melanin) ningkat. Naha anjeun nyarios yén anjeun parantos hamil sareng teu acan kaluar?

Ieu kusabab henteu muncul di sadaya awéwé, sanaos perséntase ibu hamil anu luhur pisan bakal ngalaman parobihan hormonal anu mangaruhan kulit (freckles, robih warna areola, chloasma, jsb.); Linea nigra tiasa langkung jelas dina awéwé kulit hideung, sareng dina kaayaan naon waé saatos ngalahirkeun, éta condong ngaleungit saeutik-saeutik. Jalur ieu henteu matak pikahariwangeun, ogé moal ngaganggu kasihatan indung atanapi orok, naon anu tiasa dianggap teu pikaresepeun? Nya, henteu, upami anjeun nganggap éta salaku bagian tina parobihan anu khas dina tahap ieu; Upami anjeun nampi aranjeunna sareng yakin yén awak awéwé hamil éta éndah, anjeun panginten moal ngagaduhan masalah nalika ningali dina eunteung.

Tangtosna: aya sababaraha kabiasaan anu kedah anjeun nganut, sapertos ngajaga kulit anjeun tina pangaruh radiasi panonpoé, sahingga pigménna henteu diperparah, sareng henteu leres-leres ngarusak dermis, janten tong ragu ngagunakeun krim kalayan faktor panyalindungan , khususna dina dinten-dinten radiasi anu sengit pisan, sareng / atanapi tina usum dimana urang condong mendakan diri urang sorangan pikeun nyingkahan panas (nyaéta, Spring). Di sisi séjén, a tuang séhat ogé penting; kalayan loba pisan kadaharan anu asalna ti vegetasi, sareng utamina anu euyeub ku asam folat, sabab vitamin ieu ngabantosan pikeun ngontrol pigménan. Éta aya contona dina buah jeruk, sayuran daun héjo, wortel, brokoli, sareng seueur sayuran anu sanés.

Sakumaha anjeun parantos terang, hidrasi anu saé ogé penting pisan ... di luar (krim pelembab atanapi losion) sareng di jerona, nginum seueur cai.

Gambar - jeremykemp


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.