Naon gangguan sanés anu tiasa hirup bareng sareng OCD anak kuring?

sambel budak awéwé

Gangguan obsesip anu nyusahkeun (OCD) mangrupikeun kalainan anu langkung umum tibatan anu dibayangkeun ku kolot. Penting pikeun kolot pikeun ngémutan yén upami budak ngagaduhan OCD, teu aya anu disalahkeun, sabab éta henteu aya hubunganana sareng gaya kolot atanapi pendidikan anu ditampi ku budak di imah. Dina pengertian ieu, kudu dipikaharti yén teu kolot boh budakna teu disalahkeun. Éta mangrupikeun kalainan anu asalna ti neurobiologis sareng upami kaserang, pangobatan anu pas kedah diala.

Perlu ogé diperhatoskeun yén OCD tiasa hirup bareng sareng gangguan anu sanés di murangkalih sareng penting pisan pikeun mikawanoh aranjeunna supados murangkalih tiasa nampi perlakuan anu pas dina unggal kasus ku ahli kaséhatan méntal.

Sajumlah gangguan kaséhatan méntal sanésna sering kajadian sareng OCD. Nyatana, éta aturan, tibatan pengecualian, yén anak anjeun ngagaduhan sahanteuna hiji gangguan hirup babarengan anu sanés. Profésional kaséhatan méntal anu terlatih tiasa ngadiagnosa sareng nyayogikeun pangobatan anu pas pikeun kaayaan ieu, ogé pikeun OCD. Gangguan ieu kalebet:

  • Gangguan hariwang
  • Depresi
  • Gangguan bipolar
  • Kelainan deficit perhatosan / hyperactivity
  • Gangguan tuang
  • Gangguan spéktrum autisme (ASD)
  • Gangguan tic / sindrom Tourette

Sababaraha gangguan anu tiasa aya sareng OCD ngabagi seueur kamiripan sareng OCD. sareng aranjeunna didaptarkeun dina DSM-V dina kategori anu sami sareng OCD: OCD sareng gangguan anu aya hubunganana. Kaayaan ieu ogé kedah diubaran ku ahli terapi kaséhatan méntal anu mumpuni. Éta kalebet:

  • Gangguan dismorphic awak
  • Karusuhan hoarding
  • Trichotillomania
  • Gangguan Excoriation (kulit tearing)

Gangguan obsesip-kompulsif sareng anu patali anu sanés, contona, gangguan paripolah repetitive anu museur kana awak, sapertos ngegel kuku, ngegel lambé ... Sakali gangguan anu dipikaterang dipikaterang sareng dikenal, perlakuan anu langkung dipersonalisasi tiasa dianggap.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.