Kuring hamil, naon kamungkinan kuring ngalaman sindrom turun?

kakandungan sindrom handap

Kakandungan mangrupikeun waktos anu khusus sareng unik anu pinuh ku perobihan, tapi ogé ku mamang sareng teu aman. Masalah pikeun kaséhatan orok parantos aya, sareng salah sahiji patarosan anu umum nyaéta naon kamungkinan orok anjeun ngagaduhan sindrom handap. Dinten ieu kami mupus sadaya keraguan ngeunaan hal éta.

Ayeuna, berkat téknologi anyar, éta mungkin pikeun ningali kamekaran orok dina rahim sareng parantos aya tés anu dilaksanakeun pikeun ngadeteksi anomali sapertos sindrom Down. Henteu sadayana ogé sami tiasa dipercaya sareng aya ogé anu ngagaduhan résiko kanggo indung sareng orok. Diperyogikeun terang naon tés ieu, nalika éta réngsé, résiko sareng reliabilitasna.

Faktor résiko pikeun sindrom handap

Down syndrome mangrupikeun kalainan genetik anu kajantenan nalika divisi sél abnormal lumangsung, nyababkeun salinan tambahan tina kromosom 21. Jumlah kasalahan ieu disebut nondisjunction, anu lumangsung nalika dibentukna endog atanapi spérma. Dina 90% kasus éta asalna tina endog indung, 4% tina spérma bapak, sareng sésana kasus tina kasalahan nalika embrio na tumuh.

Salah sahiji faktor anu ningkatkeun kasempetan ngalaman sindrom handap es umur indung. Résiko naék tina umur 32 taun sareng naék dugi 45 taun. Upami anjeun parantos gaduh murangkalih sindrom down, sigana salah sahiji ti dua kolot nyaéta operator translocation sareng résiko kajadian deui naék.

Nyatana nyaéta yén teu aya alesan anu khusus pikeun munculna sindrom down. Éta ngarobih genetik manusa paling umum sanaos seueur hal anu henteu dipikaterang perkawis éta.

Tés pikeun ngadeteksi nalika kakandungan

Aya tés anu bénten-bénten anu dilakukeun pikeun milarian terang naha orok henteu ngagaduhan sindrom handap anu dilakukeun nalika kakandungan. Hayu urang tingali naon tés éta:

  • Tés non-invasi. Aranjeunna dilaksanakeun ngalangkungan a tés getih saderhana, sareng éta aman pisan. Hal éta dilakukeun dina trimester kahiji, antara minggu 10 sareng 13 kakandungan sareng ngamungkinkeun ngadeteksi langkung seringna abnormalitas kromosom. Éta henteu nawiskeun diagnosis, ngan résiko kamungkinan anu ngamungkinkeun anjeun mutuskeun badé ngalakukeun tés anu sanés atanapi henteu.
  • Tes transparansi Nuchal. Ngalangkungan a ultrasound ngukur transparansi beuheung tina janin. Ogé dilakukeun dina trimester mimiti kakandungan, antara minggu 11 sareng 13. Langkung ageung ketebalan transparansi nuchal, parah diagnosis. Éta ogé henteu invasif, sareng teu aya résiko ka indung atanapi orok.
  • Amniosentesis. Mangrupikeun tés anu langkung dipercaya pikeun ngadeteksi sindrom handap. Éta diwangun ku nyalin conto alit cairan amniotik ngalangkungan jarum ngalangkungan beuteung indung. Tés ieu invasif sareng ngagaduhan résiko keguguran 1-2%. Maka, diperyogikeun pikeun nganalisis résiko sareng manpaat tina masing-masing kasus.

résiko sindrom handap

Komplikasi sindrom handap

Jalma anu sindrom handap tiasa ngagaduhan komplikasi ieu:

  • Anomali bawaan, sababaraha hampang sareng anu sanés langkung serius anu meryogikeun campur tangan operasi.
  • Masalah panon, sapertos katarak, caket paningal, atanapi paningali.
  • Masalah nguping.
  • Dislokasi pinggul.
  • Apnea bobo.
  • Masalah pencernaan sareng peujit
  • Masalah tiroid sapertos hypothyroidism.
  • Telat ngembangkeun huntu.

Untungna seuseueurna masalah ieu tiasa diubaran, sareng harepan hirup jalma-jalma ieu parantos ningkat pisan. Entong sono mitos sareng bebeneran ngeunaan sindrom down.

Upami anjeun reuneuh sareng anjeun gaduh mamang ngeunaan naha anak anjeun ngagaduhan sindrom Down, éta bakal janten dokter anjeun anu bakal nunjukkeun tés pikeun dilaksanakeun numutkeun kasus anjeun, sareng résiko sareng reliabilitas unggal tés pikeun dilaksanakeun.

Kusabab émut ... berkat élmu anjeun tiasa langkung tenang nalika ngeunaan kaséhatan anak anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.