Dina naon umur barudak bisa ninggalkeun sakola nyalira

Iraha barudak tiasa kaluar sakola nyalira

Nalika murangkalih ageung, aranjeunna kedah diidinan nyandak tanggung jawab anu tangtu. Kaasup anu aya hubunganana sareng perawatan anjeun nyalira. Leuwih ti masalah umur, éta masalah kadewasaan jeung tanggung jawab sarta di unggal anak éta béda, paduli sabaraha heubeul aranjeunna. Ku alatan éta, penting pisan pikeun nyiapkeun aranjeunna janten otonom ti umur ngora.

Patarosan sapertos dina umur sabaraha murangkalih tiasa ninggalkeun sakola nyalira, mangrupikeun hal anu sadayana kolot naroskeun ka dirina dina sababaraha waktos. Kusabab euweuh urusan sabaraha rék ngajaga aranjeunna, éta penting yén maranéhna diajar ngurus diri, pikeun mastikeun kasalametan maranéhanana sarta tanggung jawab naon maranéhna ngalakukeun. Sareng ieu ngan ukur dihontal upami aranjeunna diidinan ngalaksanakeun tugas-tugas anu tangtu.

Iraha barudak tiasa kaluar sakola nyalira

Ninggalkeun sakola

Barudak tiasa kaluar nyalira sakola luhur nalika aranjeunna cukup dewasa pikeun ngurus diri. Ku sabab kitu, samemeh aya atikan saperti diajar nyebrang jalan kalawan aman, jeung saha nu kudu atawa teu kudu patali atawa henteu. naon anu bisa maranéhna ngalakukeun sanggeus ninggalkeun sakola nepi ka imah. Kusabab sanaos janten hal anu aranjeunna laksanakeun unggal dinten ti mimiti sakola, nalika aranjeunna ngalakukeunana sareng sawawa aranjeunna janten automaton, aranjeunna henteu perhatikeun naon anu aranjeunna lakukeun.

Sateuacan mutuskeun anak anjeun siap ninggalkeun sakola nyalira, nyandak kuis. Robah rutinitas unggal dinten, ngantepkeun murangkalih nyandak kaputusan tanpa disadari. Ku cara ieu anjeun bakal tiasa mariksa naon kakuranganna pikeun ngerjakeunana sareng naon kakuatanana pikeun nguatkeunana. Anjeun kedah mastikeun yén éta terang kumaha meuntas aman, tanpa kacau, teu narima nanaon ti strangers atawa kumaha carana nepi ka imah aman. Ieu mangrupikeun léngkah penting, sanaos aya deui.

Teu sarua ninggalkeun sakola jeung boga imah di hareup anjeun, dimana lalampahan teu nyokot leuwih ti sababaraha menit jeung dimana anak bisa dina lingkungan aman, ti kudu nyieun lalampahan leuwih panjang. Upami sakola anjeun jauh ti bumi sareng anjeun kedah nganggo angkutan umum, leumpang lila atawa naék sapédahAnjeun kudu ngadagoan saeutik deui mun ngantep anak anjeun ninggalkeun sakola nyalira.

Naha aya umur anu cocog?

Budak awéwé meuntas jalan

Kusabab unggal murangkalih béda, anjeun henteu kedah ngageneralisasi ku cara naon waé. Pikeun ninggalkeun sakola nyalira, murangkalih kedah gaduh kamampuan pikeun ngaréspon bahaya anu tangtu, ogé kadewasaan. Ieu lain sual umur, sabab sababaraha barudak boga ciri ieu dina 8 taun heubeul na aya deui nu leuwih budak nepi ka mangsa rumaja. Janten henteu gampang pikeun mutuskeun upami waktosna parantos sumping ngan ukur ningali umur anjeun.

Anjeun ogé kedah kabawa ku kulawarga anu sanés, sabab kaayaan masing-masing tiasa bénten pisan. Barudak anu boga adi ngora biasana nyandak kana tanggung jawab tangtu yén barudak unik aranjeunna teu boga. Kusabab éta langkung umum pikeun aranjeunna kedah ngurus budak leutik atanapi diajar ngalakukeun tugas di bumi ti leuleutik.

Pamustunganana, éta mangrupikeun léngkah anu penting pikeun kadewasaan, tapi henteu kedah rurusuhan. Lamun kaayaan anjeun béda jeung Anjeun peryogi putra anjeun ninggalkeun sakola nyalira, mangka anjeun kudu mastikeun eta geus disiapkeun. Pajarkeun anjeunna aturan pendidikan supir, pastikeun anjeunna terang kumaha ngajaga kasalametanna nalika anjeunna kedah mulih sakola atanapi ngamimitian tugas-tugas alit anu anjeunna tiasa latihan.

Gaduh anjeunna ngajalankeun tugas-tugas anu kalebet kaluar ti bumi nyalira, sapertos balanja roti. Nalika anjeunna ngalaksanakeun tugas éta kalayan saé, anjeun tiasa naroskeun anjeunna langkung jauh, ka toko dimana anjeunna kedah nyebrang jalan pikeun ningali naha anjeunna ngalakukeun éta ogé. Anjeun oge kudu ngadalikeun lamun nyaho kumaha carana nanganan duit, lamun anjeun sadar bahaya na upami anjeun gaduh kamampuan pikeun ngaréspon kana kajadian anu teu disangka-sangka. Sadayana murangkalih kedah ngaliwat, janten langkung saé murangkalih sok disiapkeun pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)