Guru musik!: Sareng ieu réaksi fétus nalika anjeunna ngupingna tanpa distorsi

Fetus ngupingkeun musik

Sajauh ieu urang parantos maca yén orok keuneung ngembangkeun pendengaranana antara (sakitar) minggu 14 sareng 16; Y anu ngamungkinkeun anjeun nguping sora internal sapertos deg-degan, atanapi arus aliran getih. Kami ogé terang yén ti minggu ka 27, Ceuli pinuh kabentuk, orok tiasa ningali sora éksternal awak indungna; numutkeun ka ulikan ieu kamandang ku SINC, korteks auditory diréorganisasi sareng sistem saraf mateng, sareng ieu dijantenkeun dadasar pikeun ngajalajah pangalaman prenatal dumasar kana persépsi sora sareng modél basa saraf.

Ayeuna, dugi ka ayeuna kuring henteu ngagaduhan catetan ngeunaan panilitian sareng karakteristik sareng kacindekan tina hiji ieu anu ku kuring ayeuna ditepikeun ka anjeun: Institut Marqués (Klinik Reproduksi, Gynecology and Obstetrics Clinic di Barcelona), parantos diterbitkeun dina jurnal British Medical Ultrasound Society, panilitian anu naratas dunya pikeun ngupingkeun fétus. Aranjeunna parantos mendakan formula pikeun aranjeunna nguping sapertos urang, tah sora ngahontal aranjeunna sacara efektif dina inténsitas sareng tanpa distorsi.

Tapi kumaha éta upami rahim teu kedal tina sora?

Nya, heunceut, enya, sakumaha anjeun ngupingkeun: spéker disimpen dina heunceut, sahingga fétus tiasa nguping (ampir) kalayan kuatna musik anu sami. Nalika organ (heunceut) ditutup, sora na henteu dipencarkeun, sareng sajabina ieu sora henteu kedah nembus tembok beuteung, ngan ukur heunceut sareng uterus.

Panilitian ieu negeskeun yén orok ngupingkeun ti minggu ka 16 kehamilan; émut yén dugi ka ayeuna aya seueur mamang ngeunaan fungsina ceuli anu parantos kabentuk

Pamilon dina pangajaran éta awéwé hamil antara 14 sareng 39 minggu kandungan. Réaksi fétus nalika ngupingkeun musik parantos dititénan ku ultrasound, dipancarkan duanana beuteung boh heunceut; sareng hasilna parantos dibandingkeun ku ngaluarkeun geter (tanpa musik) tina heunceut.

Fetus ngupingkeun musik3

Naon anu dilakukeun fétus nalika ngadangukeun musik?

Anu mimiti, netelakeun yén musik anu dipilih pikeun ngalaksanakeun studi éta nyaéta Johann Sebastian Bach (La Partita dina A. Minor for Flute Alone - BWV 1013)

Biasana, jabang bayi sacara spontan mindahkeun sirah sareng anggota badan; aranjeunna ogé nempelkeun létah. Tapi musikna ngainduksi réspon gerakan vokalisasi ku ngaktifkeun sirkuit otak pikeun ngarangsang basa sareng komunikasi, ti mana éta nuturkeun yén diajar dimimitian dina rahim. Réspon orok kana musik nyaéta gerakan khusus tina sungut sareng létah, sapertos anu tiasa ditingali dina pidéo ieu:

Naon anu disumbangkeun ku paniténan panilitian?

  • Fetus ditingalikeun nguping ti minggu ka-16 kakandungan.
  • Éta ngamungkinkeun pikeun ngaluarkeun pireu orok.
  • Indung tiasa mastikeun karaharjaan janin.
  • Kami mendakan sirkuit otak primitif anu kalibet dina komunikasi. Nalika ngupingkeun musik, fétus ngabales ku gerakan vokalisasi, léngkah sateuacan nyanyi sareng nyarios.

Respon musik jabang bayi2

Warta parantos kaget sareng panasaran kuring dina bagian anu sami, sigana mah sapertos batur. Éta ogé parantos ngantepkeun kuring sareng sababaraha patarosan anu kuring ngarepkeun pikeun ngajawab hiji poé; Salaku conto, kuring parantos ngartos panerapan poténsial ékspérimén sapertos kitu, tapi kuring hoyong terang upami aya kamungkinan résiko, sareng upami éta tiasa dibenerkeun ku manpaatna kuring ogé mikir yén Alam panginten tiasa bijaksana ningali kedap sora tina rahim (sakumaha pantes) Janten moal ngaraheutkeun manah orok ngadangukeun musik raket?Tangtosna gumantung kana jinis musik.

Di sisi anu sanésna, tong hilap yén saluran ceuli barudak leutik, sareng éta nyababkeun béda-béda jumlah desibel anu katarima, dibandingkeun sareng déwasa. Éta ogé langkung rentan sabab tangkorak na langkung ipis.

Kuring ogé ngantep sorangan pikeun nginget éta paparan berkepanjangan pikeun énergi ultrasound (dina hal ieu, ultrasound anu dilakukeun pikeun mariksa réaksi orok), aya hubunganana sareng résiko anu béda, upami téhnikna dianggo sembarangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.