Latihan maca lengkep pikeun barudak

gaduh perpustakaan di bumi

Maca mangrupikeun téhnik, atanapi katerampilan, penting pikeun fungsina di masarakat. Tapi maca henteu sami sareng ngartos naon anu dibacaÉta anu disebatna maca komprehensif, sareng aya murangkalih anu sesah ngartos naon anu dibacana. Kami nunjukkeun sababaraha latihan, urang nyarankeun yén anjeun ngalakukeun éta salaku kaulinan, anu tiasa anjeun laksanakeun di bumi, seueur diantarana mangrupikeun panguatan saderhana anu dilakukeun ku budak di sakola.

Saenyana, budak lalaki jeung budak awéwé bakal ngatur pamahaman maca nalika diajar ngadékode hurup, foném jeung kecap. Nanging, ieu henteu kajantenan, sabab pamahaman maca mangrupikeun hal anu terakhir anu kaala, sareng penting pikeun diajar, atanapi émut inpormasi naon waé, sareng kami wani nyarios yén éta penting pisan pikeun kanikmatan maca.

Kumaha cara maca lengkep 

bacaan anu lengkep

Pikeun budak lalaki atanapi awéwé ngahontal pamahaman bacaan mimitina anjeun kedah ngembangkeun kasadaran fonologi. Ieu kamampuan pikeun ngartos yén kecap diwangun ku sora. Saurna, otomatisasi atanapi lemes sareng kosa kata diala. Sareng pamustunganana, strategi pamahaman diasimilasi.

Pikeun kéngingkeun bacaan anu komprehensif Éta ngeunaan maca lalaunan, kalimat demi kalimat, alinea demi alinea, nyobian ngartos hartos téksna. Budak kudu usaha upaya perhatian sareng nyingkahan sindrom panon kristalin. Kanyataan ieu lumangsung nalika budak maca bari henteu terang naon anu anjeunna baca sareng henteu sadar yén anjeunna henteu diajar nanaon dugi aranjeunna ngancik sababaraha halaman.

Numutkeun ka Modél Kintsch, pikeun ngahontal pamahaman maca perlu:

  • Nimba hartos sareng ideu tina téks.
  • Aktipkeun kanyaho sateuacanna ngeunaan subjek.
  • Nyimpulkeun, ngatur diri sareng tetep termotivasi.

Hubungan antara maca komprehensif sareng kagagalan sakola

sakola bullying

Upami budak lalaki atanapi awéwé henteu ngagaduhan kamampuan maca, tiasa waé gagal sakola. Henteu ngartos naon anu dibaca pangaruhna sigana disiplin anu bertentangan sapertos matematika. Hiji masalah moal tiasa direngsekeun upami cariosanna teu kahartos.

Salaku tambahan, barudak kalayan kasusah pamahaman maca ogé aranjeunna bakal ageung tanpa kantétan sareng minat maca. Pikeun aranjeunna éta bakal janten tindakan anu rumit sareng henteu hasil, pinuh ku kasusah. Kanyataan ieu ngajantenkeun budak lalaki sareng budak awéwé ieu pamaca anu luar biasa atanapi langsung.

Éta ogé mungkin budak éta gaduh reureuh maca pakait sareng disleksia, disorthography, atanapi disgraphia. Dina pengertian ieu, aya ogé sababaraha kagiatan sareng latihan anu tiasa anjeun laksanakeun di bumi sareng anjeun bakal ngabantosan anjeunna pikeun méréskeun masalah. Tapi sok émut naroskeun ka ahli terapi biantara pikeun naséhat pikeun meunteun kabutuhan pikeun ngalaksanakeun sési intervensi atanapi konsultasi sareng spesialis anu sanés.

Latihan pikeun barudak sakola dasar

bacaan anu lengkep

Ngaliwatan internét sareng toko buku, anjeun bakal mendakan anu bénten bahan pikeun ngagarap bacaan komprehensif kalayan gampang. Seueur diantara aranjeunna gaduh dina bentuk file da budakna ditanya ngagambar, atanapi warna, patarosan anu muncul dina kalimat. Ku kituna, analisis anu komprehensif ngeunaan bacaan anu dimaksud tiasa dihontal.

Usul sanés anu kedah dilakukeun maca téks pondok pikeun anak, terus naroskeun patarosan ngeunaan éta. Téks anu gaduh patarosan positip sabab ngabantosan pikeun ngémutan data anu diasimilasi sareng bacaan. Nyaéta, tong naroskeun ka murangkalih anjeun naon anu parantos dibacana, tapi taroskeun ka anjeunna sababaraha patarosan anu ngabantosan anjeunna pikeun émutan eusi bacaanana.

Gawe bareng ulin, kalayan latihan sareng kagiatan maca pamahaman di bumi sareng di sakola, ngabantosan murangkalih ageung tanpa deficit diajar ieu, sareng, tangtosna, ngalaksanakeunnana mangtaun-taun. Sadaya téks ngagaduhan hartosAnjeun ngan ukur bakal naros ka anak anjeun atanapi nempatkeun gambar anu sanés pikeun nandaan naon anu disebatkeun téksna. Ringkesan henteu disarankeun dugi ka murangkalih ngagaduhan paréntah maca.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.