Kumaha kakandungan mangaruhan otak awéwé

otak indung robah

Kakandungan mangrupikeun tahap anu unik sareng henteu hilap. Dina tahap ieu, serangkaian parobihan di awéwé pikeun masihan rohangan pikeun kahirupan anyar anu berkembang dina dirina. Parobihan fisik biasana dibahas tapi henteu dibahas kumaha kakandungan mangaruhan otak awéwé. Sareng henteu ngan ukur parobahan fisik tapi ogé émosional sareng méntal. Dinten ieu kami hoyong fokus kana parobihan anu penting ieu sareng ningali parobihan anu aya dina uteuk.

Parobihan dina uteuk indung

Panilitian anyar anu diterbitkeun dina jurnal neurosains alam parantos maen judi kumaha kakandungan mangaruhan otak awéwé. Panilitian dilakukeun ku bukti MRI salami 5 taun di 25 awéwé sateuacan sareng saatos nyandung. Khususna, 3 MRI dilakukeun: hiji sateuacan hamil, anu sanés saatos 2 bulan ngalahirkeun sareng hiji deui dina 2 taun. Tés anu sami ogé dilakukeun ka kolot sareng kelompok kontrol.

Panilitian dilakukeun ka duanana awéwé anu parantos hamil sacara alami sareng anu ngahontal éta liwat panguburan kasuburan, pikeun ningali aya bédana. Hasilna sami dina dua kaayaan, sareng ngungkabkeun yén otak awéwé kapangaruhan ku kakandungan. Khususna uteuk turun di sababaraha daérah, utamina dina masalah abu, daérah anu aya hubunganana sareng hubungan sosial. Éta daérah anu aya hubunganana sareng empati.

Turunna ieu bahan abu bakal aya fungsi adaptif, mempermudah langkung kontak sareng orok pikeun ngurus anjeunna langkung saé, langkung ati-ati sareng langkung empati, ngirangan rasionalitas di daérah sanés. Émosi langkung aya dina permukaan, anu ngamungkinkeun urang pikeun ngadeteksi ancaman sareng ngajaga orok.

Nyaéta, lpikiran ogé nyiapkeun kahirupan anyar éta bakal datang. Hasil MRI kolot nunjukkeun yén teu aya parobihan dina uteukna. Tina naon anu urang tiasa neguhkeun yén parobihan ieu disababkeun ku akibat hormon, parobihan fisik sareng fungsional anu diidinan awéwé nalika kakandungan.

otak indung robah

Kumaha pangaruh ieu ka awéwé?

Parobihan ieu dina tingkat méntal Aranjeunna henteu nunjukkeun pangirangan kapasitas méntal indung, tapi sabalikna. Éta henteu mangaruhan mémori, akal atanapi fungsi otak sanés, tapi langkung saé ngaoptimalkeun sambungan otak sanés. Éta, tiasa nyarios, maca deui sumberdaya, pruning saraf dimana pamiceunan dileungitkeun pikeun nyiapkeun urang pikeun ngurus orok ogé mungkin. Ayeuna sumberdaya bakal dipuseurkeun ku anak ngajaga sareng ngariung sareng orok. Aya momen penting anu sanés dimana pruning ieu ogé kajantenan sareng dina nonoman.

Salami kakandungan sistem visual sareng olfactory kami ningkat, sareng kapasitas kami pikeun diajar sareng mémori. Hal ieu ngamungkinkeun kamampuan indung urang pikeun ningkat sareng dioptimalkeun, pikeun adaptasi sareng peka diri sorangan kana tungtutan énggal yén orok badé ditetepkeun ka urang. Ieu henteu hartosna yén uteuk awéwé langkung saé, tapi éta leres diadaptasi pikeun tungtutan anyar anjeun.

Kira-kira saatos dua taun saatos nganteurkeun Tés anu sami dilakukeun ka awéwé anu sami sareng éta mendakan éta parobihanna masih aya. Bisa dibantah, kakandungan ngarobih struktur otak indung salamina. Ayeuna kalimat "putra abdi parantos ngarobih kahirupan kuring" ngagaduhan dimensi anu sanés.

Upami anjeun sangsara gangguan nalika kakandungan, tong hariwang, éta mangrupikeun hal anu langkung umum tibatan sigana. Disebut mumnesia, sareng éta amnesia awéwé hamil. Éta dijelaskeun ku parobahan hormon anu awak awéwéna kakeunaan nalika kakandungan. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis anjeun tiasa maca tulisan kami dina "Mummy: amnesia ibu-ibu."

Kusabab émut ... masih seueur anu kedah nalungtik dina bidang otak sareng fungsina adaptif dina sababaraha tahap kahirupan urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.