Kandidiasis popok: naon éta sareng kumaha carana nyingkahanana

Kandidiasis popok

Candidiasis mangrupikeun inféksi anu tiasa némbongan dina orok dina bagéan awak, khususna biasana nembongan di daérah anu paling lembab. Ieu ditembongkeun utamina salaku inféksi kapang popok kalayan bintik beureum sareng di daérah sungut kalayan bintik bodas.

Dina sababaraha tahap orok urang pasti ngalaman inféksi kapang popok dina sawatara titik dina kahirupan anjeun. Kaayaan ieu dibarengan ku Uap anu ageung dina daérah popok, jadi sangsara tina éta nyababkeun seueur iritasi pikeun barudak leutik. Kadang-kadang éta lumangsung sababaraha kali sareng anjeun kedah nyandak tindakan drastis pikeun ngeureunkeun masalah.

Naon inféksi kapang popok?

Éta mangrupikeun inféksi anu disababkeun ku jamur Candida albicans. Bakteri ieu mangaruhan dina bentuk iritasi anu parah pisan di daérah palangkangan, alat kelamin, anus sareng beuteung handap. Biasana nembongan di sakumna daérah anu nutupan popok orok da éta sababna disebut popok kandidiasis. Teu kedah bingung ku iritasi popok.

Éta hadir kalawan baruntus, iritasi, atanapi ruam jerawat alit anu katingali semu beureum atanapi layu nalika anjeunna teuing jengkel. Anjeun kedah ngaraos seueur panyamaran sareng pembakaran di daérah éta sahingga langkah-langkah penting kedah gancang dilakukeun pikeun meringankeun pamekaranana.

Naha éta dihasilkeun?

Éta mangrupikeun inféksi anu lumangsung di daérah popok akibat tina kesang goréng. Popok mangrupikeun panyabab yén daérah anu nutupan éta henteu tiasa napas sacara normal, tah mun rada teu ati-ati kulit hipu orok janten rentanea emih sareng tai sahingga janten katépaan. Upami popok henteu dirobih langkung rutin, panyakit ieu tiasa némbongan dirina langkung rutin.

Kandidiasis popok

Alesan sanés anu urang tiasa mendakan nyaéta iraha tinja asam pisan anu aya (biasana diaré) atanapi nalika kiih kuat pisan kalayan sanyawa kimia na, amonia. Réaksi kimia sabun atanapi produk sanés ogé tiasa ngambek parah daérah, siga popok tiasa ditampi ketat pisan sareng ketat dina awakna. Asupan antibiotik ku alit atanapi dina waktos lactation ku indung tiasa nyababkeun gangguan anu ngahasilkeun inféksi ieu.

Tips pikeun nyegah inféksi kapang

Jelas yén léngkah utama pikeun nyegah éta nyandak ukuran nganggo popok. Anjeun kedah nyobian robih dugi ka langkung ageung y pilih popok anu masihan jaminan nyerep langkung ageung. Pas anjeun perhatoskeun yén orok parantos meredihkeun dirina, anjeun kedah nyobian miceun éta gancang-gancang.

Unggal-unggal popok kedah dicabut, nuturkeun beberesih ketat. Perlu dicobian henteu nganggo tisu kusabab jinis sanyawa anu tiasa ngairitasi, janten beberesih ku bolu lemes bakal idéal. Kami bakal ngabersihan daérah éta ku cai sareng upami aya anu nganggo sabun khusus sareng nétral supados henteu ngairitasi daérahna sareng écés sateuacan nempatkeun popok, anjeun kudu mastikeun yén daérah lengkep garing.

Upami éta dina panangan anjeun, cobi tinggalkeun budakna henteu nganggo popok sababaraha jam. Henteu aya anu langkung saé tibatan nyésakeun daérah di luar ruangan pikeun sababaraha waktos, salami anjeun parantos niténan yén orok parantos ngaraosan diri sorangan heula.

Kandidiasis popok

Tungtungna upami anjeun kedah nganggo popok coba lakukeun ku cara sapertos anu hawa beredar di jero, éta kalayan langkung lega, tapi kalayan ati-ati teu aya karugian. Popok anu teuing ketang henteu saé.

Perlakuan inféksi kapang popok

Anjeun kedah angkat ka murangkalih dokter anjeun pikeun ngaluarkeun upami éta iritasi saderhana atanapi inféksi kapang. Salep antikulat bakal diresepkeun pikeun ngubaran jamur sareng baktéri. Saatos beberesih anu hébat sareng ngagaringkeun daérahna ogé, krim ieu bakal dikaluarkeun pikeun ngubaran inféksi.

Ventilasi anu saé sareng beberesih daérah anu paling saé, tapi upami kondisina tetep krim antibiotik sareng kortikosteroid hampang kedah dikaluarkeun nepi ka tungtungna ngubaranana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.