Diét lemes kanggo murangkalih: kumaha, iraha sareng kunaon

Virus beuteung di barudak

Kalayan sumping taun ajaran anyar, pilek sareng sagala rupa virus sumping deui di murangkalih, sapertos pilek, otitis, konjungtivitis sareng sagala rupa virus burih. Sakumaha hoyong nyingkahanana, praktis teu mungkin pikeun anak anjeun katépaan sababaraha kali salami kursus. Anjeunna mikir yén murangkalih henteu palalinter salaku aturan sareng ngabagi botol cai, alat ampuh sareng sagala anu aya.

Hiji-hijina hal anu anjeun tiasa lakukeun salaku padika pencegahan nyaéta, ningkatkeun pertahanan anak anjeun dumasar kana pola makan anu saé. Salaku tambahan pikeun ngajarkeun anjeunna sababaraha kabiasaan kabersihan anu saé, sapertos nyeuseuh panangan saatos nganggo kamar mandi sareng sateuacan tuang. Sésana, anjeun ngan ukur tiasa ngantosan virus anu pikasieuneun dina gilirannana sareng polah sakali éta némbongan nyalira. Dina kasus virus lambung, biasana dirawat kalayan diét lemes sareng sérum anu mana éta tiasa pulih mineral sareng éléktrolit anu leungit.

Naon diet lemes?

Nalika nyarioskeun ngeunaan diet anu lemes, rujukan pikeun sajenis diet anu hipu sareng henteu ngambek kana lambung. Sangkan lambung tiasa langkung assimilate tuangeun anu dicerna, sahingga, masalah umum tina nyerna lalaunan dikirangan. Nyaéta, ngalangkungan tuangeun anu enteng sareng cara masak, padamelan beuteung rusak akibat tina virus anu nyerang éta dipermudah.

Diét anu lemes henteu ngan ukur diwangun ku jinis kadaharan anu didahar, cara cara masak bahan pangan ogé penting. Sadaya ieu babarengan, ngamungkinkeun murangkalihna cageur tina virus anu mangaruhan anjeunna tanpa kaleungitan nutrisi sareng henteu nyandak résiko sanés sapertos dehidrasi.

Diét kelenjar

Maka, upami anjeun kedah masihan murangkalih diét anu lemes anjeun kedah masak nganggo salah sahiji metode ieu:

  • Dikukus
  • Digodog
  • Dipanggang ckalayan saeutik pisan minyak
  • Dipanggang

Dina naon waé, jumlah minyak pikeun nganggo kedah minimum sareng teras-terasan nganggo minyak kualitas sapertos minyak zaitun parawan tambahan.

Nalika diét lemes dianggo pikeun murangkalih?

Diét lemes éta dipaké dina kasus dimana aya masalah lambung, biasana kusabab virus. Nalika virus nyerang sistem pencernaan, gejala utami nyaéta utah sareng birit. Supados murangkalih kaleungitan seueur nutrisi, mineral, cairan, sareng sajabana, anu ngagaduhan résiko serius yén anak ngalaman déhidrasi.

Diét anu langkung ringan sapertos kieu, mantuan dina prosés asimilasi dahareun nalika nembus burih, Anu jengkel dina waktos éta salaku akibat tina virus. Ku cara kieu, murangkalih pulih dina sababaraha dinten sareng nalika éta ngalakukeun éta, éta kéngingkeun nutrisi dasar sareng hidrasi ésénsial supados kaséhatan umum na henteu kapangaruhan.

Diidinan tuangeun

Kadaharan anu tiasa dilebetkeun kana diét anu lemes nyaéta jelema dianggap astringent. Ieu mangrupikeun kadaharan anu paling disarankeun pikeun ngubaran masalah burih:

  • Lauk bodas, dipanggang, digodog atanapi dipanggang. Anggo minyak saeutik pisan sareng henteu aya uyah, anjeun tiasa nambihan sababaraha rasa ku percikan jeruk nipis
  • Turki atanapi dada hayam, dipanggang atanapi dipanggang
  • Sangu bodas pindang
  • Wéb pindang
  • Tina buah-buahan, anu disarankeun pikeun pangaruh astringénna nyaéta cau sareng apel
  • Yoghurt

Hidrasi ogé penting pisan, sabab ku diare sareng utah seueur cairan anu leungit. Mangga nyiapkeun larutan sérum basa di bumi, Supados anak tiasa ngirangan éléktrolit, mineral sareng nutrisi anu leungit. Resep na saderhana, anjeun ngan ukur kedah:

  • 1 liter cai
  • jus tina 2 lemon
  • ciwit uyah
  • 2 séndok gula
  • Sakedik tina bikarbonat

Tinggalkeun sérum siap sareng pastikeun yén anak nyandak nalika siang dina sips leutik. Upami anjeun resep, di apoték anjeun tiasa mendakan batu bata sérum anu parantos siap. Salaku tambahan, anjeun tiasa mendakan éta dina rasa anu sanés sareng dina jarami anu aranjeunna lebetkeun, probiotik ditambihkeun anu bakal ngabantosan burih murangkalih ka normalitas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.