Kumaha kedah beuteung nalika kakandungan: teuas atawa lemes?

beuteung nalika kakandungan

Loba ibu anyar mindeng heran Kumaha kedah beuteung nalika kakandungan: teuas atawa lemes? Kakandungan mangrupikeun waktos seueur parobihan sareng révolusi hormonal anu penting. Salila bulan-bulan, beuteung robih sareng bentukna. Sensasi ogé robah kana waktu.

Aya waktos nalika beuteung karasaeun heuras sareng aya waktos karasa santai sareng lentur. Sensasina béda-béda ti awéwé ka awéwé, ogé ti kakandungan ka kakandungan. Naha aya waktos anjeun kedah hariwang? Naon kajadian nalika beuteung karasaeun teuas tur tense?

Beuteung dina bulan kahiji

Saluareun kabagjaan ngupingkeun béja kakandungan, sensasi fisik tiasa waé henteu pikaresepeun. Seueul, pusing atanapi kacapean anu ekstrim mangrupikeun sababaraha gejala khas kakandungan. Dina parobahan fisik, rasa karasa dina beuteung ogé bagian tina kaulinan dina sababaraha kasus. Éta sanés sensasi nyeri tapi tina tegangan anu tangtu anu ningkat, dina sababaraha kali, nalika bulan-bulan ngaliwat.
beuteung nalika kakandungan

Ieu mangrupikeun hal anu normal sareng aya hubunganana sareng parobihan alami dina awak, boh dina tingkat formasi plasénta sareng kamekaran rahim, ogé beurat sareng ukuran anu dicandak ku orok. Naon anu penting nalika analisa kedah kumaha beuteung nalika kakandungan, upami éta teuas atanapi lemes, nyaeta tumut kana akun inténsitas karasa.

Hal kahiji anu perhatikeun lamun beuteung bener teuas atawa ngan ngabareuhan. Aya waktos nalika beuteung saukur tightened. Bisa jadi sanggeus dahar dina kaayaanana misalna. Nalika beuteung ngabareuhan teu aya nyeri, sanaos teu ngarareunah. Beuteung ngabareuhan umumna nalika kakandungan, khususna dina bulan-bulan kahiji sareng kusabab parobahan hormonal. Éta ogé sering dina tahap ahir kakandungan sareng saatos tuang, sabab kirang rohangan dina beuteung sareng nyerna langkung laun. Alesan sejenna naha beuteung nalika kakandungan téh teuas Ieu alatan kabebeng, keram, manteng tanda jeung salila ngembangkeun rorongkong fétus.

Kontraksi jeung Braxton Hicks

lamun éta beuteungna teuas, rarasaan mangrupa salah sahiji tegangan mutlak. Anjeun tiasa ngaraos bédana ngan ukur ku ngagolér dina ranjang sareng gently mencét kana daérah sakitar bujal anjeun. Lamun wewengkon éta lemes, sagalana aya dina urutan sabab mangrupakeun tegangan kaayaan-spésifik. Di sisi séjén, lamun beuteung karasaeun teuas kawas batu sanajan di wewengkon bujal, éta hadé pikeun konsultasi dokter kandungan sabab bisa jadi kontraksi.

sakuduna beuteung nalika kakandungan Sakuduna lemes tapi aya kali nalika kontraksi pre-partum has muncul nu beuteung teuas. Dupi éta Kontraksi Braxton Hicks. Sanajan kitu, aya béda badag ngeunaan kontraksi kuli. Kontraksi Braxton Hicks mangrupikeun kontraksi inténsitas rendah anu tahan sakedap. Lamun ngagolér malah beuteung anjeun kamungkinan pikeun bersantai. Ogé, aranjeunna béda ti kontraksi kuli sabab henteu teratur sareng pondok-cicing. Éta bisa lepas ngeunaan 30 detik. Nyeri teu sumebar ka sakuliah awak saperti dina kontraksi kuli, tapi museurkeun kana beuteung jeung handap deui.

Tulisan anu aya hubunganana:
Rambut rontok nalika kakandungan

Braxton Hicks kontraksi kumisan, upami anjeun ngarasa aya sensasi aneh atawa sengit mangka waktuna konsultasi. ngalakukeunKumaha kedah beuteung nalika kakandungan?? Sacara umum lemes atawa kalawan sababaraha moments terasing tina tegangan. Upami anjeun ngarasa kontraksi teratur atanapi berkepanjangan sareng parah pisan, penting pikeun konsultasi ka dokter anjeun. Sarua lamun hese jeung anjeun ogé bewara faliran getih, muriang, nyeri, stiffness, sering urination, atawa seueul ulang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.