Intoleransi gluten dina orok

Budak anu teu tahan kasabaran

Panyakit celiac atanapi naon anu sami, gluten Intolerance, nyaéta a karusuhan anu tiasa mangaruhan dina sagala tahap kahirupanmalah orok. Sakitar umur 6 bulan, susukan pelengkap dimimitian sareng salah sahiji kadaharan anu mimiti dikenalkeun nyaéta séréal.

Séréal munggaran ieu kedah anu henteu ngandung gluten, sapertos sangusabab gampang dicerna. Tapi saatos sababaraha minggu, anjeun ogé kedah ngenalkeun séréal anu ngandung gluten sareng éta dina hal ieu, nalika anjeun kedah merhatoskeun orok anjeun saatos unggal tepung, kumargi dahareun ieu tiasa nyababkeun Intoleransi pangan.

Henteu ngan éta, bubuka séréal bébas gluten condong saluyu sareng katuangan anu sanés sapertos buah-buahan atanapi sayuran. Janten penting pisan pikeun anjeun salawasna nuturkeun rekomendasi médis, anu nunjukkeun éta antara unggal kadaharan énggal anjeun kedah ngantunkeun sahenteuna 3 dinten. Ku cara kieu, anjeun bakal tiasa ngingetkeun upami jinis alergi atanapi intoleransi naon waé anu aya dina orok. Entong sono tip ieu ngeunaan dahar tambahan dina orok 6 bulan, aranjeunna bakal ngabantosan anjeun dina prosés ieu.

Intoleransi gluten

Kadaharan bébas gluten

Panyakit celiac, atanapi intoleransi gluten, nyaéta gangguan anu lumangsung dina sistim imun salaku réspon kana Intoleransi gluten. Bahan ieu aya dina sababaraha séréal sapertos gandum, gandum atanapi gandum antara lain. Sabenerna, gluten mangrupikeun nami kanggo protéin dina séréal ieu, anu nyababkeun teu sabar.

Éta orok ngagaduhan Intoleransi gluten tiasa bahaya pisan, kumargi salah sahiji akibatna nyaéta awakna henteu nyerep nutrisi anu diperyogikeun sareng si alit ngagaduhan masalah pertumbuhan kusabab alesan ieu. Ieu kusabab ketan ngarusak bagian tina peujit leutik anu disebut villi. Yén aranjeunna tanggel waler pikeun nyerep sadaya nutrisi anu dicerna tina tuangeun.

Gejala panyakit celiac dina orok

Dina murangkalih sepuh sareng déwasa, panyakit celiac manifests dirina lumayan katingali sareng nyata, tapi dina orok éta tiasa langkung sesah pikeun niténan panyakitna. Ku alatan éta, penting pisan pikeun anjeun ngawaskeun orok anjeun sacara raket, ngukur beurat awak sareng jangkungna rutin pikeun mariksa yén tumuhna cekap. Anjeun ogé kedah ngawaskeun suasana haté saatos tuang, janten anjeun tiasa nyatet gejala anu jelas sapertos kieu:

Kasakit celiac dina orok

  • Orok ngagaduhan mencret sareng ieu pas sareng ngenalkeun séréal sareng gluten dina tuangeun
  • Saatos tuang si alit kesel, ati-ati sabab tiasa lieur sareng sabab anu sanés. Nyeri beuteung tiasa disababkeun ku intoleransi gluten, tapi ogé pencernaan kolik atanapi goréng, contona. Pikeun milarian terang upami nyeri beuteung anjeun akibat tina séréal, hindarkeun katuangan sanés salami sadinten sareng anjeun bakal ngagaduhan ideu anu langkung jelas.
  • Si alit nunjukkeun listless tur jengkel
  • Éksim tiasa muncul dina kulit, biasana dina siku orok, tuur, atanapi butut
  • Gejala utami nyaéta ngareureuwas, anu tiasa nyababkeun kurang gizi sareng akibat negatif pisan kana kamekaran orok anjeun

Upami anjeun niténan salah sahiji gejala ieu dina orok anjeun, penting pisan anjeun nyandak anjeunna ningali dokter pediatrik na sareng koméntarkeun éta gancang-gancang. Coba jelas sacara rinci gejala anu anjeun parantos tiasa titénan, bahkan disarankeun pikeun nyerat upami éta parantos kajadian saatos tuang séréal atanapi tuangeun anu sanés. Ku cara kieu, dokter tiasa nyungkeun tés anu aya hubunganana sareng spesialis sahingga ngadeteksi masalah anu mungkin gancang-gancang.

Émut yén reureuh ngembangkeun fisikna tiasa mangaruhan daérah penting sanés. Iraha anjeun ngenalkeun katuangan énggal cobi catet, nalika anjeun parantos masihan, upami orok nampi éta, upami éta cocog sareng anjeunna atanapi ngarobih kotoranna atanapi kalakuanana saatos sababaraha jam. Sagala parobihan budak leutik anjeun tiasa janten gejala Terus di pikiran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.