Diét séhat pikeun ibu-ibu anu nyusuan

Nyusuan

Ti saprak anjeun terang yén anjeun hamil, anjeun mimiti milari inpormasi ngeunaan tuangeun diantara seueur patarosan sanés. Di dokter, anjeun nampi seueur saran ngeunaan hal ieu sareng, sacara umum, awéwé biasana ogé terang ngeunaan tuangeun sareng nutrisi nalika kakandungan. Tapi pas orok asup ka dunya, indungna lirén teu nampi inpormasi ngeunaan hal éta sareng seueur awéwé mendakan diri "nyalira dina nyanghareupan bahaya."

Normal yén seueur mamang timbul kumaha kedahna dahar nalika nyusuan orok anjeun. Sacara umum, henteu seueur inpormasi anu biasana dipendakan ku dokter, kecuali upami anjeun nyalira nyalira. Ku alatan éta, mamang ngeunaan rasa susu némbongan atanapi upami aya tuangeun tiasa ngabahayakeun orok, diantarana waé.

Kusabab ieu, kami badé nawiskeun anjeun sababaraha tips tuang séhat kanggo ibu-ibu anu dina laktasi lengkep. Upami ieu hal anjeun, anjeun ogé bakal mendakan sababaraha pilihan pikeun nyiptakeun ménu idéal pikeun tahap khusus ieu.

Dahar nalika lactation

Dahar nalika nyusuan

Upami anjeun parantos nuturkeun diet anu séhat salami kakandungan anjeun, teraskeun ayeuna. Leres anjeun parantos tiasa tuang tuangeun anu dugi ka ayeuna anjeun parantos "haram" sapertos sosis atanapi sushi. Tapi sanésna diét anjeun kedah rupa-rupa sareng saimbang pikeun tetep séhat. Di sisi anu sanésna, aya sababaraha produk anu anjeun henteu kedah inuman nalika nuju nyusuan, dina tulisan ieu anjeun bakal mendakan inpormasi ngeunaan éta.

Salaku tambahan, disarankeun éta kalebet tuangeun anu tangtu anu nyayogikeun suplemén tina sababaraha zat dasar sapertos kalsium. Émut yén susu anu ngahasilkeun awak anjeun sacara gizi sampurna pikeun orok anjeun, henteu paduli naon anu anjeun tuang. Nanging, upami anjeun henteu tuang saé nyalira, anjeun panginten aya kakirangan sareng masalah anu diturunkeun di hareup.

Naha kuring kedah tuang deui nalika nyusuan?

Anjeun leres henteu kedah tuang deui, tapi langkung saé. Nyaéta, anjeun kedah tetep kuat sareng enerjik, sareng anjeun ngalangkungan ieu tina tuangeun. Nanging, disarankeun pikeun ibu-ibu perawat kéngingkeun sakitar 500 kalori salami periode ieu. Tapi ati-ati, sok tuang tuangeun anu séhat sareng hindarkeun olahan, amis, digoréng, jst.

Kadaharan anu séhat

Diét anu saimbang sareng séhat nalika nyusuan kedah diantarana:

  • Buah-buahan, sayuran sareng sayuran: Ku cara ieu anjeun bakal kéngingkeun vitamin, mineral, serat sareng asam folat, penting dina periode ieu.
  • Karbohidrat: Pikeun nyumponan kabutuhan énergi unggal dinten. Coba candak anu rumit, sapertos séréal, béas, roti, kentang pindang, sareng sajabana.
  • Protéin: Penting pisan sahenteuna 2 sérah sapoé, anjeun nampi éta tina tuangeun sapertos daging, lauk atanapi endog.
  • Produk susu: Penting pikeun nutupan kabutuhan kalsium, candak antara 4 sareng 5 porsi sadinten. Anjeun tiasa inuman susu atanapi produk turunan.
  • Minyak lemak ésénsial: Candak lauk kalayan kandungan Omega 3 sapertos luhur sapertos lauk biru, minyak zaitun parawan, kacang sareng sajabana.

Pilihan ménu pikeun ibu-ibu perawat

Ieu sababaraha ideu anu tiasa dibentuk dina menu sadidinten. Anjeun tiasa adaptasi saluyu sareng karesep sareng karesep anjeun, kalayan tumut kana akun kadaharan anu paling séhat pikeun anjeun sareng orok.

Sarapan:

  • Kopi sareng susu + roti bakar sareng kéju bodas sareng kalkun tiis + jus alami
  • Ngocok atanapi jus buah sareng sayuran + susu atanapi inuman kécap
  • Pancakes oat cau + kopi sareng susu

kadaharan:

  • krim sayur + dada hayam bakar + buah seger
  • Endog orak nganggo asparagus, endog sareng supa + salmon bakar + yoghurt
  • Spaghetti carbonara + salad buah

dahar peuting:

  • Sandwich hayam bakar Wholegrain, sayuran sareng kéju enteng + yoghurt
  • Krim waluh + Omelet Perancis + nanas alami
  • Sup hayam atanapi sayuran buatan imah + anggang hake + yoghurt

Di tengah wengi anjeun tiasa gaduh yogurt ku sakeupeul kacang atanapi latte, salami éta didéaffein.

Pikeun snack, hal anu paling disarankan nyaéta anjeun milih bubuahan sapertos apel atanapi cau, anu bakal nyugemakeun anjeun sareng masihan énergi dugi ka waktos tuang.

Anu penting nyaéta anjeun nyobian tuang tuangeun sakumaha alami anu mungkin, kumargi cara ieu anjeun bakal tetep séhat nalika anjeun kéngingkeun sosok anjeun saatos kakandungan. Sareng tangtosna, anjeun bakal nawiskeun kadaharan anu pangsaéna pikeun orok anjeun, anu mangrupikeun hal anu paling penting dina mangsa ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.