Embah; Kuring miharep anjeun salawasna sareng kuring

Buyut sareng putu dina sapédah leumpang di kebon.

Naha anjeun terang naon deui anu kuring gaduh, mbah? Abdi gaduh anjeun, kuring ngagaduhan anjeun anu masihan kuring seueur.

Surat kanggo akina

Dear akina,

Kami, sakumaha hartosna anjeun, mojang béntang, incu awéwé munggaran anjeun. Anjeun nyauran kuring éta sabab unggal-unggal kuring badé ngadatangan anjeun kuring naroskeun anjeun ningali béntang. Di kota aranjeunna henteu katingali jelas pisan, sareng anjeun sigana aranjeunna tiasa dihubungi sareng anu ngayakinkeun kuring. Sadayana sigana langkung tenang sareng tanpa seueur komplikasi. Kuring sadar, tina naon anu anjeun sareng Eyang ngawartosan yén éta henteu salawasna sapertos kieu. Tangtosna anjeun parantos damel seueur sareng anjeun ngalaman waktos anu sesah.

Kolot nyarios ka kuring yén sateuacan anjeun kedah bajoang pisan sareng henteu aya satengah tina naon anu anjeun lakukeun ayeuna. Anjeun hirup ngalangkungan perang, anjeun lapar, anjeun ceurik, anjeun henteu tiasa angkat ka sakola sabab anjeun kedah damel. Ayeuna anjeun nyarios yén kami ngagaduhan sadayana sareng urang ngeluh. Kadang-kadang anjeun nyieun kuring ningali kumaha untungna kuring. Anjeun nyarios ngeunaan nini salaku awéwé bajoang, anu ngagedékeun murangkalihna nyalira sabab damel salami mangtaun-taun di luar Spanyol. Anjeun nyarios ngeunaan nini yén anjeunna panaratas, Anu merjuangkeun janten sanés ngan saukur ibu rumah tangga, ogé pamajikan anjeun, tapi madre sareng awéwé, kuat sareng gagah.

Anjeun henteu terang kumaha bagja kuring nalika Ibu atanapi Bapa mutuskeun nyéépkeun dinten sareng Éyang sareng anjeun. Di bumi anjeun, di kampung, kuring gaduh waktos anu saé, langkung saé tibatan nalika anjeun sumping ka bumi. Di kota aya seueur deui anu kedah dilakukeun sareng kuring tiasa di luar ruangan unggal waktos, lumpat, baseuh di walungan, ngagolér di sawah, tuang sato tatangga sapertos hayam sareng sapi ... Naha anjeun terang Buyut éta Abdi gaduh rerencangan anu teu kantos ningali hayam? Di bumi biasa ngambekan setrés sareng jadwal anu kaku iraha henteu libur. Anjeun teras-terasan hoyong maén kartu atanapi marmer sareng kuring. Ayeuna aranjeunna henteu akur sareng pertandingan éta, kuring ogé henteu saé pisan pikeun aranjeunna, tapi kuring ningali anjeun seuri sareng kuring resep pisan. Anjeun katingalina langkung ngora ...

Nini sok ngadamel cookies atanapi kuéh kanggo kuring, sareng nalika dugi ka wengi di bumi, Ibu ambek kusabab kuring henteu hoyong tuang tuang, bahkan beuteung kuring kadang nyeri. Anjing sok luncat ka kuring sareng hoyong kuring ngalungkeun bal ka aranjeunna sareng anjeun ngagorowok aranjeunna sabab anjeun sieun aranjeunna ngahaja ngalungkeun kuring kana taneuh. Éta ageung pisan sareng beurat. Abdi resep lumpat sareng aranjeunna sareng angkat babarengan nyandak jalan-jalan di gunung.

Imah anjeun teras-terasan bau kembang anu anyar dipetik sareng buah seger. Nini resep nempatkeun vas di unggal rohangan sareng pastikeun katingali geulis. Nini sok naros ka kuring supados nyandak karinjang buah musiman ka kolot. Teras ibu ngadamel kuring jus sareng leueur kanggo camilan anu kuring resep sareng nalika réréncangan kuring sumping ka imah aranjeunna inuman anu sami sareng kuring.

Embah, naha anjeun bagja sakumaha budak leutik sapertos kuring? Abdi gaduh seueur hal. Abdi gaduh cocooan, réréncangan kanggo ulin di sakola, bumi anu pinuh ku kanyamanan, kota, dulur-dulur kuring sareng paman ... Dina usum panas kuring gaduh waktos anu hébat di kolam renang anjeun. Kuring némbak sareng anjeun sareng anjeun maénkeun hiu. Nini nanyakeun anjeun henteu kedah nyobian pisan nyieun sora sareng gerak, tapi jiwa anjeun mangrupikeun murangkalih sareng anjeun henteu maliré.

Kuring miharep anjeun salawasna sareng kuring. Nalika kuring sedih, anjeun nangkeup kuring sareng nyium kuring sareng anjeun henteu keukeuh naros ka kuring naha kuring henteu resep nyarios. Anjeun tiasa henteu malire kana paréntah bapak pikeun henteu masihan kuring permén atanapi soda, anjeun terang yén pikeun sapoé moal aya anu kajadian ka kuring. Sareng carita anu anjeun ngajar kuring? Anjeun henteu maca kuring libros bahkan henteu masihan kuring tablet, anjeun carioskeun ku kuring. Éta anu pangsaéna sareng paling imajinatif anu kuring kantos nguping! Anjeun nyarios éta carita leres ti jaman budak. Abdi henteu resep nonton tipi sareng anjeun, anékdot anjeun langkung saé.

Naha anjeun terang naon deui anu kuring gaduh, mbah? Abdi gaduh anjeun, kuring ngagaduhan anjeun anu masihan kuring seueur. Seueur mah amigos Aranjeunna henteu ngagaduhan nini-nini, aranjeunna sedih sareng aranjeunna nyarios hoyong maénkeun sareng aranjeunna sapertos kuring. Hatur nuhun akina pikeun aya di dieu sareng naon anu anjeun ngajar kuring. Kolot tiasa ngandelkeun anjeun, sanaos anjeun capé, anjeun henteu pernah ngawartoskeun aranjeunna henteu. Kuring miharep Buyut, anjeun salawasna aya di sisi kuring. Anjeun nyarios yén anjeun moal pernah angkat, tapi kuring terang yén hiji poé kuring moal ngasaan ciuman anjeun sapertos ayeuna, janten dinten ayeuna kuring henteu hoyong lirén masihan aranjeunna.

Senang nini-nini. Abdi bogoh ka anjeun. Abdi bogoh ka anjeun Buyut.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.