Kumaha cara ngadeteksi marabahaya janin?

natgeo-ti-rahimUpami anjeun reuneuh, pastina anjeun parantos nguping istilah na sangsara janin. Dina istilah anu saderhana, urang tiasa ngahartikeun sangsara janin salaku fénoména anu kajadian nalika, pikeun sababaraha alesan, orok dina rahim henteu nampi oksigén sareng / atanapi tuangeun anu cekap pikeun pamekaran normal na.

El sangsara janin Éta tiasa némbongan dirina ku dua cara: akut atanapi kronis. Akut lumangsung nalika kurangna oksigén dihasilkeun sacara ngadadak. Éta mangrupikeun anu biasana dideteksi nalika damel sareng ayana kontraksi anu orok henteu tiasa adaptasi. Éta ogé tiasa disababkeun kacilakaan ku tali pusat atanapi robahan dina plasénta. Nalika dideteksi yén orok kaserang sangsara, éta dituduhkeun pikeun ngebut gancang kalahiran sahingga kurangna oksigén tiasa ngarusak.

Kasusahan fétus kronis lumangsung nalika kurangna oksigén sareng nutrisi netep lalaunan, masihan orok waktos kanggo biasakan lingkungan ieu. Penderitaan sapertos ieu henteu dianggap darurat darurat tapi janten indikasi pikeun ngadalikeun ekstrim orok sareng nyobian ngarobih panyabab anu nyababkeun éta.

Pikeun nyegah kasusahan fétus tina kajadian, ngawaskeun anu leres kedah dilaksanakeun nalika kakandungan sareng ngalahirkeun pikeun nyegah karusakan orok kahareup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.