Kumaha kuring terang lamun kuring hamil?

awéwé hamil anu wijaksana

Aya awéwé anu nyobian janten reuneuh sareng anu sanésna, di sisi sanésna, yakin yén aranjeunna tiasa hamil tapi aranjeunna bakal resep nyandak pancegahan supados henteu hariwang dina waktos ayeuna. Kanyataanna nyaéta duanana awéwé anu milari hamil atanapi anu sanés henteu, duanana awéwé tiasa héran naha leres tiasa atanapi henteu.

Nalika awéwé ngagaduhan hubungan séks sareng lalaki sareng teu aya panyalindungan dina gejala hubungan seksual sapertos panggunaan kondom atanapi metode kontraséptif anu sanés, salami éta lalaki éjakulasi dina jero heunceut, panginten aya résiko kakandungan. Tiasa ogé awéwé anu ngalaman perlakuan kasuburan ogé bungah sareng hoyong terang naha pangobatanna leres-leres mayar sareng aranjeunna tungtungna hamil. Naon waé kaayaan anjeun, anjeun panginten hoyong terang naha anjeun leres-leres hamil atanapi henteu. 

Henteu ayana aturan

Awéwé reureuh

Hal kahiji anu anjeun kedah perhatoskeun pikeun terang naha anjeun hamil atanapi henteu nyaéta upami anjeun kakirangan dina siklus menstruasi anjeun. Upami haid anjeun henteu lungsur, éta tiasa janten indikator anu jelas yén anjeun hamil, sabab endogna parantos dibuahan sareng moal dileupaskeun ngaliwatan heunceut dina bentuk aturan.

Sanaos période ogé tiasa reureuh kusabab alesan anu sanés sapertos saraf, setrés, diet anu henteu saé ... upami masalah sanés dikaluarkeun, anjeun panginten hamil.

Anjeun nyandak tes kakandungan sareng kaluar positip

tés kakandungan

Ieu aspék sanés anu anjeun kedah tumut kana akun sareng anu bakal mupus seueur mamang anjeun. Tés kakandungan anu dijual di apoték tiasa diandelkeun sareng tiasa nyungkeun nuhun tina cikiih munggaran anjeun énjing-énjing upami anjeun leres-leres hamil atanapi henteu. Tapi Supados tiasa percanten kana hasilna, anjeun kedah ngantosan dugi ka waktos anu pas pikeun nyandak tés.

Upami anjeun ngalaksanakeunna sateuacanna anjeun tiasa ngagaduhan négatip palsu janten anjeun kedah ngulang deui dinten engké pikeun mastikeun éta négatip pisan. Idéalna, anjeun kedah ngantosan 14 dinten ti dinten anjeun ngalakukeun hubungan séks tanpa lindungan pikeun terang naha anjeun leres-leres hamil.

Éta ogé mungkin anjeun bakal kéngingkeun positip palsu, dina kasus ieu, perlu ogé malikeun tés engké pikeun terang naha anjeun leres-leres hamil. Normalna, positip palsu ogé tiasa kajantenan upami awéwé éta ngalaman sababaraha jinis perlakuan kasuburan atanapi pangobatan anu sanés.

Perdarahan perdarahan

Sababaraha dinten saatos konsepsi, endog anu dibuahan nempel na témbok rahim sareng ieu tiasa nyababkeun perdarahan pink atanapi coklat sakedik - henteu kedah bingung sareng awal jaman - anu hartosna yén kakandungan bakal saé. Pendarahan implanan lumangsung iraha waé antara dinten ka-6 sareng ka-12 saatos endogna dibuahan.

Kadang-kadang anjeun ogé tiasa ngalaman nyeri atanapi kram anu mirip pisan sareng nyeri haid atanapi kram, janten aya awéwé anu nganggap yén implantasi spotting atanapi perdarahan mangrupikeun awal aturan. Sanaos nyeri panginten langkung lemes tibatan jaman harita.

Salian ti perdarahan implantasi, awéwé ogé tiasa aya bewara anu héd bodas kaluar tina heunceutna. Ieu pisan sabab éta aya hubunganana sareng kandelna heunceut sareng ningkatna sél anu ngajajar heunceut nyababkeun kaluarna ieu.

