Kumaha anjeun tiasa ngabejaan lamun anak anjeun bohong ka anjeun?

rumaja ngagolér ka indungna di imahna

Rumaja bisa ngabohong ka kolotna ngajaga anjeun kalaluasaan jeung kabebasan, pikeun nutupan nepi kasalahan sarta palanggaran aturan atawa malah ngajaga batur.

Salaku indung, kasalametan anak anjeun sigana janten perhatian nomer hiji anjeun. Anjeun hoyong terang kaleresan supados anjeun tiasa ngungkulan masalah-masalah kabiasaan ieu, boh ku ngagunakeun nyiksa zat, kelamin, kagiatan picilakaeun atawa malah misdemeanors.

Kumaha anjeun tiasa terang upami rumaja anjeun ngabohong ka anjeun? Warta goréng nyaéta a panalungtikan diterbitkeun dina 2011 nunjukeun yen lolobana urang boga lima puluh persén kasempetan (paling pangalusna) ngadeteksi lamun batur bohong, tur éta malah parah lamun anak geus miboga waktu pikeun nyiapkeun bohong maranéhna. Tapi upami anjeun nengetan paripolah anak anjeun nalika anjeunna palsu atanapi nalika anjeunna bohong dina kaayaan dimana anjeun terang pasti, Anjeun bisa jadi bisa ningkatkeun odds maranéhanana.

Dulur bohong

Sanaos anjeun parantos ngadidik anjeunna pikeun nyarioskeun anu leres, ngabohong mangrupa bagian tina kabiasaan manusa normal. Sisihkan dampak rumaja anjeun ngabohong ka anjeun sareng nampi yén éta bakal kajadian. Anggo naon anu anjeun émut ngeunaan kabiasaan ti nalika anjeun rumaja sareng hoyong ngabohong dina hiji kaayaan. Milarian yén anjeunna ngabohong ka anjeun henteu kedah nguciwakeun anjeun, yakin yén sadaya murangkalih ngabohong dina sababaraha waktos dina kahirupan. Coba ngartos naon anu nyababkeun anjeunna ngabohong sareng ngabantosan anjeunna dimana anjeun tiasa.

Tanda bohong

bapa ngobrol jeung anakna di kebon ngeunaan hiji carita bohong

Salah sahiji taktik anu dianggo ku penegak hukum nyaéta pikeun ngeureunkeun kasangka tina gaduh waktos mikir nalika ngawalon patarosan anjeun. Ieu ngakibatkeun paripolah anu langkung jelas nalika nyarios bohong. Atawa malah ka ngabantah dina carita sorangan atawa bohong.

Bohong nambahan beban kognitif hiji jalma. Ieu tiasa ngakibatkeun tanda-tanda yén jalma éta mikir langkung seueur tibatan upami aranjeunna masihan pernyataan anu jujur. Maksudna, pikir teuing pikeun ngajelaskeun hiji carita ngeunaan hiji hal anu geus hirup.

Tanda bohong béda pikeun tiap individu. Anjeun kedah nganggo pangalaman anjeun sareng anak anjeun pikeun nungtun anjeunna. Nengetan jeung tingali kumaha tindakan rumaja anjeun nalika nyarioskeun kaleresan sareng nalika ngabohong.

    • Putus: Dengekeun jeda saméméh rumaja Anjeun mimiti ngajawab pertanyaan, sarta perhatikeun jeda lila anjeunna bisa nyandak salila jawaban-Na. Jeda anu teu wajar mangrupikeun tanda yén anjeun kedah langkung mikir pikeun masihan jawaban.
    • Hubungan panon: ieu variabel. Ngahindarkeun pandangan anjeun, ningali ka handap, atanapi ningali ka arah anu béda tiasa bohong. Sanajan kitu, sababaraha teens bisa ngajaga kontak panon bari bohong. Bisa ogé aya parobahan dina cara anjeun kedip-kedip. Pilarian jinis kontak panon anu béda nalika bohong dibandingkeun sareng paguneman normal.
    • Engapan beurat jeung sungut garing- Parobihan dina engapan sareng kurangna ciduh mangrupikeun tanda setrés nalika ngabohong. Bisa oge aya parobahan kualitas vokal, jadi leuwih deet.
    • Cicingeun: Kusabab uteuk sibuk nyieun bohong, awak mindeng jadi tenang. Anjeun tiasa perhatikeun anjeunna langkung tenang atanapi kirang gerak tibatan normal.
    • Tunjuk sareng gerakkeun suku anjeun- Sababaraha urang bakal ngagunakeun sapuan leungeun leuwih emphatic, kayaning nunjuk, nalika ngabejaan bohong. Sanajan awak biasana leuwih tetep ti normal, éta bisa nyered suku ka arah ngewa, atawa bisa jadi teu eureun gerak suku atawa suku (jeung dina paguneman normal moal).
  • Ngarampa tikoro atawa sungutIeu mangrupikeun tanda umum nalika aranjeunna nyarios bohong. Jaga daérah anu rentan sareng blokir komunikasi, sacara harfiah.
  • rinci- Hiji rumaja anu bohong bisa nyingkahan méré rinci, sahenteuna nalika ditanya pikeun kahiji kalina, iwal mun geus latihan jawaban na. Anjeun tiasa ngarobah carita dina narasi kadua. Nanyakeun pikeun leuwih rinci bakal nempatkeun leuwih tekanan dina rumaja anjeun sarta bisa ngakibatkeun leuwih tanda selingkuh. Di sisi séjén, méré teuing, rinci unsolicited, bisa jadi tanda carita rencanana saméméhna.

Percanten, leres, tapi saatos diverifikasi

"Percanten, tapi pariksa" Éta tiasa janten taktik anu saé nalika anjeun hoyong mastikeun rumaja anjeun nyarioskeun kaleresan sareng henteu nutupan kabiasaan. Tanya anjeunna pikeun hal anu anjeun tiasa pariksa, sok émut yén kasempetan anjeun pikeun ngadeteksi bohong sakedik langkung saé tibatan kasempetan, numutkeun anu sanés. ulikan diterbitkeun dina Journals Sagepub.

Ngagampangkeun rumaja anjeun nyarioskeun anu leres. Yakinkeun anak anjeun yén anjeunna aman tina hukuman upami anjeunna nyarioskeun anu leres supados anjeun tiasa ngarengsekeun masalah babarengan. Jeung ulah mungkir jangji.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)