Naha anjeun hoyong terang naon anu resep dibaca ku nonoman?

Bacaan rumaja

Naha anjeun terang Tim Bowler?, Anjeunna panulis sawawa ngora anu meunang Medali Carnegie pikeun "Walungan Boy"; Anjeunna ogé panulis "Apocalypse", "Leumpang sareng anu maot" atanapi "Bayangan", diantara novel anu sanés; Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi dina halaman wéb profesionalna. Diantara wawancara anu parantos aranjeunna laksanakeun, kuring resep pisan anu diterbitkeun dina bagian budaya El País.

Éta negeskeun yén séktor populasi anu dituju na sesah narik, sareng ogé yén nonoman teu tiasa dipaksa maca, nyatana teu perlu sabab aranjeunna sorangan ngembangkeun katalian maca. Anjeunna nunjukkeun yén déwasa panginten kedah ngingetan budak awéwé sareng budak lalaki yén aranjeunna tiasa neraskeun maca, nalika ngalaksanakeun kagiatan sanés sapertos panggunaan téknologi. Pikeun bagian kami, sareng nalika Dinten Buku Barudak caket, kami hoyong ngaliwat saeutik kana literatur pikeun nonoman, tapi tanpa nawiskeun rekomendasi anu khusus teuing.

Leres éta upami nalika aranjeunna langkung ngora anjeun maca ka aranjeunna sareng ngamajukeun kabiasaan éta, Barudak tiasa tungtungna janten pamiarsa anu saé; Éta ogé leres yén bakal aya jaman dimana kapentinganna robih sareng ditetepkeun. Ditambahkeun sareng ieu, aya de-idéalisasi kolot, sareng sakaligus idéntifikasi / integrasi sareng sasama na. Kuring parantos ngalangkungan sadaya tahap ieu, tapi orientasi pendidikan kuring caket kana non-intervensionalisme, éta sababna kuring ngartos sareng nampi yén budak anu maca 200 halaman dina 2 dinten kalayan lancar, ngartos sareng terang kumaha nganyatakeunana, ujug-ujug, kuring henteu hoyong muka buku.

Aranjeunna terang naon anu aranjeunna pikahoyong: tong maksakeun.

Nonoman ngagaduhan aksés kana inpormasi, sareng raos na jelas, raos anu - di sisi anu sanés - tiasa robih, sareng ieu mangrupikeun bagian tina pangwangunan. Sanaos jaman parantos robih sajumlah nonoman bakal teras-terasan maca petualangan, carita geng sapopoé, misteri sareng humor. Nanging, panulis sareng panerbit kedah terang kumaha leres-leres narik perhatian masarakat anu panasaran sareng nungtut ieu dina waktos anu sami.

Éta sababna sagas meunang: drama, pahlawan anu mingpin masarakat saatos kiamat ("The Hunger Games", "Divergent"), sirine, erotisme. Sacara umum, literatur pikeun nonoman nempatan perséntase leutik tina séktor éta, tapi éta ngembang. Budak awéwé sareng budak lalaki urang ogé maca jilid anu ditulis ku youtubers karesepna, aranjeunna ngamimitian dina maca transmedia, aranjeunna ngaunduh bab dina telepon pinterna, sareng aranjeunna silih berganti maca digital sareng kertas.

Implengan sareng dystopia ogé sadayana ngamuk

Béda ku umur.

Nonoman awal sareng tengah, nonoman maju: aranjeunna henteu maca hal anu sami, henteu ngan kusabab raos, tapi ogé kusabab élmu, atanapi ngan saukur kusabab dina 17 taun aranjeunna gaduh pangalaman langkung ti dina 13. Bungsu muja téma anu hebat, sareng carita protagonis ku umur na anu ngagaduhan guru 'beurat' sareng kolot 'ngendalikeun' 🙂 (sakumaha anu kajantenan ka aranjeunna). Jalma baheula dimimitian ku carita ku drama tangtu jeung eusi anu kacida érotis ('moal aya anu anyar handapeun matahari', saur kuring).

Naha urang tiasa ngalakukeun anu jadi kolot?

Oh! didieu upami anjeun parantos 'néwak' kuring 😉; leres leres: upami urang resep maca, aya buku, komik atanapi koran di bumi, upami urang nyandak éta ti waktos ka waktos sareng ngantepkeun aranjeunna ngumbara di toko buku... utamina upami urang ngantepkeun aranjeunna milih (Entong panik!)… Kami parantos ngalaksanakeun. Hal sanésna nyaéta strategi urang tiasa dianggo. Tapi tong dianggap salaku stratégi, sabab anjeun kaleungitan naturalness sareng anjeun moal dipercaya.

Sareng kusabab urang nyarioskeun anu kedah dilakukeun, hayu urang ogé nyarios naon anu henteu kedah dilakukeun: salian ti maksa, sakumaha anu kuring parantos sebatkeun, urang kedah ngeureunkeun proyéksi minat atanapi ekspektasi ka aranjeunna. Naon anu urang resep aranjeunna tiasa teu resep, naon anu ngajantenkeun kami bungah, éta nyababkeun ditolak. Aranjeunna kedah gaduh kabébasan anu sami sareng urang nalika milih, upami henteu urang bakal kasasar.

Bacaan rumaja2

Kumaha upami aranjeunna kapaksa asup ka Lembaga?

Kuring ngartos klaim guru, sareng kuring terang manpaatna maca, tapi sanés cara anu hadé pikeun maksa maca tanpa memperhatoskeun rasa atanapi karakteristik masing-masing murid (éta bakal janten tugas sesah, henteu diragukeun). Henteu kitu nalika kuring di sakola menengah, nyatana kuring émut pisan yén kuring nolak maca "La Regenta" salami kursus, sareng kuring réngsé antara Juli sareng Agustus! (naon anu henteu ngagaduhan tekanan); Kuring netelakeun yén kuring mangrupikeun murid anu saé, sareng kuring kantos janten / maca anu saé pisan.

Kuring teu gaduh rumus anu sampurna (upami kuring mah, kuring bakal masihan ka guru basa Spanyol sareng Inggris basa putra abdi); tapi Kuring terang yén seueur kaputusan anu saé lahir tina kabébasan

Gambar - (Kadua) martinak15


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)