Pelepasan bodas-susu ieu tiasa lepas sapanjang kakandungan anjeun, tapi anjeun henteu kedah hariwang sabab henteu bahaya sareng henteu butuh perlakuan naon waé. Anjeun ngan ukur kedah merhatoskeunana upami mimiti bau bau, upami anjeun ngaraos nyeureud atanapi kaduruk, maka anjeun kedah angkat ka dokter pikeun mariksa naha anjeun ngagaduhan inféksi baktéri, anu dina hal ieu kedahna dirawat.

Tés getih

Pilihan séjén anu jelas pikeun terang naha anjeun hamil atanapi henteu nyaéta angkat ka dokter anjeun sareng nyandak tes getih. Kalayan tes getih pastina anjeun leres-leres terang naha anjeun hamil atanapi henteu tanpa kasalahan. Tés getih langkung peka tibatan tés cikiih.

Kaseueuran awéwé anu henteu ngalaman tes getih pikeun terang naha aranjeunna hamil tapi mangrupikeun pilihan anu saé pikeun milarian terang sareng épéktip pisan. Upami tés kakandungan positip, maka anjeun kedah ngadamel pasini sakitar 8 dugi 12 minggu saatos dinten mimiti anjeun période terakhir anjeun. Bakal aya dina janjian ieu nalika anjeun tiasa ngalakukeun ultrasound pikeun terang yén anjeun leres-leres hamil, yén aya keteg jajantung sareng mastikeun yén anjeun leres-leres hamil sareng yén anjeun maju sacara séhat.

Gejala sanés anu kedah diperhatoskeun

Kumaha terang upami kuring hamil, cara terang naha anjeun hamil, kumaha terang upami anjeun hamil

Tapi salian ti sadayana anu didadarkeun di luhur, anjeun ogé tiasa tumut kana jinis-jinis gejala sanés anu tiasa ngingetkeun anjeun yén anjeun kamungkinan pisan hamil. Gejala ieu tiasa:

  • Muntah hal munggaran énjing-énjing atanapi seueul - sanaos seueul ogé tiasa salami sadidinten.
  • Nyeri dina dada
  • Jahitan dina beuteung handap siga anu kram période.
  • Noda sakedik dina panties.
  • Capé atanapi capé
  • Ngimpi.
  • Kamungkinan henteu resep kana tuangeun atanapi sababaraha bau.
  • Kamungkinan idaman aneh di anjeun.
  • Sering ngising
  • Sembelit
  • Ayunan sering ayun-ayunan
  • Nyeri sirah.
  • Nyeri deui.
  • Pusing komo pingsan.

Ayeuna anjeun ngagaduhan sadayana data ieu, anjeun tiasa terang langkung seueur upami anjeun hamil atanapi henteu, janten upami anjeun kedah nyandak tés getih atanapi tés kakandungan cikiih, anjeun moal kaget upami ningali hasilna positip. Sakali anjeun terang yén anjeun leres-leres hamil, émut pikeun ngamimitian hirup anu séhat. pikeun mastikeun anjeun gaduh kakandungan séhat sareng orok anjeun berkembang leres. Anjeun panginten kedah ngarobih sababaraha kabiasaan sapertos lirén ngaroko, tuangeun langkung saé, bahkan mimiti milampah sareng hirup anu kirang cicing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Evelyn cenahna

    Halo persis 16 dinten kapengker kuring hilap dua pél kontraséptif sareng ngamimitian leuleuy anyar sapertos anu dituduhkeun dina brosur leutik. Kuring gaduh hubungan séks nalika dua mopohokeun pél sareng seueul sareng utah angger aya saminggu. Dinten ayeuna kuring angkat ka dokter sareng ngan énjing kuring gaduh tes getih. Anjeun panginten ngaraos gejala ngan ukur 15 dinten atanapi kirang tina babandingan résiko anjeun? Kuring nolak mikirkeun kamungkinan kakandungan pikeun sababaraha dinten anu kalangkung tapi ayeuna kuring panasaran ...

