Kumaha bahasa kolot mangaruhan budakna

Bapa putra

Bahasa sareng jalanna ngomong kolot di lingkungan kulawarga, éta bakal mangaruhan langsung kana kamekaran barudak. Bahasa anu digunakeun sapopoé mangaruhan budak kusabab aranjeunna resep ngagaduhan kabiasaan naon anu aranjeunna tingali ti kolotna, naha alus atanapi goréng. Éta sababna penting pikeun ngagunakeun kekecapan anu pangsaéna sareng basa anu tiasa dimungkinkeun nalika di payuneun barudak alit di bumi.

Ku cara kieu, barudak bakal diajar ngokolakeun kosakata anu cocog sareng ngagunakeunana ku cara anu pangsaéna. Dina tulisan di handap ieu kami masihan anjeun sababaraha pitunjuk supados basa anu dianggo ku sepuh paling saé pikeun murangkalihna.

Pentingna basa kolot ka barudakna

Dina waktos dimana murangkalih diajar nyarios, basana bakal langsung patali sareng naon anu anjeunna nguping unggal dinten di lingkungan anu pang caketna. Cara sareng cara nyarios mangrupikeun réfléksi kumaha cara nyarios di jero imah. Éta sababna penting pisan yén kolot ngagunakeun leres basa sareng kosa kata dina unggal dinten.

Kolot salaku panutan barudakna, maka penting pisan ngagunakeun basa anu leres sareng merenah. Bahasa anu dianggo ku sepuh kedah salawasna positip sareng dumasar kana motivasi. Ku cara kieu, barudak bakal nganggo jinis kosa kecap dumasar positivism, hal anu penting nalika nyanghareupan poé ka poé.

Naon anu kedah disingkahan ku kolot nalika nyarios

Nalika nyarios, kolot kedah nyingkahan dua jinis kabiasaan:

  • Barudak henteu kedah ngaraosan basa négatip sareng pesimis iraha waé. Nyarios sadaya waktos yén kahirupan henteu adil sareng pinuh ku masalah bakal nyababkeun budak leutik bieu ngalawan sareng henteu usaha nalika ngahontal cita-cita na.
  • Kolot henteu kedah ngagunakeun basa pikeun biasana nyempad jalma séjén. Penting pikeun menanamkeun ka aranjeunna nilai-nilai dumasar kana kasabaran sareng hormat ka batur. Barudak henteu kedah ningali kolotna nyempad sadaya waktos kumargi éta mangrupikeun hal anu aranjeunna henteu kedah pikagaduh salaku kabiasaan dina kahirupan sadidinten.

kolot-budak-rumaja-komunikasi

Naon anu kedah diperkuat ku kolot ngeunaan basa anu dianggo

  • Patali sareng bahasa, kolot henteu kedah kabawa ku émosina dina kaayaan naon waé. Barudak henteu kedah ningali kolotna ambek atanapi kesel.
  • Upami aya jinis kritik, pastina kedah konstruktif. Ngecualikeun jalma séjén langsung ngarugikeun budak.
  • Dina kajadian éta budak parantos ngalaksanakeun anu henteu leres, pokus kana naon anu parantos dilakukeun na salah sareng hindarkeun nyalahkeun budak nyalira. Kritik barudak henteu aya artina sareng henteu dibenerkeun.
  • Barudak henteu kedah ditilik upami henteu kantos nguping heula. Penting pikeun ngantepkeun éta dikedalkeun sareng dipedar sareng ti dinya polah dina cara anu paling saé.
  • Bahasa sareng kosa kata kedah salawasna dianggo salaku penguatan positip dina hubunganana sareng kalakuan budakna. Ieu penting nalika nyababkeun budak percaya ka dirina sorangan sareng ngahontal tujuan anu dipikahoyong.

Pondokna, basa anu digunakeun ku kolot dina kahirupan sadidinten bakal aya pangaruh langsung kana paripolah sareng kamekaran budakna. Bahasa anu digunakeun penting pisan nalika nyebarkeun séri nilai anu valid unggal dintenna, sapertos hormat, motivasi atanapi katekunan. Éta sababna kolot disarankeun pikeun jaga bahasana nalika aya di payuneun murangkalihna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.