Nepi ka umur sabaraha anjeun tiasa janten indung?

reuneuh

Aya warta anu héran sareng éta sababna aranjeunna ngurilingan dunya: sababaraha taun ka pengker awéwé janten headline sabab anjeunna ngalahirkeun di 60. Bayangkeun pamandangan indung-nini ieu anu ngalaman kakandungan dina umur anu maju. Di bagian séjén dunya, Abdi émut kasus hiji awéwé leuwih 50 taun heubeul anu mutuskeun pikeun mibanda kembar sorangan, manéhna posisi ékonomi pohara alus sarta pakasaban stabil. Sanajan kitu, sababaraha taun sanggeus ngalahirkeun, manéhna maot ngadadak sahingga barudak ditinggalkeun tanpa indung dina umur pisan dini. ngalakukeunNepi ka umur sabaraha anjeun tiasa janten indung??

Kasus-kasus ieu sareng anu sanésna nyababkeun rumusan patarosan ieu anu kalebet henteu ngan ukur masalah biologis tapi ogé masalah étika sareng manusa. Saha nu boga hak leuwih? Naha kahayang indung patut pikeun masa depan budak anu paling dipikaresep bakal ditinggalkeun tanpa indungna sateuacan dewasa? Masalah ieu parantos nyababkeun perdebatan anu hébat di masarakat sareng seueur pendapat ngeunaan éta. Jawabanna beda-beda ti perawatan kaséhatan dugi ka résiko pikeun indung sareng orok, ogé perawatan jangka panjang sareng beban barudak anu kedah ngurus kolotna awal-awal, sahingga ngabalikeun peran sateuacan waktosna. Lajeng aya alam, nu wijaksana sahingga ngamungkinkeun kakandungan alam ngan nepi ka umur nu tangtu.

Kakandungan, umur sareng ménopause

Sakumaha anu kuring nyarioskeun ka anjeun, alam mangrupikeun wijaksana sareng éta naha nalika urang naroskeun ka diri urang hDugi ka umur sabaraha awéwé tiasa janten indung? ngan aya hiji jawaban, sahenteuna lamun urang nganggap kakandungan alam. Wanoja tiasa hamil nalika anjeunna subur, nyaéta, dugi ka ménopause. Ieu ngandung harti yén anjeun bakal eureun menstruasi alatan tingkat hormon low. Di sisi séjén, ménopause ogé nandaan tungtung ovulation.

Kakandungan lumangsung salila disebut periode ovulation, nyaeta, nalika, dina siklus subur anjeun, ovulation lumangsung. Ku kituna, endog bisa dibuahan ku spérma lamun hubungan seksual lumangsung dina mangsa éta. Ieu periode paling subur pikeun awéwé sarta lasts rata-rata hiji minggu, kalawan ovulation dina dinten 14 tina siklus. Beda sareng lalaki, anu ngahasilkeun spérma sapanjang hirupna, awéwé ngagaduhan sajumlah endog ti mimiti lahir sareng éta kumaha aranjeunna. awéwé subur dugi aranjeunna eureun ovulating. Lajeng ménopause lumangsung sarta ti moment éta awewe teu bisa jadi indung.

Sanajan ieu aturan, kabeneran aya nu salaku awéwé maju dina umur, endog sésana jadi heubeul atawa gagal, hal anu lumangsung utamana sanggeus 35 taun. Ti umur ieu, awéwé mimiti jadi kurang subur sanajan aya loba kakandungan anu lumangsung sanggeus umur ieu. Teu kitu jeung ménopause, sakali éta lumangsung euweuh kasempetan pikeun awéwé pikeun reuneuh.

Kakandungan jieunan sareng umur

Lamun datang ka pregnancies in vitro atawa ngaliwatan sagala métode jieunan sejenna, euweuh wates tapi moral pikeun umur di mana hiji awéwé bisa jadi indung. Ku sabab kitu, di loba nagara aya undang-undang anu netepkeun wates-wates pikeun ngahindarkeun kasus-kasus ieu anu engkéna sumebar di sakumna dunya. ngalakukeunNepi ka umur sabaraha anjeun tiasa janten indung? dina kasus ieu? Teu aya jawaban anu pasti, sigana waé pikeun nganggap kaséhatan komprehensif anak di hareup. Hiji hal nyaéta indung anu umurna 40 atanapi 45 taun sareng anu sanésna nyaéta indung-nini anu bakal kawatesanan nalika ngiringan barudak anu ngora pisan dina kahirupan sapopoe.

Di sisi anu sanés, aya masalah anu disebatkeun, kumargi ibu-ibu anu sepuh pisan gaduh harepan hirup anu langkung pondok tibatan indung ngora, sareng kamungkinan murangkalih ieu janten yatim dina jangka pondok atanapi sedeng.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.