Iraha Santo Cristian sareng naon hartosna

Harti ngaran

Kadang-kadang urang terang pisan ngeunaan nami naon anu bakal urang pasihan ka orok urang. Tapi dina kasus séjén éta leuwih pajeulit, sabab lamun urang resep sababaraha, teu gampang pikeun milih. Panginten salah sahiji cara pikeun ngalakukeun éta nyaéta terang langkung seueur ngeunaan nami anu disebatkeun, contona naon hartina atawa ti mana asalna sarta leuwih kawas Santo Cristian.

Anjeunna protagonis kiwari sarta éta Cristian mangrupikeun salah sahiji nami anu seueur sareng dina sababaraha basa. Kusabab dina masing-masing aranjeunna bakal gaduh perwakilan na. Janten upami anjeun resep sareng hoyong terang langkung seueur, waktosna pikeun anjeun cicing sareng mendakan sadayana anu anjeun peryogikeun sareng seueur deui.

Nalika Santo Cristian

Urang sadayana hoyong terang iraha santo nami urang dirayakeun. Sababaraha anu paling umum jelas pikeun urang, sareng sapertos kitu, seuseueurna tiasa émut tapi seueur anu sanés henteu. Ku kituna, dina hal ieu, Cristian dirayakeun dina 12 Nopémber sabab sabenerna sohor ku Saint Christian Polandia, dating ti abad ka-XNUMX. Ayeuna anjeun tiasa nyerat dina agenda anjeun supados anjeun henteu sono kana perayaan éta!

Suci jeung ngaran

Saha éta Saint Christian Polandia

Upami nami nyandak urang ka Polandia, maka urang kedah terang sajarah anu diciptakeun di dinya. Cristián nyaéta saurang lalaki anu ngarasa panggero Allah nalika anjeunna ngora pisan. Jadi saeutik-saeutik sanggeus diajar injil, manéhna mutuskeun pikeun mawa eta ka nagara séjén pikeun ngahontal jumlah maksimum jalma, ti dinya ka Polandia tapi ogé sakuliah Italia, dina raraga meunangkeun leuwih pengikut. Tapi anjeunna henteu nyalira dina jalur ieu, tapi kolega séjén ogé ngagabung sabab hayang ngarobah nagara maranéhanana ka Kristen.. Hiji padamelan anu nyandak bagian ageung tina hirupna. Leres yén aranjeunna henteu salawasna ngagaduhan panyumputan dina perjalanan anu aranjeunna rencanakeun.

Ku kituna maranéhna bisa kakeunaan loba jalma séjén anu teu mikir kawas aranjeunna. Hal anu sarua kajadian. Sakelompok bandit nganggap éta jalma anu ngagaduhan cukup koin atanapi kabeungharan sacara umum, janten aranjeunna nyerang aranjeunna nalika aranjeunna saré. Sanajan teu ogé dipikawanoh naha, tapi awak San Cristián teu kapanggih dina tempat anu sarua jeung babaturanana. Panginten sabab anjeunna anu tanggung jawab ngadamel tuangeun, anjeunna rada jauh. Janten kumaha waé, warga satempat anu tanggung jawab ngubur aranjeunna sareng saprak Cristian ngagaduhan kabangsaan Polandia, anjeunna dibawa ka kuil sareng janten patron Polandia.

Katedral Polandia

Naon hartina Santo Cristian

Ayeuna urang terang langkung seueur ngeunaan carita na, anu ditungtungan ku cara anu tragis. Hiji ngaran anu loba dipaké, utamana di beulah kulon jeung salaku harti urang bisa nyebutkeun yén éta téh 'pengikut Kristus' atawa ogé 'murid'. Hal anu leres-leres ngahartikeun kahirupan Cristián, sabab lalaki ieu, biarawan sareng syahid, dipikanyaho.

Tapi kudu disebutkeun yen anjeun ogé tiasa ngarujuk ka lalaki séjén kalawan ngaran anu sarua. Kusabab di wali Kristen aranjeunna muncul cara éta. Sanaos anu kasebat mangrupikeun salah sahiji anu paling penting, urang moal tiasa hilap Saint Christian of Douai, anu ogé milik jamaah Polandia. Sedengkeun di sisi séjén aya ogé Cristian I, anu raja Denmark.

Kualitas pakait sareng ngaran ieu

Kami parantos masihan koméntar kana hartos nami éta sorangan, tapi ciri-ciri atanapi kualitas-kualitas anu aya hubunganana sareng éta ogé teu tiasa kakurangan. Disisi lain Disebutkeun yén anjeunna mangrupikeun jalma anu bageur pisan ogé jujur. Tapi teu ngan éta, tapi ogé religiusitas nu mana babarengan jeung ngaran kudu disebutkeun. Tanpa ragu, cara anu sampurna pikeun ngajelaskeun kumaha kahirupan santo éta. Aranjeunna satia, agreeable, sarta delighted dina karakter.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.