Kumaha mun budak loba lalajo tipi

Kumaha mun budak loba lalajo tipi

Seueur téknologi anu ngagentos nempoan televisi jeung Sanajan kitu, duanana masih masalah nalika dikonsumsi kaleuwihan. Bisa jadi panginten masalah ngakibatkeun masalah fisik, tapi masalah psikologis ogé hadir. Naon anu lumangsung nalika budak ningali seueur televisi?

Aya loba data dikumpulkeun dina taun panganyarna dina kaleuwihan konsumsi layar. Sababaraha budak teu aya tungtungna sareng biasana mangrupikeun hiburan sareng seueur kolot. Kadé bisa nyaho sagala kalemahan alat ieu pikeun karaharjaan barudak.

Barudak kedah nyingkahan televisi sareng téknologi

Barudak atanapi orok sahandapeun 18 bulan Aranjeunna teu kedah meakeun sagala jinis alat. Aya kolot anu milih ngahibur budak leutik ieu ku ngagunakeun televisi atanapi aplikasi dina telepon sélulér atanapi tablet, sareng seueur anu parantos ngagunakeunana. saméméh umur 4 bulan.

Dina umur ieu otak aya dina kamajuan kontinyu sarta ngembangkeun sareng tiasa ngabayangkeun gambar anu urang ngartos, pikeun aranjeunna tiasa janten aneh jeung tanpa logika. Otak orok kedah berkembang nurutkeun naon maranéhna ningali dina kahirupan maranéhanana ayeuna, berinteraksi sareng jalma sareng ngabayangkeun naon anu sacara alami dibere ka aranjeunna. Masalahna sanes dina ningali seueur televisi sareng tiasa diajar sababaraha hal, tapi dina sagalana aranjeunna henteu diajar sacara alami keur nonton televisi.

Sabemos que aya aplikasi anu ningkatkeun kamampuan anu tangtu atanapi aranjeunna ngabantosan aranjeunna ngadangukeun sora santai atanapi basa kadua, tapi pikeun seueur ahli éta masih cara "teu wajar" sahingga sanés cara diajar anu pangsaéna.

Kumaha mun budak loba lalajo tipi

Numutkeun sababaraha studi eta dipikawanoh dimana karuksakan jangka panjang. Hiji anak bisa ngamekarkeun masalah ucapan, éta bakal mangaruhan memori jangka pondok-Na, sarta anjeunna malah teu boga kaahlian maca alus. Bakal hésé pikeun anjeun ngartos sababaraha istilah. Aranjeunna malah mungkin gaduh masalah perhatian sarta sare.

Naon kajadian sanggeus dua taun?

Ti umur dua taun, barudak bisa lalajo tipi, tapi dina cara nu leuwih dikawasa. Aya program pendidikan dimana aranjeunna tiasa ngajarkeun matematika, trivia sains, trik sareng ngarengsekeun masalah, sastra atanapi basa. Kusabab aranjeunna mangrupikeun program anu ngahibur, langkung gampang diajar sareng upami aranjeunna dibarengan ku bapa atanapi indungna aranjeunna bakal langkung resep. Urang kudu terus keukeuh dina wates waktu pikeun bisa nempo runtuyan ieu alat. Ieu masih hal jieunan na Cara anu pangsaéna pikeun diajar nyaéta sacara alami.

Masalah anu tiasa timbul nalika seueur jam televisi dikonsumsi aya gain beurat. Méakkeun sababaraha jam di hareupeun layar anjeun skipping latihan fisik Sareng anu nguatkeun aranjeunna nyaéta ningkatkeun gajih awak sareng kuriling cangkéng anu langkung ageung. Keur kaleuwihan beurat pamustunganana bisa ngakibatkeun masalah obesitas sareng masalah jantung.

Kumaha mun budak loba lalajo tipi

Masalah timbul dina patarosan psikologis jeung émosional. Barudak anu daék méakkeun leuwih ti dua jam di hareup televisi bisa nampilkeun a kurang perhatian anak, Aranjeunna malah barudak anu mundur kana diri jeung kurang empati. Aranjeunna tiasa janten langkung introvert dina jangka panjang, sareng naon waé émosi anu dipasihkeun ka aranjeunna tiasa ageung teuing pikeun aranjeunna.

Ieu kudu dicatet yén éta malah bakal diperlukeun pikeun ngawatesan kumaha aranjeunna lalajo televisi. Aranjeunna teu kedah visualize isu nu teu patali jeung umur maranéhanana. Adegan séks, narkoba, alkohol atanapi diskriminasi ras sareng gender henteu saé. Komo nyiksa iklan Éta tiasa nyababkeun aranjeunna janten konsumen beurat pikeun produk anu henteu diperyogikeun atanapi kalebet tuangeun anu henteu séhat dina dietna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)