    1.    Macarena cenahna

      Halo Evelyn, 15 dinten saatos kamungkinan dibuahan, anjeun sacara hipotésis tiasa mendakan diri dina minggu 5 kakandungan, kuring nyarankeun anjeun ngadagoan hasil tés getih. Gejala upami anjeun nyandung, gejalana lengkep di dieu http://madreshoy.com/semana-5-embarazo/

      1.    Olga cenahna

        Wilujeng wengi, tingali kuring, waktos abdi sumping dina tanggal 28 Séptémber sareng sumping dua dinten sateuacan bulan payun kana tanggal éta sumping, tapi dina Oktober éta henteu datang sareng kuring noda ngan ukur hiji dinten dinten ayeuna dina bulan Nopémber. Kuring parantos parantos di ubaran pikeun ovarium polikistik. Abdi parantos ngagaduhan orok nalika dirawat, mungkin kuring hamil deui

  2.   Kembang Amy cenahna

    Hiji patarosan, menstruasi kuring dimimitian di awal Juli sareng kuring hubungan sareng pasangan kuring datang ka kuring 2 kali tapi sakitar tanggal 10 atanapi 12 kuring mimiti ngaluarkeun getih salami 3 dinten pendarahan éta hampang, kuring nyandak salah sahiji anjeun sapoé kuring ngalaman rekening abdi tina menstruasi kuring sareng aranjeunna kedah di awal Agustus sareng kuring pas pisan naon hartosna

    1.    Macarena cenahna

      Halo Amy, upami anjeun ngagaduhan masa di awal Juli, anjeun tiasa parantos ovulate 10 dugi 14 dinten saterasna, sareng upami nuju kakandungan, perdarahan implantasi anu kuring anggap anjeun curiga bakal kajadian sakitar 20 Juli; tapi siklus awéwé sanés élmu anu pasti, sakapeung aya dua aturan dina période anu sami.

      Kami henteu tiasa terang naon hartosna, bahkan upami siklus anjeun angger, langkung saé konsultasi sareng dokter kandungan. Sing salamet.

  3.   Alberto cenahna

    Kuring kantos hubungan sareng kabogoh sareng kuring nganggo metodeu "balikkeun". Anjeunna masihan kuring lisan sateuacan ngamimitian kalakuan séks sareng kuring hoyong terang résiko anu kuring gaduh atanapi upami teu aya résiko, hatur nuhun

  4.   Pantun cenahna

    Halo, kuring masihan koméntar kana kasus kuring ... anu terakhir waktos salingkuh nyaéta tanggal 4 atanapi 5 Oktober (ieu terakhir kalina, kuring kaserang panyakit bronchitis sareng henteu nular éta kami ngagaduhan kontak anu pang copelna) ayeuna dina 17 (Abdi parantos reureuh 21 dinten kuring henteu teratur) kuring ngalaman pendarahan antara pink sareng coklat anu lumangsung ampir 6 dinten tapi éta dina jarak kuring tiasa turun di soré sareng henteu turun dugi ka énjingna, Kuring ngalakukeun tés getih tanggal 21 sareng kaluar négatip (0.10) tapi kuring masih hariwang Kusabab kuring nuju ubar sareng sadayana nyarios ka kuring yén lamun éta perdarahan implantasi, éta mimiti teuing pikeun ngalakukeun éta.

  5.   Maria cenahna

    Hello alus sabab dina dinten Jumaah kuring ngagaduhan uji cikiih dina iman sareng kaluar négatip dinten ieu kuring ngagaduhan masa sareng teu aya anu teu nurunkeun kuring Kuring parantos lieur tapi kusabab urang parantos ngalakukeun sababaraha kali unggal minggu kuring henteu terang iraha kuring bisa hamil nalika éta

  6.   Irak cenahna

    alus
    Abdi kedah nurunkeun periode 4 dinten ka pengker sareng henteu nurunkeun kuring, janten dinten kadua kuring mache 3 tetes sandre, tapi teu langkung.
    Naon tiasa ??