Diét Mediterania nalika kakandungan, manpaatna


Tina sadayana manpaat tina diet tengah lautNaha anjeun hamil atanapi henteu, sareng kanggo anjeun sareng murangkalih anjeun. Salaku tambahan, panilitian anu béda nunjukkeun hubungan langsung antara diet Mediterania sareng kaséhatan indung, sareng anak nalika kakandungan, sareng dua taun munggaran dina kahirupan orok.

Diét Mediterania, beunghar asam lemak henteu jenuh, séréal, sayuran, Bahan utama na nyaéta minyak zaitun parawan. Kalayan éta, insiden panyakit kardiovaskular dina unggal penduduk diréduksi, sareng kualitas na ditingkatkeun nalika kakandungan. Dahar diet Mediterania ti sateuacan kakandungan, nalika sareng saatos nguntungkeun sareng ngaliput paménta gizi dina sagala tahapan kahirupan awéwé.

Diét Mediterania sareng pistachios, sami sareng kakandungan séhat

diét pikeun ibu hamil

Data anu bakal kami carioskeun dumasarkeun kana panilitian anu dilakukeun ku Rumah Sakit Clínico San Carlos (Madrid). Panilitian nyimpulkeun yén a Diét Mediterania, kalayan minyak zaitun parawan sareng pistachios sinonim sareng kaséhatan nalika kakandungan.

ieu kauntungan manjangan ti indung ka anak. Orok anu indungna nuturkeun diét Mediterania, ditambahan minyak zaitun parawan sareng pistachios, parantos dikonfirmasi ngirangan tempat cicing di rumah sakit kusabab bronchiolitis, asma, atanapi panyakit tepa.

Sutradara studi, Alfonso Calle, negeskeun yén: Sahenteuna hiji dina opat Panarimaan rumah sakit di murangkalih dugi ka dua taun umurna tiasa dicegah ngaliwatan diet indung nalika kakandungan dumasar kana diet Mediterania. Diét ieu pakait sareng profil anti radang, imunomodulasi sareng mikrobiota anu langkung saé. Ieu nyababkeun hasil anu nguntungkeun pikeun kaséhatan barudak dina dua taun mimiti hirup.

Diét Mediterania pikeun ngendalikeun beurat nalika kakandungan

Konsumsi buah nalika kakandungan

Tim paniliti anu sami ieu ti rumah sakit Madrid parantos nunjukkeun yén patuh mimiti kana diet Mediterania kalayan suplemén ti minyak zaitun tambahan parawan sareng 30 gram kacang unggal dinten, ngirangan résiko diabetes mellitus kehamilan sareng konsekuensi négatip sanés. Éta ogé ningkatkeun profil metabolisme awéwé dina periode postpartum.

Mawa hiji Diét Mediterania nalika kakandungan, tapi henteu nuturkeun rekomendasi séhat sanés, henteu sorangan ngirangan résiko komplikasi tapi éta ngagaduhan kamungkinan pikeun ngirangan mangtaun beurat kakandungan sareng résiko diabetes kehamilan.

Panilitian ieu nunjukkeun yén diét Mediterania mangrupikeun panganteur anu épéktip pikeun awéwé asup kakandungan ku obesitas saméméhna, hipertensi kronis atanapi tingkat lipid luhur. Sadaya ibu hamil disarankeun pikeun ngamimitian ngonsumsi kacang, minyak zaitun, buah sareng séréal gancang-gancang. sareng ogé éta ngirangan lemak sato sareng gula.

Kirang résiko tumuh gancangan


Ayeuna urang nuju kana studi anu dilakukeun ku Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal). Di jerona aranjeunna nyimpulkeun yén ibu hamil anu nuturkeun diét Mediterania gaduh résiko handap murangkalihna gaduh lintasan pertumbuhan gancangan. Tumuh gancangan dicirian ku a beurat kalahiran tinggi sareng beurat nambahan awak gancang. Kanyataan ieu anu tiasa nangtoskeun résiko langkung luhur obesitas kapayunna.

Panilitian ieu parantos dilaksanakeun dina populasi langkung ti 2.700 ibu hamil ti Asturias, Guipúzcoa, Sabadell sareng Valencia. Sadayana mangrupikeun bagian tina Proyék INMA-Barudak sareng Lingkungan. Tindak lanjutna parantos dilakukeun nalika kakandungan, para wanoja ngeusian kuesioner ngeunaan pola makan. Éta parantos diperpanjang dugi ka 4 taun umur barudak. Hasilna nunjukkeun awéwé hamil kalayan patuh pangluhurna pikeun diet Mediterania kagungan 32% kirang résiko ngagaduhan putra sareng putri kalayan lintasan pertumbuhan anu gancang, dibandingkeun sareng anu henteu nuturkeun pola dahar ieu.

Panilitian henteu mendakan hubungan langsung antara nuturkeun diet Mediterania sareng pangirangan résiko kardiometabolik nalika budak. Éta ogé ngungkabkeun yén awéwé anu nuturkeun diét Mediterania nalika kakandungan langkung sepuh tibatan anu henteu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.