Iraha ngarepkeun murangkalih mimiti ngabagi batur

barudak ngabagi bari maén

Babagi anu leres kalebet empati, kamampuan pikeun asup kana pipikiran batur sareng ningali hal-hal tina sudut pandang aranjeunna. Barudak jarang ngagaduhan empati leres sateuacan yuswa genep. Sateuacan waktos éta aranjeunna bagikeun sabab kolot kaayaan aranjeunna pikeun ngalakukeunana tapi henteu kusabab aranjeunna leres-leres hoyong ngalaksanakeunana. Entong ngarepkeun budak di handapeun umur dua atanapi dua satengah bakal gampang satuju pikeun ngabagi. 

Barudak di handapeun umur dua taun aya dina kaulinan paralel: aranjeunna maénkeun babarengan sareng murangkalih anu sanés, tapi henteu sareng aranjeunna. Aranjeunna hariwang ngeunaan dirina sareng harta banda sareng henteu mikirkeun naon anu dipikahoyong atanapi dirasa ku budak anu sanés. Tapi, dipasihan bimbingan sareng kamurahan, anu egois umur dua taun tiasa janten loma dina tilu atanapi opat taun. Nalika murangkalih mimiti saling maénkeun sareng damel babarengan dina maén, aranjeunna mimiti ningali nilai bagi.

Barudak anu gaduh kantétan kolot tiasa langkung peka kana kabutuhan batur sahingga tiasa langkung resep ngabagi. Atanapi aranjeunna ogé tiasa langkung sadar kana kabutuhan nyalira pikeun ngajaga rasa diri ku henteu kabagi. Langkung gampang dibagikeun ka batur anu kirang kuat tibatan anjeun atanapi kirang ngancam (nyaéta anak anu langkung ngora), anu datang tibatan duduluran, anak anu sepi tibatan anu nungtut ... Gumantung kana kalakuan budak.

Pikeun terang naha anak anjeun siap ngabagi, anjeun kedahna ningali naha anjeunna leres-leres siap tanpa nangtoskeun anjeunna. Komo nalika budak umur tilu atanapi opat taun, aranjeunna ngarepkeun bursa anu adil. Hormat sareng lindungan hak pikeun murangkalih anjeun ngagaduhan harta banda nyalira. Budak anjeun panginten henteu hoyongeun ngabagi cocooanna kusabab anjeunna resep kana éta sareng terang yén budak anu sanésna henteu tiasa merhatoskeunana bahkan bahkan tiasa ngarusak. Budak leutik tiasa mimiti ngabagi ti 3-4 taun, tapi éta moal saatos 6 taun nalika aranjeunna ngalakukeun éta kalayan senang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.